Despre ce se poarta anul asta

January 22, 2013

O sa fiu sincera cu voi: ma gandeam de ceva vreme la acest post, inca din vacanta petrecuta de sarbatori la Londra tot strang material in minte, inima si iPhone. Dar tot amanam momentul redactarii lui. Aveam multe de spus, nu vroiam doar sa trec in revista ca asta e in si asta out. Pregatisem o intreaga pledoarie cu tendintele in moda vs. arta si chiar social media. Ei bine, m-am razgandit. Unul dintre motive este ca nu doresc sa ma asez la catedra ca o doamna profesoara care se ia mult prea in serios si sa va spun ce cred eu ca se va intampla in 2013. Un alt motiv e acesta: nu conteaza! Ei bine, da, eu, bloggerita de fashion, va spun clar si raspicat: nu conteaza ce tendinte sunt. Sunt sigura ca orice fata – daca a trecut macar o data pe langa o vitrina H&M – stie de voga paietelor, animal printului sau a accesoriilor baroce.

Dar chiar daca ati cumpara intreaga colectie 2013, nu ar insemna neaparat mare lucru. Si o sa va spun de ce.

priveste

Acum ceva ani, eram intr-o intalnire in care trebuia sa alegem impreuna cu clientul ce haine sa poarte actorii intr-un spot publicitar. Daca pana atunci discutiile despre productia spotului fusesera aprinse, dar tinute in frau, cand s-a ajuns la haine, s-a dezlantuit nebunia. Fiecare isi dadea cu parerea despre ce ar trebui sa poarte personajele in cele 30 de secunde ale productiei. Si atunci am auzit o voce din sala spunand: “Stiti ceva, nu cred ca cineva isi aduce aminte cu ce sunt imbracati oamenii astia din reclame”. Discutia in sala a continuat, la fel de aprins, dar eu, nu stiu de ce, am ramas gandindu-ma la replica aceea si la reclamele ce imi atrasesera atentia de-a lungul vremii. Si va spun sincer, ruland in minte spoturile ce-mi ramasesera in cap, nu mi-am amintit o singura data cu ce erau imbracate personajele.

uita

Ei bine, ca sa inchid pilda si povestea, cam asa cred ca este si cu tendintele astea. Se face atat tam-tam, vuiesc revistele si blogurile de fashion despre ce sa pui pe tine si de ce sa nu te atingi sub nicio forma. Dar, de fapt, ce face cu adevarat diferenta este ce credem noi ca face diferenta.

indrazneste

Oricum, vrand sau ba, tendintele dau peste noi in magazine (doar gasim pe umerase ce se poarta, nu-i asa?), asa incat nu avem cum sa nu nimerim ceva “ce se poarta” chiar daca facem cumparaturi la intamplare, insa ceea ce trebuie sa nu uitam intr-adevar cand mergem la shopping este un singur lucru: pe noi insine.

Pentru ca daca ce purtam ne face noi, va spun clar (cu voce de profesoara sfatoasa chiar) vom fi in tendinte. Si oricum, daca tot vorbim (si nu prea) de ce se poarta anul acesta va spun atat: se poarta ce credem noi ca se poarta. Si inainte sa sariti sa ma contraziceti sau sa ramaneti contrariate (ce face, domnule, fata asta, nu are un blog de fashion, despre ce vorbeste aici?) va cer doar sa va imaginati urmatoarea scena: doua fete gemene sunt imbracate identic (si in tendinte, desigur). Singura diferenta este ca uneia ii place ce poarta si celeilalte nu.

Cam atat pentru azi.

va pup roz,
Liana

1 Comment

  • Reply mada January 23, 2013 at 5:36 pm

    Stii cum se zice….se poarta ceea ce iti sta bine si iti place …:)))

  • Leave a Reply

    *