Weekend la Ana Hotels Spa Eforie Nord si gasirea cuvintelor

May 30, 2016

Acum 2 saptamani, am fost invitata la Ana Hotels Spa Eforie Nord. M-am bucurat nu neaparat de gratis, ci deoarece mereu m-am intrebat cum e dincolo de fatada albastra si alba pe care o vedeam demult, in copilarie, in timp ce hotelul purta un alt nume, si mai nou, cand mergem spre locul nostru din Bulgaria.

Ma asteptam ca locul sa fie septico-luxos, sa aiba acel miros al centrelor spa creat din amestec de orhidee, crema molateca, betisoare parfumate, clor si un strop de levantica.

Nu a fost asa. Cu o istorie de 50 de ani, hotelul mai pastreza un oarecare aer retro – care nu mi-a displacut deloc, dimpotriva – amestecat cu familiaritatea ce vine de aici. Tratamentele traditionale stau langa aparatura cu nume ciudate, oamenii varstnici pasesc agale alaturi de domnitele sprintene venite la spa.

Si tocmai aceste imbinari contradictorii mi-au placut. La cina, in prima seara, am privit, la adapostul unui pahar de vin, mixul de oaspeti. Niste egiptence mancau in liniste, invesmantate conform traditiei lor, in timp ce, 2 mese mai incolo, cateva belgience trecute de prima tinerete se luasera doua cate doua la dans, nepasandu-le de lipsa rochiilor de seara sau a partenerilor.

Aceelasi mix interesant l-am regasit si in zona de spa unde egiptencele, invesmantate din cap pana in picioare, aveau aceeasi bucurie pe chip ca a unor pusti de vreo 10 ani ce se luptau in bazinul de copii cu niste bureti transformati in sabii laser.

Desi este un loc unde nu o sa revin prea des – nu neaparat deoarece preturile sunt destul de mari (desi in extrasezon – mai sau septembrie puteti avea parte de #BelsugLaPretRedus), dar deocamdata nu prea ma duc la spa mai mult de jumatate de zi (cu toate ca simt ca vertebrele mele dislocate ar fi fericite sa petreaca mai mult intr-un astfel de loc), e un loc care m-a luat putin prin surprindere. Mi-a placut mult amestecul de oameni care se simteau bine in acelasi spatiu, mirosul de namol, mare, cafea si copilarie si mi-au ramas in minte vorbele unei doamne mai in varsta din grupul nostru: “din cand in cand, meritati si voi cate o zi de rasfat, nu?” Cu delicatetea si lipsa de egoism a oamenilor ajunsi la intelepciune, nu se referise nici o clipa si la ea.

Si desi nu rasfatul era cuvantul care ar fi definit weekendul meu, ci un cuvant inexistent, un amestec de stari nascute din dansul perechilor de belgience, zambetul egiptencelor ce se bucurau de bulele din jacuzzi, invesmantate din cap pana in picioare, prieteniile noi, orizontul miscator de pe velier, namolul din piscina verzulie, cerul vazut din hamac… am inteles ca da, meritam. Asa ca, poate va luati mama, o prietena buna sau doar pe voi si va gasiti cuvantul care va defineste. La urma urmelor, mergeti la spa, nu?

Si pentru ca weekendul cu pricina a fost despre stari, iata cateva pozele pe care le-am facut in timpul plimbarii cu velierul ce sper sa completeze povestea mea.

blog idei vacanta

insigna si geanta

cu velierul la eforie

blog cu idei de calatorie

adidas stan smith somon

blogger romania

idei weekend romania

inel fluture

iubire pe barca

excursie eforie nord

new balance

pe vaporas la mare

rochie asos si adidas

press trip eforie nord

weekenweekend la marea negrad la marea negra

vacanta la mare

weekend la eforie nord

velier eforie nord

velier marea neagra

plaja eforie nord

urme pe nisip

blog romania

bloggeri la mare

Dragi doamne din Egipt, invesmantate din cap pana in picioare in jacuzzi si cu atitudine de costum de baie demn de plaja din Saint Tropez, asta e pentru voi. Va multumesc.

ana aslan eforie nord

6 Comments

 • Reply Gabriela May 30, 2016 at 8:33 pm

  Frumoase poze. Ti-am recunoscut pantofii. ;)

 • Reply Maxxine May 31, 2016 at 8:16 am

  Imi pare rau, nu iti inteleg review-ul…nu imi spune nimic despre hotelul respectiv…

  • Reply Aveti si pe roz June 1, 2016 at 2:54 pm

   Nici nu intentionam sa zic despre hotel, ci despre o stare. Chiar cei ce de Ana au spuns ca isi doresc astfel de articole, nu cele clasice, ca pe trip advisor.

 • Reply Doina July 25, 2016 at 12:50 pm

  Interesanta abordare, mi-a placut mult, e altceva.

 • Leave a Reply

  *