Ce e aia: dublă curățare a tenului și câteva produse pe care le folosesc

August 5, 2017

Cum am început să citesc mai multe despre cosmeticale, dorind să aflu informații despre produse cruelty free, dar și să mă pun, cât de cât, la curent cu ultimele noutăți din industrie (doar așa am aflat și despre The Ordinary… și nu numai), am dat peste treaba asta: dublă curățare (double cleansing). Hm… ce drăcovenie o fi și asta? Inițial, am tratat-o ca pe o nebunie potrivită, eventual, celor care se dau cu 20 de straturi de fard și de produse cosmetice. Apoi, tot citind (și, mai ales, încercând) am adoptat-o într-o oarecare măsură.

Dubla curățare e, după cum se ghicește, o curățare a tenului în 2 pași. În faza 1 se aplică un produs mai uleios – pentru a “sparge” ce e pe față. Se șterge cu un prosop puțin umed și se aplică produsul 2, de obicei un gel/ulei micelar lavant care șterge atât urmele rămase de la primul produs, cât și rămășițele de machiaj. Important e că se folosesc 2 pași nu doar pentru o mai bună curățare, ci si pentru una mai blândă.

De exemplu, am tot citit că dischetele de bumbac și apa micelară sau demachiantul ar fi mult mai agresive decât o astfel de curățare, în 2 pasi. Bine, există si produse blânde dar foarte eficiente, care nu necesită neapărat 2 pași (deși dacă ai și SPF mineral și fond de ten și ceva machiaj, poate ar trebui).

Așadar, eu am, în prezent, aceste 3 produse:

ce inseamna dubla curatare

Ulei de cocos eco bio, bla – care nu-mi place de niciun fel folosit altfel. Am încercat să mă dau cu el pe mâini, să îl folosesc ca ulei de corp, ca balsam sau mască de păr, să mă demachiez doar cu el – nimic nu mi-a plăcut. A, ba da, iarna îl dădeam pe Igor pe pernuțe :) Acum îl folosesc ca prim pas de demachiere atunci când port mai multe: SPF, fond de ten și poate și un strop de blush. Aplic ulei direct pe față, masez puțin, apoi îl sterg cu un prosop moale și semiud. Și urmează pasul 2. Eu am luat uleiul de cocos de la Bebe Tei, unde este chiar mai ieftin decât la Solaris, producătorul cu princina, dar cum nu-mi place mai deloc tipul acesta de produs (chiar dacă în varianta aceasta are notă de trecere), voi căuta altceva pentru pasul 1.

Ulei lavant SVR este pasul 2 al curățării. Se spală (doar îi zice lavant) și are o formulă foarte blândă (făra parfum, săpun, sulfați), potrivit chiar și bebelușilor sau celor cu piele atopică. Are tot felul de bunătăți prin el: omega 3, 6, 9, ba chiar și niacinamide (pentru lista completă de ingrediente te poți uita pe site-ul SVR, la descrierea produsului). În zilele când nu folosesc deloc machiaj sau atunci nu port decât un strop de bb cream folosesc doar acest produs, fără pasul 1, uleiul de cocos. Eu l-am luat de la Bebe Tei, sigur mai există și prin alte părți.

Deși de obicei nu deschid (și nici nu cumpăr) mai multe produse de același tip, mai sunt și excepții. Și cum aveam încă un produs de curățare – de data aceasta un gel cu vitamina C, de la Andalou Naturals , i-am desemnat diminețile. Este un produs plin de chestii naturale, dar care nu are o putere foarte mare de curățare. De aceea îl țin pentru dimineață, când tenul nu este așa încărcat. Ar mai putea fi folosit ca pasul 2, după un ulei de curățare. Eu l-am luat din magazinul Secom de pe Ștefan cel Mare, dar e poate comanda și online, unde poți citi mai multe despre el și găsi și lista completă de ingrediente.

