Ieri, Azi, Mâine – jucării de Lia Pfeiffer

December 15, 2017

Am mai povestit despre Lia și jucăriile ei. E deja tradiție să ne vedem la târgul Made in Ro. Prima dată a fost din întâmplare, apoi… s-a născut tradiția. Și cum Lia nu stă în București, atunci e singura dată când ne vedem. E ca o întâlnire stabilită cu un an în avans.

Țin la întâlnirile noastre deoarece jucăriile ei nu-s doar minunate, ci au și un fel de misiune. Cel puțin așa am simțit eu mereu că ar sta lucrurile. Poate de aceea Lia le trimite în lume însoțite de o poveste.

Zilele trecute, mi-au ieșit în cale 3 personaje. Am aflat că le cheamă: IERI, AZI, MÂINE.

jucarii atelierul de pufosenii

Iată ce scrie Lia despre ele:

IERI, AZI și MÂINE… i-am scos din abstracto-temporal, i-am pufoșit și ilustrat. I-am dus în concret și am facut în așa fel încât să fie suficienți de mici să îi poți lua oriunde cu tine. Eu, una, l-aș lua pe MÂINE mereu cu mine. Mi se pare magic!

IERI e gri cu picățele colorate de la amintiri. IERI e fain și copilăros, dar adună experiență și pleacă atunci când trebuie să îi fac loc lui AZI.

AZI e alb-cremuliu și le face pe toate. Le face pentru că e hotărât și știe că acum e momentul cel mai bun. AZI mănâncă toate prăjiturile pentru că MÂINE începe cura de slăbire.

MÂINE e pufos din cale afară și e roz pentru ca e făcut din vise și sperante.

Proiecțelul e mesterit cu drag impreuna cu Dan. Îl știți deja prea bine și cum e priceput tare a ilustrat câte 10 carduri pentru fiecare dintre ei. Sunt trecuți prin filtrul nostru și poate aveți idei noi, poate am uitat vreun atribut important și personal, așa că am pus două carduri în pachet pe care le puteți completa cum credeți potrivit.

ieri azi maine

Chiar dacă Lia a ales ca MÂINE să fie roz, eu l-aș fi ales pe AZI. Pentru că, deși mai niciodată nu ne bucurăm de personajul AZI, el e într-adevăr tare ROZ. Chiar și atunci când nu e.

artist roman jucarii

artist roman jucarii

Ne vedem la târg! Va fi un weekend plin. Eu voi trece și pe la atelierul Mădălinei Andronic, unde puteți vedea și colecția noastră de genți de pânză, pe la Copacul de hârtie și pe la colecta Kola Kariola. Am scris aici detalii despre evenimentele cu fapte bune din acest weekend.

Un AZI minunat vă doresc!

PS fotografiile sunt luate de pe pagina de Facebook a Liei cu acordul ei.

1 Comment

  • Reply Adriana Negruti February 20, 2020 at 9:16 am

    Absolut interesant si frumos. Sunt unii oameni care au un talent special si le ies jucarii atat de expresive si de simpatice de care te indragostesti imediat. Eu mi-as cumpara de la dansa o igoana mare portocalie pentru ca am un prieten cu un comportament ciudat pe care-l studiez de 8 ani(se pare ca are sindromul Asperger, dar nu recunoaste) si il aseman cu o igoana si cu toate astea ii gasesc o suma de calitati pe care le pretuiesc mult….e ca wabi sabi in cultura japoneza….

  • Leave a Reply

    *