Una, alta despre gentile Cambridge Satchel

June 4, 2013

Cu toate ca au aparut acum ceva vreme, inca le vedem peste tot, asa incat am zis sa vorbim putin despre ele si povestea lor.

The Cambridge Satchel Company s-a nascut in 2008, cand Julie Deane si-a dorit sa faca ceva cu care sa plateasca studiile copiilor sai. Si asa s-a si intamplat! Geanta-ghiozdan, ce imbina minunat utilul cu placutul, a facut repede inconjurul lumii, fiind replicata (la propriu si la figurat) in mii de exemplare.

Julie si-a extins productia, colaborand cu celebrul brand Comme des Garçons, iar geanta ei este purtata azi – in original si nu numai – de catre mii si mii de scolarite si fashioniste. Pentru cele care isi doresc sa afle si mai multe despre poveste, click aici (este un articol Daily mail, nu va trimit sa cititi prostii).

Iata minunea, de comandat de pe site-ul mama sau de pe Asos.

cambridge satchel

Iar acum am ajuns, vrand-nevrand, la spinoasa discutie original vs fake. Da, respect modelul creat de Julie, si ma inclin in fata povestii din spatele brandului ei. Dar cum deasupra lumii fashioniste este un mare nor cu inspiratie in care cu totii bagam mana pentru a extrage idei, granitele unei idei sau a alteia sunt din ce in ce mai subtiri. Da, povestea este a ei, si mie se pare important ca atunci cand achizitionam o geanta ce seamana cu una Cambridge sa ii stim povestea, dar mai cred si ca zecile de modele inspirate din ea, sunt mai mult un omagiu adus Juliei si povestii ei.

Cumva, fashionul ala fashion nu se mai adreseaza numai elitelor, ci, prin aceste preluari (incurajate de faptul ca in fashion nu exista drepturi de autor si ca ideile plutesc libere in acel nor despre care va spuneam) au devenit accesibile unui public mult mai larg. Eu sper doar ca, ajutate de povestile de pe blog, macar o mica parte din cele care isi cumpara un astfel de lucru sa caute adevarata lui poveste. Cred ca in acest fel cercul este inchis, artistul laudat si tu pleci acasa nu doar cu ceva accesibil, dar si cu un strop de poveste.

Chiar si eu am achizitionat 2 astfel de genti.

Una de la Moa , mai multe poze cu tinuta gasiti pe blogul roz.

geanta roz si pantaloni galbeni

Cealalta H&M, click daca vreti mai multe poze cu geanta aurie.

geanta-aurie-hm

Le mai gasim la Accessorize, New Look sau Zatchels.

cambridge satchel look alike

Voi aveti o astfel de geanta? De unde ati cumparat-o?

9 Comments

 • Reply tiffany online June 5, 2013 at 9:59 am

  tiffany online…

  It’s highly helpful for me….

 • Reply Beatrice S. June 6, 2013 at 7:45 am

  Am ceva asemanator, am cumparat-o de la Koton.

 • Reply Raluca V. June 30, 2013 at 12:21 pm

  ce draguta e geanta cu bulineeee :X

 • Reply Maria November 27, 2015 at 9:04 am

  Cunosc Romani in Cambridge sau mai bine zis doua surori romance care si-au comandat aceste genti si sunt foarte mandre ele :)

 • Reply magda July 1, 2016 at 10:32 pm

  h&M – are un imprimeu f simpatic – dalmatian :)

 • Reply GlassesShop October 8, 2016 at 8:20 am

  great bags

 • Leave a Reply

  *