Despre ojele 3-5-7-9 free sau cum o lipsă e un plus

August 19, 2019

Am citit tot felul de articole despre cei 3, 5, 7 sau 9 (mai nou chiar și 10) ce ar trebui să lipsească din ojă. Și deși substanțele cu pricina au fost aprobate, acum ceva vreme, de FDA sau de alte organizații ca fiind sigure, mulți dintre producători au început să le scoată din produsele lor sau au realizat, de la început, oje care nu le conțin. Pe mine nu face decât să mă bucure această preocupare a companiilor de a oferi cosmetice din ce în ce mai curate. Și nu, nu zic că trebuie musai să alergăm doar după acestea și să punem la colț orice nu e întocmai cum credem noi că ar trebui să fie un anume lucru, dar crd că e bine să fim conștienți că produsele cosmetice pot conține și substanțe ce nu-s tocmai asortate cu noțiunile de sănătate sau de frumusețe, iar tot ce intră în contact cu pielea noastră se absoarbe, într-o oarecare măsură în organism. Sigur, depinde și cât de des folosim produsul și ce cantitate de substanțe nocive sunt în acesta, iar un alt aspect ce nu ar trebui neglijat este impactul pe care îl au aceste produse asupra mediului: și mă refer și la procesul de producție, dar și la ce se întâmplă cu ele după folosire.

Eu aplic principiul mai puțin și mai bun și aici și am foarte puține oje sau lacuri de unghii. De ceva vreme, m-am oprit doar la culoarea roșie (din care am cel mult 2-3 sticluțe în același timp), o bază și un lac protector. Și așa rămân și la #câte5, nici nu fac risipă de produse, nici nu sunt tentată să iau și culoarea aia și ailaltă și pot alege și produse făcute mai cu grijă. Dacă am 1 ojă în loc de 5 sau 15, pot cumpăra una mai bună, nu? Și da, mai bun nu înseamnă neapărat mai scump, deși de multe ori e așa, ci și un produs de calitate, cu mai puține nebunii în el, o culoare mai frumoasă, care rezistă mai mult, și, nu în ultimul rând, ceva făcut cu gândul și la sănătatea noastră și a planetei.

Tot ce vei vedea mai jos sunt nu doar oje 3-5-7-9 free, dar și cruelty free, la mine acesta este un criteriu de eliminare a produselor, oricât de minunate ar fi în rest. Firește că nu trebuie să fie și pentru tine. A, și încă ceva: dacă o ojă e netestată pe animale nu este neapărat și 3-5-7-9 free. Și invers. Știu, poate părea complicat și poate nici nu e ceva cu care ai chef să-ți bați capul. O să fac un mic articol-dicționar de temeni, mai poți citi ceva lămuriri înarticolul despre ce înseamnă produse netestate pe animale . Eu sper să aduc, cu fiecare material nou, un strop de lumină în această învălmășeală de informații și să îți arăt că produsele mai curate nu-s doar un moft, ci sunt importante atât pentru noi, cât și pentru planetă.

3 free sau Toxic Trio

Sunt ojele ce nu conțin formaldehidă, fibrat de dibutil, toluen.

Inițial am căutat informații despre fiecare, ba chiar am și scris câteva rânduri lămuritoare despre ce face o substanță sau alta, dar nu doresc să transform acest articol într-o ora de chimie, deoarece nu este specialitatea mea, ci îmi propun doar să #DauMaiDeparte faptul că există oje 3-5-7-9 free. Poți căuta mai multe pe site-ul cosmeticsinfo.org pe care-l recomand din inimă.

5 free sau cei #câte5 ce ar fi bine să lipsească din oja noastră

Celor 3 li se adaugă 2 substanțe cu potențial alergenic: camfor și rășini derivate din formaldehida.

7 free

Ies din listele cu ingrediente și tosilamida de etil și xylena.

