Cum ar arăta orarul tău de om mare?

February 8, 2019

Scotocind pentru un proiect, am dat peste acest orar vechi.

cum castig timp

Și mi-a apărut, imediat, un gând: dacă, mari fiind, ne-am alcătui un orar? Să avem ora de citire în care să ne desfătăm cu o carte, chiar și în miez de zi, ora de scriere, când e vremea să ne așezăm la birou pentru a așterne gânduri către noi sau epistole, vederi și felicitări câtre cei dragi, ora de sport pe care nu avem nicidecum voie sa o înlocuim cu ora de Facebook, orele de muncă, cele de făcut ordine, de stat în parc, de sunat un prieten. Ore ce stau așezate cuminți în chenare drepte și care trebuie ținute exact când le vine vremea. Ore care sunt întrerupte doar când sună clopoțelul. Exact la școală. Doar că acum, ne alcătuim noi orarul. Și ca un nutriționist înțelept al propriei vieți îl asezonăm cu de toate: și cu orele de muncă și cu recreația mare, ba chiar și cu ora de dirigenție când nu ar fi deloc rău să ne mai și luam puțin la rost. Ba, cine știe, uneori poate e nevoie și de o ședință cu părinții.

Ce părere ai de ideea aceasta? Eu zic că, măcar ca un exercițiu de sărit prin timp, orarul de om mare poate fi o metodă interesantă de a ne eficientiza programul. Și de a umbla la programă când prea avem doar ore de matematică în orar. Mai ales dacă nu prea ne place matematica.

2 Comments

 • Reply Oana February 9, 2019 at 7:04 pm

  Tocmai ce am început sa-mi fac un orar acum 3 săptămâni. La un an distanta, am conștientizat ca adaptarea la alta țara , alt job, alta viața s-a lăsat cu o depresie și anxietate, și cu multă dezordine in gânduri, așa ca acum îmi așez in fiecare duminica pe hârtie programul. Ore de munca (ca sa evit sa ma mut la birou), ore de exersat franceza (pe care o evit ca îmi da dureri de cap), ore de yoga, ore de citit. Next step: ore de scris pe blog :) Se mai întâmpla sa și chiulesc, ca la școala, dar e bine cu orar. Poate desenez unul și ma apuc sa-l scriu cu stiloul :))

  • Reply Aveți și pe roz February 11, 2019 at 2:03 pm

   Mulțumesc de mesaj, mi-a plăcut tare, tare. Succes la ore ;)

  Leave a Reply

  *