Câteva lucruri din noile colecții UNIQLO care mi-au plăcut tare

March 4, 2018

Am mai scris, anul trecut, un articol despre UNIQLO și îi menționez destul de des în postările mele, deoarece, dintre magazinele mass market, sunt printre favoriți. Îmi place că au linii simple, materiale destul de bune (recomand puloverele de cașmir, dar și gecile impermeabile), culori puține și o gramadă de game și de colaborări. Și că-s japonezi.

Zilele trecute m-am uitat la ei pe site (intru din când în când să văd ce a mai apărut) și am descoperit lucruri noi, despre care doresc să povestesc puțin.

COLECȚIA UNIQLO U

The Future of LifeWear – cum o numesc ei. Croieli din 2018, puțin diferite de cele uneori cam prea clasice din gamele lor de bază, materiale cu tehnologii actuale și culori puternice.

pulover uniqlo u uniqlo grey dress
uniqlo green blocktech coat uniqlo u
uniqlo top jacheta uniqlo u

GAMA 3D

Bazată pe o tehnică japoneză – WHOLEGARMENT – ce permite realizarea unei piese dintr-o singură bucată de material. Cel puțin deocamdată, în aceasta sunt doar bluze și rochii, dar cred că merită ceva atenție, mai ales că simt că se așază tare bine pe trup.

3d collection uniqlo cocoon dress
rochie uniqlo pulover uniqlo

UNIQLO UT

Nu e o linie nouă, e gama lor sub care colaborează cu diverși artiști sau designeri. De-a lungul anilor, au fost colaborări minunate, pe unele m-am ofticat puțin că nu le-am văzut decât prea târziu. Mda, nici chiar eu nu stau mereu la pândă. De obicei sunt disponibile mai multe colecții în același timp, multe dintre ele fiind reluate dupa o vreme, cu alte execuții, bineînțeles. Din cele de acum îmi plac: Andy Warhol, Eames (atenție, e spre final), Disney Fantasia. Și aștept colaboarea cu J.W. Anderson, din aprilie.

disney fantasia uniqlo ut
sacosa uniqlo uniqlo tshirt
minnie uniqlo moma uniqlo

DUNGI

Nici acestea nu-s noi, dar apar dungi noi când apar colecții noi. Acum sunt dungi cu supa la conservă a lui Warhol în piept, dungi de la UNIQLO U, dungi de la Ines de La Fressange, dungi în cașmir, bumbac sau lână, dungi pe rochii, tricouri sau șosete. Mai jos, 4 dintre tricourile mele favorite ce se pot găsi în prezent, la UNIQLO.

tricou cu dungi uniqlo u keith haring uniqlo
andy warhol uniqlo ines de la fressange uniqlo

Acestea sunt lucrurile care mi-au păcut mie cel mai tare din ce e acum pe site. Și chiar cred că sunt favoritele, am petrecut vreo 3 ore pe site. Poate te inspiră să le cauți în următoarea vacanță (produsele nu se pot comanda din România, dar sunt magazine în multe orașe europene – și nu numai). Iar dacă ai văzut alte lucruri interesate la ei, m-ar bucura să aflu despre ele.

Toate fotografiile sunt luate de pe uniqlo.com.

Ti-ar mai putea placea si:

4 Comments

 • Reply Faiantaru' March 5, 2018 at 7:58 am

  Ce parere ai de ei ? Mie mi se par o stilizare foarte reusita a baschetilor Puma Universal High din anii 80. Fresh, up to date si in acelasi timp vintage like.

  https://www.43einhalb.com/files/image/id/129568/w/2000/h/1200/n/puma-x-han-kjobenhavn-tsugi-kori-weiss-364473-01-mood-1.jpg

  • Reply Aveți și pe roz March 5, 2018 at 8:58 am

   Haha, au stat în coșul meu virtual de cumpărături ceva vreme. Uite, acum mă întreb de ce nu i-am mai luat.

 • Reply Faiantaru' March 5, 2018 at 10:41 am

  Probabil pentru ca intretimp ai devenit o purista convinsa, o brancusiana, zic si eu la ghiceala. :) Si apropo de topicul zilei, Uniqlo, optiunea mea, ce-i drept ceva mai scumpa (dar si cu mult mai accesibila decat un Jil Sander sau Helmut Lang, pe cealalta parte), REISS 1971.
  Scroleaza, te rog, putin in rubrica “Coats” a outletului.

  https://www.reiss.com/womens/

  • Reply Aveți și pe roz March 5, 2018 at 10:58 am

   M-ai atins cu Jil Sander sau Helmut Lang, îmi plac :) Reiss nu prea mă atrag, dar mă voi uita pe link. Iar Jil Sander poți găsi, dacă ai noroc, la TK Maxx. Eu am reușit să pun mâna pe o cămașă ;)

  Leave a Reply

  *