Gala Avanpremiere 13

November 21, 2013

Am fost la Gala Avanpremiere – un eveniment in care designeri romani – debutanti sau cu ceva fani – isi prezinta operele.

Sincer, a fost cum ma asteptam: adica nu am tipat isteric de bucurie la nicio prezentare. Multe idei, texturi si accesorii deja mult prea vazute prin alte prezentari. Totusi, personalitatii mele tricefale de bloggerita-om de publicitate-absolvent de Istoria Artelor i-au retinut atentia urmatoarele:

Alina Morar cu a sa colectie Spirit solidar – castigatoarea premiului de debut la Avanpremiere Cluj. A “furat startul” deoarece a gandit prezentarea ca pe un tot: muzica, texturile si accesoriile amestecandu-se frumos in spunerea povestii. O colectie ce merge luata si purtata pe strada fix asa, avand un acel ceva ce te scoate clar din multime, dar si o lejeritate placuta.

Atentie! Sunt niste haine ce trebuie potrivite cu o personalitate pe masura – poate de aici si numele colectiei – pe care le vad, insa, mulandu-se perfect pe o stapana potrivita.

Alina Morar gala avanpremiere

Alina Morar 2013

Alina Morar avanpremiere 2013

Alina Morar la gala avanpremiere

Deja consacrata Ioana Ciolacu – castigatoarea premiului “Designer for Tomorrow” 2013 cu a sa colectie Paradox.

Piesele deja clasice Ioana Ciolacu – minunata fusta cu volane ce imi aminteste de o jucarie formata din multe piese ce tocmai a fost imbinata perfect – mixate cu imprimeuri florale, taieturi drepte si texturi ce aparent nu au ce cauta impreuna.

Ioana Ciolacu fusta volane

Ioana Ciolacu avanpremiere 13

Ioana Ciolacu la avanpremiere 13

Ioana Ciolacu bluza imprimeu

Carmen Secareanu pentru fluiditatea geometrica a colectiei: taieturi precise, imprimeuri ce puncteaza perfect decupajele si o picatura de retro ce completeaza perfect intregul.

Carmen Secareanu gala avanpremiere

Carmen Secareanu avanpremiere

Carmen Secareanu avanpremiere 13

Carmen Secareanu la avanpremiere

Carmen Secareanu rochie retro

Carmen Secareanu tinuta cu flori

Mi-a placut sa regasesc detaliile structurale ale lui Cristian Samfira – cu toate ca, la fel ca prima data cand am dat peste triunghiurile sale, m-a lovit gandul ca le mai vazusem. Poate intr-un film SF din copilarie, poate intr-un muzeu de arta modena, poate chiar in colectiile sale de mai inainte. Cu toate acestea, mixul dintre rigoarea geometrica si fluiditatea hainelor m-a facut sa pun pe wist list cateva dintre piesele colectiei Culture.
Cristian Samfira avanpremiere 13

Cristian Samfira rochie asimetrica

Cristian Samfira

Ei au fost fruntasi in inima mea.

Mi-au mai placut bucatele din diverse elemente vazute prin prezentari. De exemplu, bluza Simonei Semen:

simona semen

Capa Florinei Ivascu:

florina ivascu

Sau rochia Nataliei Vasiliev din colectia Parisul Boem – danteluri deloc pe gustul meu. Oricum, moda asta a rochiilor fluide, pline de dantela, pene si delicatete nu-mi place deloc. Insa rochia asta mi-a atras cumva atentia. Nu chiar pentru mine, cu toate ca poate as purta-o cu o geaca de piele si niste bocanci inflorati, dar as recomanda-o unei prietene aflata in cautare de haine de seara ce insista ca se simte printesa doar in rochie si danteluri.

Natalia Vasiliev rochie seara

Te podiumul tinutelor i-am asezat pe:

  • Alina Morar
  • Cristian Samfira
  • Carmen Secareanu

tinute favorite avanpremiere

Iar pe cel a pieselor:

  • minunata camasa 2 in 1 a lui Cristian Samfira 
  • camasa aparent asimetrica a lui Carmen Secareanu 
  • si, fireste, fusta dinozaur (de la dinozaurii formati din zeci de piese ce trebuie imbinate perfect pentru a da nastere animalului) a Ioanei Ciolacu

top piese vestimentare avanpremiere

Cam atat. In rest, multi gura-casca veniti sa admire candelabrele, propriile tinute sau pentru a face poze la panou, interlopi, vedete de o zi si alte aratari din aceasta sfera. Prea putin spectacol si prea mult show.

No Comments

Leave a Reply

*