O zi prin zona Unirii, fără chestii prin Centrul Vechi

December 17, 2016

Iată cum am petrecut noi câteva ore prin zona Unirii din Bucuresti, poate vă inspiră și pe voi, chiar dacă sunteți sau ba bucureșteni.

Prima oprire: muzeul de istorie

Eu mereu îmi propun mereu să merg mai des la muzeele din orașul meu, așa că, măcar de Crăciun mai recuperez chestii de pe listele din an.

Oricum, s-a nimerit bine deoarece, pe lângă expozițiile permanente, mai era și o expoziție temporară despre primul razboi mondial.

muzeul-de-istorie-bucuresti

O cafea și câteva cadouri

Mă duc la Starbucks foarte rar, dar de sărbători mai cad pradă capcanei consumeriste și încerc câteva cafele în paharele roșii.

Dacă nu și nu, sunt destule cafenele și bistrouri în zonă, vă recomand Simbio sau Origo. Sau minunatul Carul cu Bere, dar despre el o să fac un material special, așa că nu vi-l recomand fix acum.

Dacă este weekend, sigur sunt târguri de Crăciun în zonă. Astăzi și mâine este târgul Designist, la Impact Hub (pe Strada Halelor 5, la 3 minute de Muzeul de Istorie), unde puteti găsi și minunalele jucării ale Liei Pfeiffer, despre care am scris și eu acum ceva zile. O să trec și eu duminică pe acolo, mă puteți trage de mânecă dacă mă vedeți.

ce-fac-de-craciun-in-bucuresti

Târgul de Crăciun din Piața Constituției

Anul aceesta, târgul s-a mutat de la Universitate în piața din fata Casei Poporului. E o idee bună, acum e mai aerisit totul, au venit mai mulți expozanți, ba chiar a apărut și un patinoar.

Eu m-am bucurat să îi descopăr pe cei de la Mama Leone unde, de vineri până duminică, servesc și pește – pe lângă sarmale sau cărnurile tradiționale. Vă recomand lufărul la grătar cu mămăliguță și mujdei, o minune!

targ-craciun-casa-poporului

Mai puteți încerca: cartofii prăjiți de la Energiea, micul magazin cu jucării japoneze de pe Brezoianu, Boarder’s Shop pentru chestii de munte și treburi cu iarnă și afară sau o vizită prin magazinul Victoria pentru o călătorie în timp.

Dacă mai aveți și alte idei pentru petrecut timpul cu folos în zonă, le aștept cu drag.

Mâine urmează episodul 17 din proiectul zilnic: #InspirațiePentruDecembrie.

6 Comments

 • Reply madalina December 17, 2016 at 1:31 pm

  urcand spre patriarhie/mitropolie, din piata unirii, dupa blocurile comuniste sunt cateva stradute minunate, cu case interbelice, strazi inguste, strazi in trepte, te simti ca in Italia. Le recomand in special primavara si toamana, dar au farmec mereu (str Ienachita Vacarescu, Profesorilor, Sfanta Ecaterina si toate aleile dintre ele)

 • Reply Ioana December 18, 2016 at 9:13 am

  Să știi că m-ai făcut să mă duc la muzeu, mulțumesc. Și eu îmi propun mereu să văd mai multe în orașul meu.

 • Reply Gina December 18, 2016 at 10:21 am

  Imi place ca mereu vii cu tot felul de idei ineteresante si chiar iti pasa sa aduci ceva nou si interesant. Eu nu stiam de patinoarul de la targul asta, am trecut doar cu masina pe acolo si nu am remanrcat, chiar o sa ma duc, mai ales ca e destul de aproape de mine. Stii cumva cat era intrarea?

  • Reply Aveti si pe roz December 18, 2016 at 5:42 pm

   Mulțumesc tare pentru aprecieri. Iar intrarea la patinoar este liberă :)

  Leave a Reply

  *