O să pun denumirile și în engleză să fie mai ușor de reperat e ambalaje. Plus, nu știu dacă am găsit traducerile corecte pentru aceste substanțe ce întind capcane la scris și la pronunțat :)

1. formaldehyde
2. dibutyl phthalate (DBP)
3. toluene
4. camphor
5. formaldehyde resin
6. ethyl tosylamideande
7. xylene

Mai sunt și produse 8, 9 sau 10 free, în afara celor de mai sus acestea sunt și fără parfum, parabeni, ingrediente de origine animală – deși multe dintre cele fără 3-5-7 sunt vegane și netestate pe animale.

Și acum câteva dintre produsele acestea – am ales exemple din gama medie de preț, aproximativ 10-17 euro produsul, dar firește că sunt produse bune și mai ieftine și mai scumpe – ce poate te ajută să faci niște alegeri mai sănătoase. Și chiar dacă aceste 3-5-7-9 nu îți fac neapărat rău, mai ales dacă nu obișnuiești să le folosești des, cred că putem alege să avem produse cât mai curate, concepute de oameni sau de companii preocupate de a schimba mereu ceva și de a face lucrurile cât mai bine pentru toată lumea.

MORGAN TAYLOR – 3 free

Brand american, cu numeroase colaborări cu lumea filmului & festivalurile de modă, lansat de puțin timp și la noi.

oje morgan taylor

foto morgantaylorlacquer.com

Unde le găsim? Ojele în culori strălucitoare se pot găsi pe site-ul Top Line.

ELLA+MILA – 7 free

oje vegane ella + mila

foto ellamila.com

Compania poartă acest nume după cele ale gemenelor unuia dintre fondatori, brandul american are tot felul de produse făcute cu grijă pentru om și planetă: oje, farduri sau rujuri vegane, ba chiar și “acetonă” fără acetonă – un produs pe bază de soia. Toate produsele sunt fabricate în SUA, vegane, netestate pe animale și certificate PETA.

De unde? Fiind un brand american, e mai greu de găsit. În State se comandă rapid de pe site-ul lor, ba se găsește și în tot felul de magazine și supermarketuri. Pentru noi, cred că cel mai simplu e de pe Amazon.

BUTTER LONDON – 8 free

oje butter london

foto via harpersbazaar.com

Au început în 2015, dorindu-și să facă o ojă fără nebunii toxice, inspirată din moda londoneză. Au apărut ojele 3 free, apoi alte produse Butter LONDON™ pentru frumusețe, fără ingrediente cu potențial toxic sau alergenic. Azi, ojele lor sunt 8 free și culoarea poate dura pe unghii până la 10 zile. Și nu doar atât: au nuanțe fantastice, au primit, ani la rand, premiul Allure Best of Beauty, ba chiar și Oprah le-a menționat, și nu o dată, ca fiind fabuloase.

De unde? Din numeroase magazine din străinătate, de pe lookfantastic.com sau thebeautystore.com

MANUCURIST – 9 free

oja vegana green manucurist

foto manucurist.com

Produse în Franța, din 84% ingrediente naturale, vegane – o afacere de familie ce s-a dezvoltat tare frumos.

De unde? Dintr-o mulțime de magazine și saloane din Franța (și nu numai) sau din magazinele Anthropologie, despre care am pomenit de mai multe ori. Poate dorești să recitești articolul despre câteva magazine de la Londra unde poți găsi cadouri minunate.

 

KURE BAZAAR – 10 free

oje naturale

foto via luxe-et-passions.com

Sunt minunate, nu că cele de mai sus nu ar fi, dar am eu așa o apropiere mai apropiere de acest brand, nici nu știu exact de ce. Nu doar de la 10 free sau de la faptul că 85% din ingrediente sunt naturale, dar îmi place totul la ei: povestea (fondatoarea brandului, modelul Kartika Luyet l-a inventat când era însărcinată din dorința de a avea un produs cât mai curat), designul, fontul de pe sticluță, culorile (gama jeans e superbă, mă bate gândul să îmi iau și eu una dintre culori deși nu folosesc, de ceva vreme, decât roșu).

