Obsesiile mele vestimentaro-stilistice din 2017

January 9, 2018

1. Fusta plisată

Obsesia a început mai demult, dar a înflorit în 2017 când fustele plisate au devenit un fel de uniformă de (aproape) fiecare zi. Cel mai des le port cu încățări sport și un pulover (care se transformă în tricou sau cămașă în lunile călduroase).

Încerc să nu am niciodată în garderobă mai mult de 3 (ca să mai fie loc de încă 2, de alt fel, până la limita de 5), așa că dacă iau una nouă, renunț la una veche. O ofer unei prietene, o donez sau o transform în altceva.

Până acum, cele mai multe fuste plisate au fost de la Uniqlo, ASOS, H&M, Other Stories. Mi-ar plăcea și una Gucci, recunosc. Și la Anthropologie sunt modele de pus pe lista bună. Alte idei și fuste poți găsi în articolul: 9 locuri unde poți cumpăra o fustă plisată.

favorite in 2017 fuste plisate

2. Dungile

Dungile sunt iar o obsesie veche. Le-am avut pe rochii și fuste, dar am cam renunțat la ele, acum le port mai mult pe tricouri și bluze. Iar în 2017 mi-am împlinit o fantezie: mi-am cumpărat un tricou Comme Des Garçons, un clasic al dungilor. Am scris și un articol în care povesteam cum din excursia de la Berlin am luat un sigur lucru: un tricou pe care am dat 100 (și un pic) de euro.

Am scris și despre alte locuri unde ai putea găsi un tricou în dungi pe care merită să dai banii. Eu încerc să aleg mai puțin și mai potrivit mie, caut materiale bune (bumbac, cașmir, lână, mătase) și port bluzele dungate cu absolut orice: blugi, fuste (plisate sau ba), pantaloni scurți sau chiar costume de baie.

Am dungi de la Levi’s, COS, A.P.C., Comme Des Garçons, Missoni, Norse Projects.

tinute cu dungi

3. Chestiile Disney

Sunt megafan Disney. Îmi plac, în special, tricourile cu Mickey Mouse pe care nu le cred, nicidecum, potrivite doar copiilor. Așa că, atunci când găsesc unul care-mi place tare, tare, îl iau cu mine. Le caut în magazinele oficiale Disney, dar și în marii giganți ai modei (ZARA, H&M, Forever 21, C&A) – cu precizarea că nu iau decât produse originale Disney.

Poți vedea mai multe ținute cu obiecte Disney în articolul despre lucurile de copii de care se pot bucura și cei mari.

obsesia disney

4. Eșarfe, curele, cravate

Purtate cum mi se năzare: curelele în loc de eșarfe, cravatele pe post de curele, eșarfe pentru decorat geanta, gâtul, buzunarele sau chiar pe post de bentiță sau cordon.

Curelele sunt COS sau Uniqlo, cravatele sau eșarfele, sunt, de cele mai multe ori, din magazine vintage de unde aleg doar piesele spectaculoase, de mătase. Altfel, aș avea #câte80 și chiar nu-mi doresc acest lucru.

esarfe si cravate

5. Încățările sport

Iar o obsesie veche. De fapt, cred că în afară de 2 perechi de sandale și una de UGG nu mai am alte încălțări.

Le cumpăr, de obicei, din vacanțe, mai ales de la Londra, dar mă uit mult și online, câteva exemple sunt: caliroots.com, net-a-porter.com sau chiar ASOS.

tinute cu incaltari sport

6. Ochelarii de soare

Eu port ochelari de soare tot anul, sunt cam cârtiță fără. Așa că am grijă ce aleg, prefer să investesc în câteva perechi mai bune, mai trainice, mai cu protecție și mai nestricătoare de ochi. Mai am perechi de duzină, rămase din vremurile de hârciogăreală, care zac într-un sertar și pe care le mai scot, uneori, la soare pentru fotografii. Dar încerc ca ochelarii pe care îi port să aibă lentile bune, să fie fabricați cu grijă în Italia, Germania, Danemarca sau alte țări ce pun preț pe design, tehnologie, dar și pe oameni.

2 dintre locurile mele favorite de vânat ochelari de soare buni sunt: TK Maxx (magazinele fizice) și online, theoutnet.com. Am și scris despre, un articol.

imi plac ochelarii de soare

7. Cocurile de toate felurile

Nu am deloc răbdare să îmi întind sau coafez părul. De fapt, nici nu-l usuc vreodată, ci îl las să se usuce natural. Singurul artificiu de îmblânzit părul este cocul. Cocoțat în vârful capului, așezat lateral, ce prinde doar o parte din păr sau chiar o coafură din 2 cocuri – cam acestea sunt frizurile mele. În cele 3 zile care se întind între vizita la salon până mă spăl pe păr (asta se întâmplă cam o dată la 2 luni) am părul întins perfect și coafat. În rest, cocuri sau părul lăsat liber. Bine, am și noroc cu un păr destul de drept.

Am scris mai demult despre locul unde mă duc la vopsit… de peste 13 ani.

par prins in coc

Cam acestea ar fi fixurile vestimentaro-stilistice din 2017. Să vedem ce mă mai apucă anul acesta. Și dacă dorești să povestești despre favoritele tare de anul trecut, m-aș bucura tare.

4 Comments

 • Reply Ingrid January 10, 2018 at 8:19 pm

  Obsesiile tale sunt si ale mele, mai putin cele legate de podoaba capilara si asta pentru ca parul meu nu este asa de lung.
  Un an minunat in care sa-ti implinesti visele si multumesc pentru ideile vestimentare de azi si dintotdeauna :)!

  • Reply Aveti si pe roz January 11, 2018 at 4:04 pm

   Cu mult drag, mai pregătesc tot felul de chestii, să știi.

 • Reply George January 12, 2018 at 8:27 am

  Probabil dungile vor fi la moda si in acest an, felicitari pentru articol

 • Leave a Reply

  *