#DescopeririAvețiȘiPeRoz: UNIQLO

April 11, 2017

V-am mai povestit despre UNIQLO în tot felul de materiale și articole. Dar, dacă tot am categoria #DescopeririAvețiȘiPeRoz, am zis să adun chestiile care-mi plac și în articole separate, să fie mai simplu de urmărit.

UNIQLO ar fi trebuit să fie UNICLO (de la comprimarea cuvintelor “unique clothing”), dar cel care s-a ocupat cu înregistrarea numelui a confundat c cu q și asta a fost!

Astăzi e un cunoscut retailer japonez ce oferă haine și accesorii în culori nestridente și croieli minimaliste. Mie îmi place tare că au materiale bune (bumbac, cașmir, lână), dar și că folosesc tot felul de tehnici – cum ar fi HEATTECH, despre care v-am povestit în articolul cu haine subțiri care țin de cald mult.

În plus, au o mulțime de categorii și de secțiuni (workwear, sport etc.) și fac foarte des colaborări (acum este o colecție MoMa, a fost una Disney, Războiul Stelelor și tot așa). Totuși, fiind un magazin mass market, produsele trebuie atent alese, nu-s toate de cea mai bună calitate (bine, și prețurile sunt destul de mici). Eu le prefer pe cele din materiale naturale sau care folosesc o tehnică specială. Mi-am luat o fustă din lână, o pelerină de ploaie, niște pantaloni de trening și un set căciulă + fular din colaborarea cu Ines De La Fressange.

Iată câteva lucruri din colecția de acum UNIQLO (toate pozele sunt de pe uniqlo.com) pentru a surprinde mai ușor de ce sunt în stare și dacă vă plac.

A, și nu se găsesc la noi, au magazine în câteva orașe europene (plus Asia și America, firește) așa că sunt de urmărit în vacanțe.

rain coat uniqlo trench uniqlo
pulover uniqlo pulover rosu uniqlo

uniqlo workwear

uniqlo dress rochie uniqlo

uniqlo dresses

pantaloni trening uniqlo pantaloni uniqlo
tinuta uniqlo fusta midi uniqlo
sapca uniqlo moma tote uniqlo moma

UNIQLO la mine în dulap

Vă prezint pantalonii de trening și fusta plisată, nu am purtat încă pelerina. Dar va veni și rândul ei de a fi arătată.

raf simons sneakers and leather clutch pardesiu si pantaloni trening
tinuta-cu-fusta-plisata zara-tote-and-raf-simons-sneakers

Vouă vă plac? Știați de ei? Aveți chestii UNIQLO?

14 Comments

Leave a Reply

*