Unde le găsești? În multe magazine din Franța, Belgia, Danemarca sau Japonia… și nu numai, dar și online, pe 24sevres.com sau ohmycream.com.

 

HABIT – 10 free

 

habit cosmetics nail polish
foto miamidreamteam.com

Tot un brand american, produsele sunt fabricate în Statele Unite și certificate ca find vegane, organice, cruelty free, ba chiar și ambalajul este realizat cu grijă, capacul fiind din bambus.

De unde? Eu le-am văzut în buticuri, prin diverse magazine din Europa, dar cred că mai simplu le iei de pe Amazon.

Alte exemple de branduri ce fac oje 3-5-7 free (sau mai mult): Zoya, Smith & Cult, Sienna, Avril, Piggy Paint – ce e potrivită chiar și pentru copii.

Și alte site-uri unde au tot felul de produse făcute cu grijă, eu de aici îmi comand cele mai multe dintre produsele cosmetice:

cultbeauty.co.uk;
iherb.com;
ohmycream.com;

Sunt și la noi câteva, mă opresc la 5:

eubio.ro;
republicabio.ro;
organik.ro;
miobio.ro;
beostore.ro.

Dar asta nu înseamnă că tot ce e are eticheta bio sau care se găsește în astfel de locuri e garantat a fi senzațional, iar restul produselor & magazinelor sunt de evitat. Dimpotrivă. Eu îți recomand să te informezi exact ce conțin produsele pe care le cumperi (măcar cele folosite cel mai des), cine le fabrică și în ce condiții și să alegi acele produse care chiar îți fac bine… în toate sensurile.

Eu îmi doresc ca ideile și descoperirile mele să te ajute să faci și tu cât mai multe descoperiri, fie ele companii, game de produse, site-uri sau magazine, să alegi mai puțin și mai bun și să ieși, măcar uneori, din cercul obișnuinței de a cumpăra din aceleași locuri sau a poftei de a îndesa în coș cifre, nu nevoi. Sau bucurii.

Am și o surpriză, realizată cu ajutorul Glamour și Douglas ce mi-au fost parteneri de echipă și la Glamour Beauty Festival unde am vorbit despre cum îmi aleg cosmetice cât mai curate: #DauMaiDeparte 5 seturi cu câte 3 produse Douglas Naturals – o gamă de produse ce au cel puțin 90% ingrediente naturale (unele produse au 90%, altele 94%, 97% sau chiar 99%).

giveaway douglas naturals

Ce trebuie să faci este să-mi spui, într-un comentariu, după ce criterii îți alegi tu produsele cosmetice. Aștept răspunsurile până pe pe 1 septembrie și voi anunța câștigătorii aici și pe email.

40 Comments

 • Reply Ruxandra Gogu August 20, 2019 at 4:06 pm

  Buna, Liana! Iti citesc articolele de ceva vreme si iti sunt recunoscatoare pentru tot ce-am aflat despre sustenabil, cruelty free si cumparaturi chibzuite. Cand cumpar produse cosmetice ma uit, in primul rand, sa fie cruelty free si palm oil free. Incerc sa tin cont si ca ambalajul sa nu fie din plastic, dar aici e un pic mai dificil.

  • Reply Aveți și pe roz August 20, 2019 at 5:25 pm

   Este, sunt variante, nu mereu. Te mai poți uita și la ce tip de plastic e, sunt unele realizate din PET-uri recuperate din ocean sau din materiale reciclate ce cred că merită susținute.

 • Reply Liana Măhălean August 20, 2019 at 4:55 pm

  În momentul acesta încerc să aleg produse de calitate, cât mai naturale, care să îmi țină sub control anumite probleme ale pielii sau tenului. Cât despre machiaj, merg pe produse calitative, care știu sigur că sunt ok. Încă nu am ajuns să pot alege cruelty free, natural, ieftin și bun.
  Folosesc L’occitane, Vichy, Bioderma, Nala. La machiaj MAC, Essence, MUA, Dior

  • Reply Aveți și pe roz August 20, 2019 at 5:23 pm

   Sincer, cruelty free, natural, ieftin și bun e cam greu. Nu imposibil, dar nu merge de fiecare dată sau la orice tip de produs. Dar dacă alegi să iei mai puțin, poți lua și mai scump, nu? Uite, că tpt vorbeam de oje, în loc de 5 cu 10 lei, poți lua 1 cu 50, nu?