Ce mai doresc să spun este că demachierea este un pas tare important în rutina zilnică. Degeaba te dai cu toate cremele planetei dacă le lași pe față câteva zile. Și da, e importantă chiar dacă nu te-ai machiat. În acest caz nu ai nevoie neapărat de o dublă curățare, dar un gel demachiant sau ulei micelar nu poate lipsi nici dacă nu ai pus nimic pe față toată ziua.

Dacă dorești să afli mai multe despre treaba asta cu dubla curățare, te poți uita și aici:
Caroline Hirons povestește despre dubla curățare gata în 2 minute;
– sau despre cum o fac asiaticii;
– nu se poate fără Gothamista.

Iată încă câteva produse de curățare a feței despre care am citit chestii interesante și pe care aș dori să le încerc.

produse de curatare pentru fata

Gel de curățare COSRX. Brandul COSRX este unul coreean care se preocupă de realizarea unor produse cosmetice eficiente, fără ingrediente inutile, promoții pomopase sau ambalaje spectaculoase. Eu am auzit doar lucruri bune despre el, așa că am pus pe listă unele produse, mai ales că am aflat ca ar fi cruelty free. Eu am luat de la Bebe Tei chiar gelul de curățare din imagine, produsele lor mai pot fi comandate de pe tot felul de site-uri, de exemplu, iherb.com.

Gel cu curățare Aesop. Am mai povestit despre Aesop, un brand din Australia care face produse pornind de la tot felul de ingrediente naturale, gelul de pe lista de azi fiind cu pătrunjel. Mie îmi plac produsele lor (pre’ul îmi place ceva mai puțin), recunosc că și ambalajul și magazinele lor îmi plac tare și sunt un factor de decizie important când mai iau un astfel de produs. Ele se pot comanda de pe aesop.com (care livrează și la noi), cumpăra din magazinele Aesop din străinătate (care chiar merită vizitate, arată ca niște farmacii hipsteresco-prietenoase). La noi se găsesc în parfumeriile Madison.

Gelul de curățare Balea Med. M-am bucurat tare să aflu ca produsele DM sunt cruelty free și am început să le folosesc (până acum, nu știu cum, nu prea am avut chestii de la ei). Iar gama MED am înțeles că ar fi tare bună, mai ales că produsele cu pricina nu conțin parabeni și alte nenorociri. Și sunt și tare ieftine. Eu am pus pe listă gelul din imagine ce-și așteaptă, cuminte, rândul (mi-am promis că nu-l voi cumpăra până nu termin ce am).

Produsul minune de curățare de la Hylamide – cel puțin așa îl laudă mai toate site-urile. Din ce am citit, este foarte eficient, cred că poate fi folosit și ca un singur pas (mai ales în zilele fără machiaj). Ce e interesant la el este că are puterea de curățare a unui produs pe bază de ulei, dar acționează ca unul pe bază de apă, fiind blând cu pielea, dar foarte eficient. Se comandă de pe site-ul deciem.com (care livrează și la noi și de unde poți afla și alte detalii despre produs, plus ingredientele sale) sau de la Bebe Tei.

În încheiere, doresc să precizez ca eu nu militez pentru un produs sau altul, nici pentru un fel anume de a face lucrurile. Eu doar povestesc despre ce am mai aflat și cum funcționează aceste lucruri la mine. Fiecare se inspiră (sau nu) din ce scriu și folosește cum crede că îi este mai potivit aceste informații.

Iar dacă ai idei, completări, vrei să povestești despre ce produse folosești tu sau despre ce ai descoperit și ți-a plăcut tare (sau deloc) m-aș bucura să îmi lași un comentariu. Doar așa aflăm chestii, povestind despre ele. #DauMaiDeaparte e unul dintre hastagurile mele dragi. Chiar, poate ar trebui să scriu un articol depsre hastagurile inventate de mine :)

17 Comments

Leave a Reply

*