#DauMaiDeparte câteva șampoane care-mi plac mult

May 14, 2019

Deși le-am mai pomenit în categoria Cosmetice de pe blog sau pe pagina de Instagram #IepuriiNuAuNevoieDeRimel, dedicată produselor cruelty free, am zis că poate este de folos și un articol dedicat lor.

Eu, în ultima vreme, am folosit doar 2 branduri de produse pentru păr: Rahua și Kevin Murphy care-mi plac teribil. Da, nu-s tocmai ieftine, dar cred că e important să alegi ceva ce ți se potrivește cu adevărat. Și apoi, mai putem reduce de la celelalte produse: mai puține rujuri, oje, creme de soare sau corp care, de multe ori, nu ajung să fie folosite până se termină și oricum expiră destul de repede. Eu aplic și aici principiul puțin și bun și nu am decât 2 oje – nude și roșie, plus un lac, o bază și un top, tot vreo 5 produse pentru buze – rujuri, balsamuri sau strugurel cu SPF și câte un sigur produs la celelalte: cremă de corp, de soare, șampon, balsam, fond de ten, rimel și altele.

ce sampoane imi plac

Rahua are are o poveste minunată, ce-mi place tare. Fabian Lliguin, un hairstylist new york-ez, se afla în pădurile amazoniene în calitate de ecologist învățându-i pe băștinași despre drepturile pe care le au, când a observat că femeile aveau un păr extren de lung și de frumos. Secretul lor era uleiul de rahua. La întoarcere a primit în dar o sticluță cu acest ulei pe care l-a folosit pe părul extrem de uscat și deteriorat al unei cliente. Observând efectele spectaculoase i-a venit ideea unor produse bazate pe acest ingredient. Ce-mi place terbil la poveste acum urmează: fiind ecologist, admirator al pădurilor amazoniene și al oamenilor ce trăiesc aici, Fabian nu a dorit să întrerupă sau să intervină asupra procesului de extragere a uleiului de rahua, de care se ocupă, de generații, tribul Quechua-Shua. Așa că i-a implicat în procesul de producție, iar astăzi peste 500 de familii din acest trib și din vecinătate lucrează alături de Fabian Lliguin și de soția sa, Anna Ayers, pentru a cultiva, în pădurea tropicală, ingredientele necesare acestui ulei. Produsele sunt vegane, organice, nontoxice, netestate pe animale și pur și simplu fantastice!

Poți lua produsele Rauha de pe site-ul Cult Beauty, din magazinele & site-ul Oh my cream! sau de la Madison.

Fondatorul brandului Kevin Murphy este un hair stylist din Australia ce a încercat să găsească o formulă minune pentru părul agresat, coafat, decolorat sau sensibil. Așa că, și-a creat propriile produse și are grijă nu doar ca ingredientele să fie cele mai cele: organice, eco, cruelty free, ce nu conțin sulfați sau parabeni, dar se gândește și la exterior. Ambalajele sunt reciclabile și biodegradabile, fiind realizate, în mare parte, din plastic recuperat din oceane și concepute astfel încât să fie cât mai simplu de transportat și să ocupe cât mai puțin loc. Cutiile sale se îmbină aproape perfect, anihilând risipa de spațiu. Iar acest lucru este util atât în saloane, cât și acasă, dar mai ales atunci când se transportă mii de produse, în containere uriașe.

Produsele se găsesc în unele saloane, pe cultbeauty.co.uk, barberstore.eu, strawberrynet.com sau toplineshop.ro.

În afară de aceste 2 branduri, am mai folosit, și mi-au plăcut, produse pentru păr de la: OUAI, Aesop, Moroccanoil, J Beverly Hills, Bumble and bumble. Nu mai am poze cu ele, pun una de atmosferă, din baia mea.

siteuri de unde imi iau produse cosmetice

La evenimentele la care am fost, am primit cadouri de la alte 2 branduri ce mi-au atras atenția.

sampon maria nila sampon apivita

Maria Nila – un brand cu produse pentru păr vegane, netestate pe animale, fabricate în Suedia cu certificări Peta, Leaping Bunny și Vegan Society ce se găsește la noi în magazinele Profihairshop.

Apivita – compania grecească ce a lansat recent noua vopsea permanentă pentru colorarea părului, My Color Elixir, ce combină puterea a 3 uleiuri și a acidului hialuronic, pentru a sigila culoarea în structura părului și care are și multe alte produse pentru îngrijirea părului.

Ambele cadouri au fost dăruite unor cititoare ale blogului, știi că nu-mi plac concursurile sau giveaway-urile cu like, share și tag la 3 prieteni așa că mereu caut modalități de a da mai departe ce primesc. Uneori ofer produse la finalul articolelor, alteori le trimit cititorilor fideli, vor mai urma tot felul de cadouri, idei și evenimente pe care le voi organiza. M-ar ajuta și gândurile tale, să-mi spui ce feluri mai altfel de a primi produse ai văzut sau ți-au venit în minte. Și, desigur, dacă ai alte șampoane sau produse pentru păr de dat mai departe, sunt mai mult decât binevenite.

Mai spun repede că, dincolo de mode și tendințe cred că este important să alegi produsele potrivite ție. Mie nu-mi face bine șamponul solid, nu folosesc nici șampon uscat, dar dacă ție ți se potrivesc și te ajută, e minunat. Și nu cred că este musai să cumpărăm produse 100% naturale, fără ambalaj sau realizate neapărat artizanal, ba chiar îți recomand să alegi cu grijă de unde îți cumperi produsele cosmetice, nu oricine, chiar cu bune intenții, poate realiza combinații benefice părului sau tenului nostru. Am auzit destule povești destul de înfricoșătoare cu persoane ce, din dorința de a alege ceva cât mai natural, au ales produse realizate de cineva fără pricepere, studii sau certificări ce s-au dovedit un adevărat dezastru. Nu, nu zic că produsele locale sau naturale nu-s bune, dar încrâncenarea de a bifa neapărat toate căsuțele ce fac bine, face, de multe ori, mai mult rău. Important e, cred eu, să nu facem risipă, să alegem constant produse făcute cu cât mai puțin rău, să ne informăm și să cumpărăm cât mai puțin și mai potrivit nouă.

10 Comments

Leave a Reply

*