 • Reply Cristina August 20, 2019 at 5:11 pm

  În primul rând, studiez foarte bine de unde este firma producatoare, ce ingrediente folosește, iar Etichetele să sune cât mai dubios cu putință. A, și să-mi atingă exact nevoile, in așa fel încât să am puține și bune și așa și am. :)

 • Reply Anca August 20, 2019 at 6:00 pm

  La momentul actual produsele mele preferate sunt cele de la Ordinary. Acest brand demonstreaza ca se pot produce produse calitative fara ca lista de ingrediente sa fie kilometrica si indescifrabila, din cauza tuturor chimicalelor. Iar daca vorbim despre oje, in acest moment ma focusez pe a nu cumpara altele noi si a folosi rezerva de oje pe care o am deja, desi nu sunt cele mai free of other things.
  Este greu sa tin pasul cu lista ingredientelor care are trebui evitate din industria cosmetica, o lista interminabila, cu fel de fel de ingrediente si fel de fel de reactii adverse ale acestora. Inaa apreciez mereu informatiile de la tine si aprecie foarte mult ca nu eati adepta schimbarilor drastice si a eliminarii totale și bruște!

  • Reply Aveți și pe roz August 21, 2019 at 9:33 am

   Chiar nu cred că putem face totul deodată și nici susține astfel de schimbări drastice pe termen lung. Mai bine schimbi 2-3 lucruri și o faci pentru totdeauna, decât să te chinui să faci tptul perfect și să renunți după 3 luni :) Și da, The Ordinary e un brand care-mi place și mie mult, îți recomand să cauți și alte branduri ale companiei Deciem, cred că îți vor plăcea.

 • Reply Calina August 20, 2019 at 7:45 pm

  De când am fost la Glamour Beauty Festival unde ai vorbit despre produse cruelty free și clean am început să folosesc aplicația Clean Beauty ca să evit cât mai mult bazaconiile din cosmetice. Începusem de mai demult să caut produse cruely free dar nu prea dădeam importanță listei de ingrediente sau efectelor pe care le pot avea pe termen lung asupra sănătății. Și în căutarea asta după produse cât mai ok am dat peste Naturisimo.com care are o filosofie similara cu a ta. Mai mult, Kure Bazar și Butter London sunt și la ei și par accesibili ca livrare.

  • Reply Aveți și pe roz August 21, 2019 at 9:30 am

   Ce mă bucură mesajul tău și faptul că ai început să alegi produse mai bune și făcute cu mai multă grijă. Mă voi uita și pe site-ul recomandat de tine, mulțumesc că ai dat mai departe :)

 • Reply Alexandru Alina August 20, 2019 at 8:44 pm

  Caut in primul rand un top 5 al celor mai bune creme pentru pielea mea. Ma informez inainte pe site-uri, citind descrierea lor si daca mi se potrivesc tenului si pielii mele. Si citesc si recomandarile si beneficiile aduse celor care le-au folosit si in functie si de pret ma orientez la ceva.

  • Reply Aveți și pe roz September 4, 2019 at 10:44 am

   Îmi place tare ideea cu top 5 creme pentru pielea ta :)

 • Reply Alexandra August 20, 2019 at 9:37 pm

  Folosesc cosmetice cu cat mai multe ingrendiente naturale, fara parfumuri si coloranti artificiali. Imi place ca produsul sa indeplineasca mai multe functii, astfel incat sa nu am prea multe cosmetice, de ex fondul de ten sa aiba si spf ca sa nu mai folosesc o alta crema cu spf. Sunt fidela unor marci romanesti pentru ca incerc sa sprijin economia locala si pentru ca avem produse care se ridica la nivelul unora straine mai scumpe (Farmec, Sabio, Savonia, Mayam).

