Ce port acasă… când și lucrez de acasă?

March 25, 2020

Pregătesc demult un astfel de articol, dar l-am tot amânat. Dar poate e mai de folos în această perioadă când hainele de casă nu mai sunt doar pentru stat pe canapea, ci devin și haine “de mers la birou”. Și atunci trebuie să găsim un echilibru între a ne simți confortabil, dar și gata de atac. :) În plus, nu cred că discuția despre haine este desuetă în aceste vremuri, e tare important să ne păstrăm echilibrați și cu chef de muncă, iar ce purtăm contribuie destul de mult la asta.

Am alcătuit 7 colaje, cu 7 sugestii, fotografiile sunt de pe câteva site-uri de unde obișnuiesc să îmi iau lucruri sau inspirație: COS (ce va avea curând un magazin online și la noi), Arket (un alt magazin din lanțul H&M, ca și COS, ce, de asemenea, va livra în România din aprilie), UNIQLO (lanțul japonez despre care am tot povestit, de unde poți comanda și de acasă) și UpWest (un magazin american cu haine confortabile pentru casă și sport ce pune accent și pe cum sunt făcute lucrurile). Acestea sunt doar niște exemple, sper ca cele 7 capitole să fie un ghid spre tot felul de alte idei și combinații.

1. Rochii

Poți alege dintre rochiile obișnuite de birou sau dintre cele create special pentru interior. Important e să te simți comfortabil, cred că este principalul avantaj pe care-l avem când lucrăm de acasă: nu trebuie să fim bățoși, stânși în multe straturi – cu sutiene, cămăși, sacouri, curele de care abia așteptăm să scăpăm.

Foto: uniqlo.com și cosstores.com.

2. Salopete

Ce pot fi asortate și purtate în multe feluri, iată câteva sugestii: cu bluze sau cămăși pe dedesubt, cu pulovere sau kimonouri peste. Și nici nu mai ai problema că-s greu de manevrat într-o baie publică… acum ești acasă :)

Foto: upwest.com și cosstores.com.

3. Colanți

De mixat cu bluze călduroase, cardigane, cămăși, pulovere moi sau tricouri haioase (poate chiar luate de la raionul de copii sau de la copiii tăi). Pe site-ul UNIQLO am descoperit o colecție simpatică în colaborare cu Natural History Museum London, iar la finalul articolului voi mai adăuga câteva magazine, de data asta locale, unde poți găsi piese vestimentare pentru acasă.

tinute pentru coronavirus

Foto: arket.com, upwest.com și cosstores.com.

4. Denim

Aparent cam nepotrivit pentru casă, dar îți poate da o senzație “de mers la birou”. În plus, te obligă să ieși din pijamale și îți arată și dacă ai exagerat cu gătitul.

tinute de stat in casa

Foto: uniqlo.com și cosstores.com.

5. Pijamale

Purtate set sau mixate cu alte jumătăți de seturi sau cu piese individuale. Înainte de o ședință online de care ai uitat poți să îți pui repede un pulover pe gât și să-ți prinzi părul într-un coc – și ești casual-prezentabilă în 3 secunde, în timp ce porți, în continuare, pantalonii de pijama cu câini șorecar și papucii pufoși.

Foto: arket.com, upwest.com și uniqlo.com.

6. Mătase

Pentru ieșit din maratonul gri al zilelor ce uneori par doar de luni. De purtat “pe set” sau de mixat cu alte piese din mătase, bumbac, cașmir.

idei de purtat acasa

Foto: arket.com.

7. Pulovere

Nu țin doar de cald, dar sunt și un mod de te face să gândești o ținută mai compusă pentru acasă – și, să recunoaștem, uneori ne lipsește întrebarea “Eu cu ce mă îmbrac azi?”

Foto: arket.com, upwest.com și cosstores.com.

Pont roz: un strop de machiaj, un accesoriu, un pic de parfum pot face minuni atât în ceea ce privește buna dispoziție, dar și completarea unei ținute. Chiar dacă o porți în dormitor, la biroul împrovizat pe colțul mesei de machiaj.

Și câteva idei de branduri sau magazine locale de unde îți poți lua câteva dintre piesele vestimentare de mai sus:

rochii & pulovere: Chemistry Studio, Verlinne, NOON;
pijamale & lenjerie intimă: Sofiaman, NALU;
tricouri, hanorace, bluze: Natural Care, Cajuki, Mădălina Andronic, PORC, Boarder’s.

Firește că ideile de mai sus trebuie adaptate stilului și meseriei tale, dar cred pot fi un punct de plecare pentru ținutele de casă 2 în 1, din vremea Coronavirusului. Sunt mai mult decât binevenire completări, idei, link-uri, magazine online, colaje și orice îți dorești să dai mai departe, pe această temă.

No Comments

Leave a Reply

*