Favoritele din garderoba

January 10, 2013

Inspirata de seria celor mai iubite 5 de la SUB25 am inceput sa fac casting prin garderoba si ganduri cautandu-mi favoritele.

Si iata castigatoarele de azi. Spun de azi, deoarece in fashion, ca in orice chestiune de inima, exista favoriti si detronati, intringi si decaderi, asa ca, cine stie cine ar putea fi in fruntea listei anul viitor. Hm, iata o idee interesanta: sa alcatuiesc un top al favoritelor din garderoba la inceputul fiecarui an. Sa tin minte.

So, la inceputul lui 2013 pe podium stau:

Blana de iepure
De fashionista-pui imi ziceam cu tarie ca daca stiu ceva for sure e ca nu voi fi in veci blonda, nu voi purta aur si nici haina de blana. Zburara anii, si nu as putea fi altceva decat blonda, de aur tot nu ma ating (decat daca sclipeste fals in gablonturi pretioase doar mie), iar dupa indelungi cautari si ganduri despre a purta sau nu animale moarte pe mine am decis intr-o clipita ca IMI TREBUIE acest iepure cand l-am gasit stand cuminte intr-un SH si asteptand-ma sa il scot de acolo. La reduceri.

haina-blana naturala iepure

Pantofii cu floare Musette
Ne-am intalnit acum ceva ani (vreo 6-7 as zice), a fost dragoste la prima vedere si inca ne mai iubim ca in prima zi. NE iubim zic, deoarece dragostea ne curge in doua sensuri. Desi cocotata pe tocuri, iubirea lor a avut mereu grija de mine: m-a sustinut, inaltat, dojenit, ajutat, dansat, incurajat, accesorizat. Iata-i:

pantofi-musette

Geanta Margiela for H&M
Alta dragoste la prima vedere, inca de cand am zarit-o in showroomul H&M cand m-am dus sa arunc un ochi la preview-ul colectiei MMM. A trebuit sa astept ceva dupa ea, pana cand ne-am (re)intalnit recent, intamplator si nesperat la Londra, la reduceri. Si suntem de nedespartit de atunci.

geanta-margiela-for-hm

Aurul de la mos
Mosul este un individ simpatic si nu neaparat mos ce are o masuta aproape cocheta pentru “cartierul” sau – adica un targ de vechituri din Brasov. Am dat peste el din intamplare, cautand “aur” printre obiectele scoase de vanzare la targul respectiv, obicei ce il am de ceva vreme (si targurile de vechituri, si cautarea “aurului”). De atunci ma tot intorc la mos, iar de fiecare data am plecat de la el cu o punguta burdusita pe care o tineam strans ca pe o comoara… Si o comoara si e: brose vintage Weiss la preturi de nimic, cercei Nina Ricci, butoni de camasa din secolul trecut, coliere si cate si mai cate (nu va mai spun ca deja va simt invidia).

bijuterii-vintage

Ceasul roz G-Shock
Luat tot de la Londra, din intrandul acela cu magazine cu “aur” ce se face din Brick Lane – alt loc in top si in inima. Il iubesc cu nabadai si il port sacadat, nedespartindu-ma de el zile la randul si uitandu-l apoi pe raft saptamani in sir. Il asortez fara discernamant la rochii fluide, haina de blana (cea de iepure, fireste) sau costum de baie. Cu nabadai, v-am zis.

g-shock

Ochelarii de tocilar
Luati de la Paris acum 2 ani si mai bine cand inca moda tocilareasca nu era in asa voga (tre’ sa fac ceva cu anticiparea asta pe care o am asupra modei, ca nu se mai poate), negociati la sange – in franceza – in ultima mea zi de vacanta si purtati de atunci in fiecare zi la orele de citit si scris (chiar am nevoie de ei, nu-s doar de fashion, da?) ca un accesoriu ce aproape ca face parte din mine.

 ochelari-vedere-ck

Voi ce favorite aveti?

No Comments

Leave a Reply

*