  • Reply Aveți și pe roz September 4, 2019 at 10:50 am

   Și eu aleg, uneori, produse cu mai multe întrebuințări, dar de multe ori acestea nu-s tocmai eficiente, așa că recomand alegerea lor cu grijă. De exemplu, un fond de ten sau o cremă cu spf nu te ajută la fel ca un spf pus separat. Dar ai putea lua, mai ales în vacanțe, o cremă ce să fie bună și ca balsam de buze și pentru corp sau mâini. Aș pune și 2 recomandări – Ecooking sau Lanolips.

 • Reply Oprea Daniela August 21, 2019 at 4:32 am

  Ziua buna! Foarte interesant articolul. De obicei, atunci cand imi aleg produsele cosmetice incerc sa le aleg pe cele ce imi stisfac nevoile, sunt cat mai naturale si nu in ultimul rand caut produse romanesti.

  • Reply Aveți și pe roz September 4, 2019 at 11:09 am

   Poate ne spui și ce produse favorite ai descoperit. Mai ales dintre românești.

 • Reply Magda August 21, 2019 at 5:25 am

  Pentru mine e important sa stiu ca ingredientele sunt naturale. Daca sunt si ambalajele organice e si mai bine. De la tine am invatat sa ma interesez despre istoria brandului, despre fondatori si ideile care au stat la baza infiintarii marcilor. Incerc sa gasesc alternative romanesti si chiar am fost surprinsa sa vad ca ai de unde ai alege: Sabio, NN, Fereto, Pure.

 • Reply Georgiana Varga August 21, 2019 at 6:25 am

  Sunt pe modul”cat mai natural “de câțiva ani,deci fara oja ,vopsea pentru par si produse pentru machiaj,iar pentru piele ,dermato-cosmeticele si produsele cat mai naturale,sunt preferatele mele.

  • Reply Aveți și pe roz August 21, 2019 at 9:27 am

   Nu încerc să te conving de nimic, dar să știi că există oje, vopsea de păr și produse de machiaj foarte bune și fără drăcii în ele. Despre unele am scris, poți găsi detalii în categoria Cosmetiale. Iar uneori și produsele naturale pot crea alergii sau neplăceri. Și încă ceva: mare atenție de unde sunt luate produsele acestea, au apărut acum tot felul de firme sau entuziaști ce fac produse naturale neavând nicio pregătire în domeniu. Firește că ficare alege ce și cum poftește, dar am zis să îmi spun și eu părerea.

 • Reply Cristina Ioana Radu August 21, 2019 at 8:19 am

  Buna, Liana!

  Recunosc ca de 2-3 ani imi aleg produsele cosmetice in functie de recomandarile diversilor make up artisti, de fapt doar 2 ca sa fiu sincera (Lisa Eldridge si Andreea Ali). Apoi pe cat posibil sa nu fie testate pe animale. Mi se pare un trend in crestere, mai ales pentru liniile nou lansate. Din pacate nu reusesc sa scap de obiceiul de a nu mai baga mana in borcanele cu produse reduse din magazine gen DM la noi. Chiar daca sunt ieftine, reusesc cumva sa nu fie testate pe animale (unele). Pentru creme si produse de ingrijire citesc si blogul tau, iar Farmacia Tei nu o ratez niciodata. Dar da, ca si in cazul hainelor, cosmeticele ar trebui sa le reduc drastic. :)

  • Reply Aveți și pe roz August 21, 2019 at 9:19 am

   Hehe, tocmai am un nou intrat la rujuri și e un produs de la Lisa Eldrige. Recomand.

 • Reply Dana August 21, 2019 at 2:48 pm

  Eu am o lista scurta si stricta de criterii. In ordinea importantei: sa fie cruelty-free, apoi daca e vorba de produse pentru ten sa nu contina alcool sau parfum, sa nu fie ambalate in borcan (prefer tuburile opace). Raman cu destul de putine optiuni, dar pana la urma e mai bine, e mai usor de ales :)

  • Reply Aveți și pe roz August 21, 2019 at 4:50 pm

   Să știi că de când mi-am pus mai multe “bariere”, aleg mult mai repede, mai bun și mai bine.

