Miniretrospectivă a celor 5 ani de când vopsesc ouă cu ingrediente naturale

April 28, 2021

2017

A fost primul an, țin minte că am și improvizat mult: nu am scos cojile din apă – dar asta poate da o textură frumoasă culorii – iar la final am făcut jonglerii cu ouăle, introducându-le, pe rând, în borcanele cu culori. O mai fac și acum, pot ieși combinații nesperate.

Da, îi foto e Igor <3, iar mai multe imagini de atunci găsești în articol.

oua vopsite natural

2018

Aici au fost făcute ca parte un proiect mai mare, am și filmat ceva, poți vedea pe blog materialul cu drob vegetal și ouă vopsite natural – ce atunci au fost mai mult în zona roșu-cărămiziu.

oua vopsite natural

2019

Fără articol, am făcut doar fotografia aceasta.

oua vopsite eco cu ingrediente din bucatarie

2020

Primul an în care am încercat să folosesc plante sau flori din grădină pentru decorarea ouălor de Paști, am în articol mai multe imagini, sunt și Stug & Katia pe acolo.

vopsea naturala pentru oua

2021

Anul acesta m-am concentrat pe realizarea unui video despre cum vopsesc eco ouăle de Paști pentru cealaltă platformă a mea, Alege Sustenabil, și am făcut și o planșă de tipul #AranjateDeLiana pe Instagram. O să mai așez câteva imagini și pe Stories, cu cât trece timpul cu atât ne adâncim în platforme… așa că un pic de terapie prin culoare e binevenită.

oua de pasti vopsite natural

Câteva sugestii:

– joacă-te, nu există am greșit, mai ales când nu știi exact ce trebuie să iasă :)
– combină tehnicile și stilurile de lucru – poți fierbe ouăle împreună cu vopseaua, o poți face în etape (întâi ouăle, apoi vopseaua), poți ține ouăle în vopsea câteva minute sau câteva ore – încearcă, testează, improvizează și vezi ce ți se potrivește mai bine și cum îți place mai mult să lucrezi;
– eu păstrez, de obicei, o anume zonă coloristică – fie colori de pământ, fie în zona lui roșu, am ani cu nuanțe mai calde sau mai reci – dar poți încerca și mai multe culori deodată: pentru galben alege turmeric sau coji de ceapă, albastru iese cu afine sau cu varză roșie, verde cu spanac (sau dacă pui un ou galben în vopsea albastră), mai poți folosi cafea, vin, sfeclă, ghimbir. Ai idei și în articole din anii precedenți, am lăsat linkuri mai sus, plus în video-ul de pe Alege Sustenabil. Poate îmi spui și cum le vopsești tu ouăle de Paști, m-aș bucura tare!

Sărbători fericite!

1 Comment

  • Reply Alege Sustenabil Am făcut un video despre cum am vopsit ouăle de Paști cu ingrediente din bucătărie - Alege Sustenabil April 29, 2021 at 10:05 am

    […] cealaltă platformă, Aveți și pe roz, găsești o miniretrospectivă a celor 5 ani de când vopsim natural ouăle de Paște, poate îți sunt de folos și gândurile de […]

  • Leave a Reply

    *