Hainele urate costa la fel cat cele frumoase

March 17, 2016

Despre #BelsugLaPretRedus am tot scris. Dar mai scriu, deoarece, cum este un proiect tare drag mie, doresc sa fiu bine inteleasa. Asa ca, iata niste lamuriri:

#BelsugLaPretRedus nu este despre reduceri.

Sau, mai bine zis, nu este despre a vana reduceri cu orice pret. Dimpotriva. Este despre a alege intelept, a intelege ca a cumpara mai putin si mai bun inseamna, de fapt, a avea mai mult. Si cum mai bun inseamna, de multe ori, mai scump, am inceput sa vanez lucruri la reduceri. Chiar cred ca, in loc sa am in dulap 30 de tricouri pe care am dat cate 50 lei (si din care port, de fapt, cateva), mai bine am 5 care costa 500 lei si de care sunt tare mandra.

#BelsugLaPretRedus nu este despre a cumpara mai ieftin.

Este despre a gasi piese in care chiar merita sa investesti, despre a nu te arunca asupra unui lucru doar pentru ca iti place pretul. Dimpotriva iar. Este despre a te gandi ce ti se potriveste, de fapt. A analiza, dincolo de mode si tendite, ce ti-ar placea cu adevarat sa porti. Despre a investi timp in a te intreba ce-ti place si de cine iti place. Despre a cauta nume noi, branduri mai putin rasunatoare, dar lucruri facute mai pe gustul tau. Si mai cu respect atat pentru cel care le poarta, cat si pentru cel care le face. Si da, e despre a avea mai putin si mai bun. Si iar, cum toate acestea costa, a le cauta la pret redus.

#BelsugLaPretRedus nu e despre a avea.

Este despre a te bucura de descoperirea unui lucru nou. A unui nume nou. A unui stil al tau, dincolo de ce spun revistele lucioase. Este despre a rasplati munca unui designer, a te bucura ca porti o parte din creatia sa, a te gandi la procesul fabricarii unui lucru, nu doar la faptul ca il vrei si atat. Este despre a-ti pasa ce porti si ce cumperi. Este despre a plati pretul unui astfel de lucru. Si da, mi-ar placea sa pot plati pretul intreg. Sa ii pot astfel rasplati pe cei ce au creat acel obiect. Dar cum asta nu se intampla inca si cum mi se pare mai important sa aleg un obiect in functie de ce reprezinta, cum ma reprezinta si cum este facut, nu dupa pret, atunci aleg sa caut toate acestea, la un pret pe care mi-l permit.

Si acum iata cateva exemple. Deloc ieftine, dar despre care-ti dai seama si din fotografii ca-s facute din suflet si cu respect pentru ce inseamna atat actul creator cat si cel caruia i se adreseaza. Si da, pe majoritatea le-am gasit la reduceri, pe unele le-am si luat, pe altele urmeaza sa le iau sau le mai vanez inca.

Camasile TOME

white shirt tome tome shit

Imagini via Vogue si Net-A-Porter.

Bijuteriile AMT

diamond ring silver bijuterie plexiglas

Imagini via buyamt.com

Pantofii Feit

feit leather shoes feit shoes

Imagini via feitdirect.com

Sper ca acum ati inteles mai bine de ce tin atat la proiectul #BelsugLaPretRedus si cum se impleteste perfect cu filozofia #Cate5. Si poate v-am pus, macar putin, pe ganduri. Acum inchei, cu o maxima proprie, tot de pus pe ganduri: Hainele urate costa la fel cat cele frumoase.

7 Comments

 • Reply mazilique March 18, 2016 at 8:29 am

  sa ne tii ca curent cu camasile alea <3

  • Reply Aveti si pe roz March 18, 2016 at 3:46 pm

   Asa voi face. Costa o groaza de bani, le-am gasit reduse, dar tot o groaza de bani fac. Ma mai gandesc. Dar sunt minunate. Am gasit inelele la superpret, daca le doresti, da-mi un semn. Am scris si pe FB, dar na, mai intreaba-ma.

 • Reply Faiantaru' April 13, 2016 at 9:12 pm

  http://ae-craftsman.tumblr.com/

  Daca cunosteati deja saitul, scuzele de rigoare.

 • Reply Diana June 7, 2016 at 10:55 am

  Apreciez mult ideea de mai putin dar de calitate, decat zeci de chinezarii. Insa doar cate cinci mi se par cam putine totusi … :)

  • Reply Aveti si pe roz June 7, 2016 at 1:23 pm

   Hehe, macar sa fie mai putine si mai bune, tot e un pas important :)

 • Reply Dana February 22, 2017 at 4:21 pm

  Buna,
  Gasisem candva un articol de-al tau (cred) in care spuneai si site-ul de unde se pot cumpara inele ca cel din poza postata de tine in acest articol (cu forma de diamant). Tu scrisesei, nu? Nu incurc?
  Daca vrei te rog sa mai spui inc-o data site-ul ca eu am incercat sa il caut si la tine pe blog si pe google dar nu am reusit.
  Multumesc!

  • Reply Aveti si pe roz February 22, 2017 at 5:27 pm

   Eu am scris. Din păcate, site-ul din Ro de unde îl luasem s-a închis (oricum nu mai avea deloc inele, întrebasem pentru o prietenă), în plus, nici firma respectivă nu le mai produce.

  Leave a Reply

  *