Cum poti deosebi un produs fals de unul autentic

July 1, 2016

Am tot scris despre #BelsugLaPretRedus si minunatii gasite la preturi fabuloase. Dar cum nu toate produsele ce poarta etichete rasunatoare sunt ce pretind, am scris cateva reguli dupa care ma ghidez eu cand trebuie sa deosebesc un produs original de unul fals. Atentie, nu spun ca daca un obiect nu are o eticheta de renume nu merita cumparat, zic doar ca decat sa dam banii pe un fals, mai bine ne orientam spre un produs mai putin stralucitor, dar care este de calitate.

Asadar, iata cateva intrebari pe care vi le puteti pune atunci cand descoperiti vreo comoara pe internet, printr-un second hand sau mai stiu prin ce coltisor secret.

Prima impresie

Un obiect de calitate inspira asta. Materialul, croiala, cusaturile, textura – totul ar trebui sa te faca sa zici (chiar fara a te uita la eticheta): “chestia asta sigur e ceva tare”. La urma urmelor, nici nu conteaza atat etichetele, ele sunt doar sunt o confirmare a calitatii. Si asta nu de fiecare data. Asa ca, ai incredere in instinctele tale si lasa acolo un obiect ce poarta o eticheta pompoasa, dar care nu iti inspira incredere. Si invers: cumpara un obiect fara un nume sonor, dar a carui calitate te-a convis.

Cum arata nasturii?

De cele mai multe ori, o firma mare are logo-ul sau numele inscriptionat pe nasturi. De asemenea, butonierele sunt cusute perfect, nu se destrama, nu-s prea mici sau cascate ca niste pliscuri de pelicani.

Atentie la etichete

Daca as primi un leu pentru fiecare data cand am auzit replica “cum sa nu fie de firma, doar are eticheta?” va scriam de pe un iaht treaba asta. Fireste ca prezenta etichetei nu este o garantie, asa ca, dincolo de faptul ca produsul are o eticheta ce va ia ochii, uitati-va la cum arata ea: sta prinsa in doua colturi sau e incadrata firesc in material? E cusuta drept, e scrisa corect, are fontul care trebuie?

Fermoare si alte accesorii

La fel ca si nasturii, fermoarele ar trebui sa poarte numele respectivei firme, sa fie de calitate, iar logo-ul sa fie imprimat perfect. Fara litere inghesuite, fara accesorii de plastic sau care sunt cojite. De asemenea, fermoarele de buna calitate (la fel si micile accesorii: lacate, lanturi etc) sunt din metal (deci mai grele), nu din plastic, fie el si vopsit in auriu.

Despre imprimeuri

Daca materialul are ornamente sau imprimeuri aceastea trebuie sa se imbine perfect la cusaturi: dungile vor sta aliniate perfect si se vor continua si pe cealalta parte a rochiei, iar imprimeurile cu mere/ cireste sau avione se vor completa la cusaturi mai ceva ca un cuplu in luna de miere.

Interesati-va despre caracteristicile specifice brandului respectiv

Cele mai multe firme au chestii specifice prin care poate fi distins un produs autentic de unul fals. Asa ca, daca obiectul dorintei voastre a trecut probele de mai sus, dar inca mai aveti dubii, cautati pe internet detalii specifice despre acel brand sau apelati la un specialist. De exemplu, cateva dintre “probele” pe care trebuie sa le treaca un Louis Vuitton sunt are cele 5 cusaturi specifice si O-ul ce trebuie sa fie rotund si putin mai mare ca celelalte litere.

Ce e prea frumos sa fie adevarat nu e adevarat

Sunt adepta #BelsugLaPretRedus, dar nu ma arunc asupra oricarui obiect ieftin ce poarta o eticheta rasunatoare. Acestea se gasesc rar, de aceea le caut cu atentie. Tin cont de cele de mai sus si, in plus, mai aplic o regula: ma gandesc de ce acel obiect costa atat de putin. Daca este luat de la o fabrica ce produse acel brand pentru strainatate este foarte posibil ca produsul sa fie original. Mai poti gasi obiecte autentice la second hand (atentie la testele de mai sus) si uneori si pe ebay. Dar daca gasiti un produs pe Facebook, pe un site cu nume rasunator ce contine in denumire cuvintele “reduceri” si “original” de cele mai ulte ori nu este un produs autentic.

cum deosebesti un produs fake

Voi aveti astfel de reguli dupa care recunoasteti un produs autentic?

2 Comments

Leave a Reply

*