6 branduri românești. Pentru cadouri și nu numai.

December 20, 2016

Astăzi vă prezint câteva mici afaceri ale unor oameni care fac bine ce fac. Unii au ajuns să trăiască din acest făcut bine, alții își mai practică încă meseria, dublând-o de pasiunea ce, cândva, sunt sigură că le va deveni meserie.

Așadar:

Oval

Un amalgam interesant de obiecte, bijuterii și accesorii minimaliste realizate din piele, aur și argint de către Otilia.

bijuterie-romaneasca-contemporana accesoriu-piele-oval
inel-oval bijuterii-oval

Mădălina Andronic

Minunății de ceramică pictate manual de Mădalina, care este ilustratoare. Și o să vedeți că fix așa par farfuriile și cănile ei: ilustrate.

ceramica-madalina-andronic madalina-andronic

Cuteoshenii

Andra Badea, mama Cuteosheniilor, este art director până la ora 18 și apoi dă culoare unor obiecte de lemn sau hârtie, împodobindu-le cu ilustrații haioase. Cuburile pot fi găsite la ROD Cărturești, iar pentru alte obiecte puteți să vizitați site-ul Cuteoshenii și să vorbiți direct cu autoarea. Din câte știu eu, face și obiecte personalizate.

cuteopuzzle-andra-badea serving-board

Cosânzeana

Este un proiect al Laurei Leonte, fost copywriter. E și-a dorit nu doar să o ajute pe fiica ei să învețe să coasă pe un suport mai ușor de mânuit ca etamina, ci și “să îi inspire pe oamenii de la oraș să redescopere lucrul cu mâinile. Pentru că din ce în ce mai mulți ne folosim mâinile doar ca să butonăm și asta nu ne face neapărat mai fericiți”.

Mai mult, Cosânzeana (nu-i așa că este un nume fabulos?) este un proiect social, propunându-și să creeze câteva locuri de muncă în cadrul atelierului.

cadou-cosanzeana cosanzeana

Lightplay

Este creația unui arhitect, Adina Rusu. Ea a avut o idee aparent simplă, dar de efect, ca mai toate ideile simple: abajururi din hârtie, folosind tehnica origami. Am descoperit-o la târgul Made in Ro din weekend, cu ajutorul altui arhitect: sora mea. Și acum mă bucur să vi-o prezint și vouă.

lampi-origami lampi-din-hartie-lightplay

Taie dar nu de tot

Cred că știti deja că este atelierul de meștereala a lui Sorin al meu. Cel putin unul dintre ele, deoarece noi suntem acești Leonardo de Bragadiru ai secolului 21 și facem tot felul de meștereli: avem un mic atelier de publicitate, Elanul Galben, lucrăm la acest blog, iar Sorin face chestii din piele și readuce la viață obiecte vechi, dându-le un rost nou. Așa cum sunt lămpile de mai jos.

Veți vedea în curând și altele. Lampi și nu numai.

taie-dar-nu-de-tot-obiecte-piele felinar-taie-dar-nu-de-tot
felinar-retro obiecte-din-piele-handmade-taie-dar-nu-de-tot

Dacă mai știti astfel de oameni cu idei, nu ezitați să lăsați un link în comentarii.

Mâine, episodul 20 din proiectul zilnic: #InspirațiePentruDecembrie.

8 Comments

Leave a Reply

*