5 lucruri COS la care merită să te gândești dacă merită luate de la reduceri

December 28, 2017

Deși eu nu prea mai sunt așa fan COS (tot încerc să găsesc alternative de branduri care nu-s făcute pe repede înainte în China, Bangladesh sau România și nici nu-s pe toate drumurile), mă mai uit la ei pe site, mai ales când sunt reduceri. Uneori intru și în mgazine. Rar, e drept.

Și când zic că doresc alternative, mă refer la găsirea unei soluții pe termen lung, la un brand ce face chestii frumoase, cu rabdare și respect pentru design și oameni. Un fel de înlocuitor de COS cu ceva în plus. Mult mai multe în plus. În România se fac chestii fenomenale, dar lucrurile găsite din întâmplare sau datorită prietenilor – pe la fabrici sau mici magazine – nu pot fi considerate chiar alternative. Mai ales că nici condițiie de muncă nu-s deloc decente prin fabricile de pe la noi. Sau salariile. Da da, pot fi și alternative interesante, de exemplu Ioana Ciolacu face chestii faine, iar puloverele ei din lână sunt din lână tratată cu respect.

Revenind la COS, am ales dintre lucrurile ce au intrat deja la reduceri câteva ce merită atenția ta. Sunt din materiale naturale (am căutat doar variante 100% bumbac sau 100% lână) și reprezintă articole ce pot fi purtate în foarte multe feluri și locuri.

Cămașă cu mâneci grase

camasa cu volum cos collarless cos shirt sales

Maletă cu acel ceva în plus

bluza cu maneca lunga cos reduceri cos

Pantaloni-sobă

pantaloni cos reducere paltaloni lana cos

Fustă de babă

wool cos skirt fusta lana cos

Top cu care nu prea știi ce să faci

panelled wool top top lana cos

Deși par ușor ciudate și neadaptate, îmi plac pentru că sunt simple, din materiale naturale, în culori ce nu îți dau dureri de cap și care pot fi mixate foarte simplu în tot felul de variante. Pot fi purtate cu alte chestii minimaliste (de la COS sau ba) sau poți schimba registrul, alăturându-le unor lucruri retro sau, dimpotrivă, futuriste.

Ar mai fi 2 genți, dar nu-s încă la reduceri:

geanta cos geanta rosie cos

Toate imaginile sunt de pe cosstores.com

De asemenea, când vor intra reducerile grase, de 70%, ar merita un gând de cumpărare următoarele chestii COS: un palton, ceva încălțări, un pulover de lână sau cașmir și o geantă. Îți recomand, dacă ajungi în vacanță într-un oraș ce are și un magazin COS, să îi acorzi 15-20 minute. Deși nu sunt adepta cumpărăturilor în magazine care sunt și la noi, de multe ori am văzut, în magazinele COS din Londra, Stockholm sau Berlin mult mai multe lucruri reduse și colecții mai bogate ca la noi.

Poate îmi spui pe ce ai pus și tu ochii. Și nu uita de consumul responsabil de reduceri.

No Comments

Leave a Reply

*