5 elemente – restaurtant chinezesc cu pachetele de primavara neunsuroase

April 24, 2014

Am fost invitata recent la restaurantul chinezesc 5 elemente, la o cina bloggaresca. Ca fiinta vegetariana preocupata, in limitele decentei, zic eu, de hrana ce nu inoata in grasime sau care se zbate in sosuri pline de zahar, nu prea apelez la restaurante chinezesti.

Dar aici am avut o surpriza placuta. In asteptarea meniului, aflasem ca restaurantul este inspirat de un sistem filosofic stravechi, creatie a maestrilor TAO, ce promoveaza un stil de viata sanatos, echilibrat si armonios. Am zis ca e vreun bla bla promotional, dar scepticismul mi-a fost daramat la venirea bucatelor. Chiar si pachetelele de primavara erau light! In locul obisnuitelor placintele unsuroase, m-am delectat cu niste rulouri dintr-un aluat delicat ce aproape ca m-au facut sa uit de alte bucate de pe masa!

alge restaurant chinezesc bucuresti

meniu vegetarian restaurant chinezesc

orez restaurant chinezesc bucuresti

desert restaurant 5 elemente

Da, culmea, in euforia momentului, am uitat sa fotografiez chiar celebrele pachetele. Despre care am aflat ca sunt facute in fiecare dimineata! Mi-au mai placut tare algele, Deliciul lui Budha si telina picanta.

Pentru iubitorii de senzatii tari exista feluri preparate din mistret, urs, cerb, homar sau chiar meduze. Pentru cei mai asezati, preparate din cele obisnuite: legume, pui, rata, porc, vita, fructe de mare si peste.

Si totul intr-o atmosfera de restaurant cu fata de masa calcata care nu te face sa te simti stingher. Si asta am apreciat cel mai mult: atmosfera! Plus comesenii, bloggeri din alte zone decat cea fashionista – o binevenita schimbare de decor, pe toate planurile.

victor kapra blogger

restaurant chinezesc 5 elemente

restaurant chinezesc 5 elemente bucuresti

pahar apa restaurant bucuresti

betisoare chinezesti

Asa ca, daca intre desfatarile traditionale dintre Paste si 1 Mai simtiti nevoia de o mica pauza, treceti pe la restaurantul 5 elemente din zona Gradina Icoanei Bucuresti.

3 Comments

  • Reply Dona May 7, 2014 at 7:51 am

    Interesant punct de vedere. Mi-au placut mult fotografiile!

  • Leave a Reply

    *