 • Reply Anisia August 26, 2019 at 4:04 pm

  Eu încerc sa folosesc produse făcute de firme românești. Ocolesc siliconul in produsele de par și verific orice produs pe care îl pun pe fata sa fie cruelty free. Și ma bazez uneori pe principiul ca dacă un produs are prețuri mai mari înseamnă ca e mai bun. Și astfel îmi cumpăr o crema care sa fie mai scumpă dar care știu ca îmi face bine.

  • Reply Aveți și pe roz September 4, 2019 at 10:53 am

   Hehe, nu neapărat mai scump = mai bun, dar de multe ori produsele bune au prețuri mai mari. E bine să mixăm acest principiu, așa cum ai scris și tu, cu alte preferințe și criterii – să fie românești, cruelty free, fără ambalaje din plastic… fiecare știe ce îi e mai potrivit.

 • Reply Anca August 30, 2019 at 7:32 am

  Eu citesc enorm de multe recenzii inainte de a cumpara orice. Ptr recenzii oneste recomand (vorbitorilor de franceza) site-ul beaute test. E absolut genial. Cand am fost insarcinata am inceput sa caut produse care sa nu imi aduca in organism substante dubious. Asa am descoperit vopselurile de par natulique, apivita si oja zoya. De la tine am aflat ca estee lauder testeaza pe animale, asa ca dupa ce se termina sticla de double wear pe care o am acum ma voi orienta catre alt brand.

  • Reply Aveți și pe roz September 4, 2019 at 11:01 am

   Am folosit și eu produse Natulique, mă bucur că au apărut și la noi, chiar și vopseaua de păr se găsește prin saloane (cel puțin, unde merg eu este). Și Zoya e un brand fain, de la Apivita mai iau și eu produse… Ar mai fi Ecooking, Aesop, The Ordinary, NIOD, Sepai, Lisa Eldridge, Kevin Murphy, Tata Harper – ca să enumăr doar câteva favorite.

  • Reply Anca February 23, 2021 at 8:27 pm

   Buna, stiu ca e vechi comment-ul, dar de unde comanzi oja Zoya, oare cea de pe Emag e legit? Thanks

 • Reply Maria August 30, 2019 at 12:16 pm

  Hmm, grea intrebare. Daca e sa raspund strict in ceea ce priveste ojele, raspunsul e simplu: nu mai cumpar. Am facut atata risipa in trecut, cumparand oje care imi placeau (in general cumparam Opi, pentru ca imi rezista foarte bine pe unghii, dar am gasit si o varianta buna la Revlon), doar ca sa observ cum se usuca sau expira, pentru ca de cele mai multe ori imi fac manichiura la salon, iar atunci aleg manichiura semi-permanenta, ca sa imi reziste pe unghii ~3 saptamani. Si in ceea ce priveste cosmeticele, folosesc foarte putine pentru ca genetic am avut noroc sa o mostenesc pe mama (Kiehls am un tonic cu musetel si o crema antirid pentru ochi, ambele recomandate de prietana cea mai buna). Mai folosesc deodorant Schmidt’s si parfumuri in general fresh. Samponul, spuma de baie si gel de dus cumpar din supermarket Doar pentru copii cumpar cu atentie mai mare, un gel de dus cu musetel bio, de la Klorane. In rest, sunt prea lenesa sa am un ritual de cremuiri zilnice, recunosc!

  • Reply Aveți și pe roz September 4, 2019 at 11:06 am

   Păi folosește și tu din gelul de duș al copiilor :) Am văzut că există recipiente mari, de 1 l, poți lua unul pentru toată familia. Kiehl’s erau și pe lista mea, dar am renunțat la ele deoerece nu-s cruelty free. Dar nu trebuie să ne ghidăm toți după aceleași criterii, așa că dacă îți fac bine și nu ții morțiș să ai produse cruelty free, sunt o variantă ok.

 • Reply Mihaela August 30, 2019 at 3:13 pm

  Recunosc ca ți-am descoperit blogul abia ieri și n-am reușit sa parcurg prea multe articole dar țineam sa te felicit. Îmi place stilul tău, subiectele abordate și faptul ca sunt bine documentate.
  Cât despre produsele cosmetice folosite: sunt destul de puține și aleg pe baza de recomandari. Un criteriu e și prețul – de obicei nu dau prea mulți bani pe ele. Și încerc sa fie cât mai simple… în compoziție. Ma feresc de cuvântul “naturale”. Mi se pare ca în ultimul timp e folosit excesiv și impropriu.

  • Reply Aveți și pe roz September 4, 2019 at 10:34 am

   Mulțumesc pentru aprecieri și bun venit pe blog! Sunt perfect de acord cu alegerea lucrurilor ce au compoziții cât mai simple, fapt valabil nu doar la haine, cât și cu faptul că se face uz de cuvântul natural. Și eu fug de excese, de natural folosit doar pentru a vinde, de cosmeticalale făcute, chiar și cu bune intenții, acasă, de etichete ce iau ochii.

 • Reply Ana B August 31, 2019 at 2:45 pm

  ❤️ minunat ai scris si explicat! Eu recunosc ca de multe ori imi alegeam cosmetice la impuls, dar sa stii ca ai reusit sa ma mai temperezi si chiar am inceput sa ma uit pe etichete, ba chiar stau in magazin si cercetez despre ce e vorba. Multumesc.

  • Reply Aveți și pe roz September 4, 2019 at 10:39 am

   Cu placere, mă bucură tare ce ai spus și că te-am ghidat, un strop, în alegerile tare. Să știi că și eu stau, de multe ori, în fața rafturilor, căutând informații despre produse.

 • Reply Aveți și pe roz September 4, 2019 at 11:16 am

  Vă mulțumesc tare tuturor pentru răspunsuri și recomandări. Câștigătoarele sunt: Ruxandra Gogu, Anca, Dana, Calina și Ana B. Voi reveni cu câte un mail pentru a stabili cum facem ca premiul să ajungă la voi.

  Vă mai aștept pe blog și vă promit că voi mai strecura prin articole surprize de genul acesta. Cred că e un mod mai potrivit comunității de aici de a da mai departe din produsele pe care le am. Ce părere ai?

 • Reply Claudia September 4, 2019 at 4:14 pm

  Buna, iubesc Rituals si de cand te citesc caut mai cu grija sa folosesc ce este prietenos cu pielea mea.
  Acum o sa caut si oje, nu intelegeam de ce unghiile mele sunt nefericite cu anumite produse :)

  • Reply Aveți și pe roz September 5, 2019 at 6:22 pm

   Hehe, știi că produsele oferite în dar erau de la Douglas Naturals, nu Rituals. Dar ambalajele seamănă un pic, poate de aici confuzia ta. Sau nu la ele te refereai când ai zis că-ți plac Rituals?

 • Reply Maria January 9, 2021 at 7:06 pm

  Bună, știe cineva cum se pot elimina în mod ecologic ojele vechi, rămase, întărite prin sticluțe – dacă nu vreau să le arunc pur și simplu la gunoiul menajer? Mulțumesc.

  • Reply Aveți și pe roz January 14, 2021 at 10:21 am

   E o întrebare bună. Eu m-am gândit la o soluție, nu știu cât de potrivită ar fi pentru tine: poți dilua un pic oja rămasă cu un dizolvant fără acetonă și folosi apoi produsul pentru a decora diverse obiecte: ghivece, agende etc. Astfel îl poți consuma până la capăt.

   Mai știu că unele firme au acțiuni de colectare pentru ambalajele cosmetice, dar sunt chestiuni punctuale și trebuie urmărite. Am văzut la Farmec, Top Line, Kaufland… o să mai scriu când mai dau peste ele.

  Leave a Reply

  *