Sunt mereu în căutare de mai bun, mai natural, făcut mai cu grijă pentru planetă, mediu, om și animale. Azi #DauMaiDeparte un ruj aproape SF.
Fabricat în Franța, fără porcării în el, netestat pe animale, într-o mulțime de nuanțe apetisante de roșu și cu un ambalaj refolosibil. Este primul ruj prietenos cu mediul, compania folosește tehnologii care permit economisirea apei și a energiei în procesul de fabricație, iar plasticul lipsește din ambalajele lor. Se estimează că anual sunt aruncate peste 1 miliard de rujuri, iar 83% din poluarea apelor este cauzată de plastic, așa că pentru fiecare ruj vândut La rouge bouche asigură 100 litri de apă asociației Eau Vive Internationale, ca parte a programului Kara Eau for children.
Și pentru că nu doresc să folosească plastic în ambalajele lor, La bouche rouge au un suport de piele care este refolosibil. Este singurul lucru care nu-mi place la ei. Deși am (cel puțin deocamdata) pantofi și genți de piele mi se pare nepotrivit să am un toc de piele pentru un ruj. Puțin contradictoriu, dar așa sunt oamenii.
Imagine luată de pe laboucherougeparis.com, singura din articol care nu e realizată de mine.
Doream tare să am rujul deoarece îmi place extraordinar filozofia lor, dar nu voiam să iau suportul de piele, așa că am căutat o soluție. Și nu, nu prețul m-a oprit, deși nu e unul mic (în jur de 140 euro, cu tot cu ruj), ci pentru că mi se pare într-adevăr bizar un ruj cu toc de piele. Mai ales unul care va fi cu mine multă vreme. Dar pielea e de calitate, realizată într-un atelier cu tradiție din Franța și se poate chiar grava cu inițialele tale, ei considerând că nu oferă un obiect, ci o experiență. Și tot nu au reușit să mă convingă. Dacă aș primi un astfel de toc l-aș vinde, aș lua mâncare pentru un adapost de animale, iar eu mi-as lua doar rujul pentru reumplere. Deoarece asta am ales. Acesta vine într-un ambalaj de carton tare, am zis că nu folosesc deloc plastic. E puțin mai greu de folosit (rujul trebuie scos de fiecare dată din suport și învârtit, ambalajul de carton nu are mecanism, e doar o cutie), dar mi se pare un compormis care nu prea e compormis. Și, cine știe, poate vor face și un alt ambalaj refolosibil.
L-am comandat de pe site-ul lor, laboucherougeparis.com, transportul e gratuit, iar comanda ajunge în 2 zile. Poți alege dintr-o mulțime de variante de roșu (ei consideră că roșul este culoarea supremă – a energiei, forței, revoluției și feminității) – oferind texturi de rujuri roșii diverse, mai cremoase sau mai mate. Culorile sunt în ediție limitată, unori realizate în colaboarere cu muze. Al meu este creat împreună cu actrița Chloë Sevigny.
Rujul pentru reumplere costă în jur de 32 euro și este la fel de mare cât unul obișnuit. Nu mi se pare deloc un preț exagerat, nici chiar dacă alegi ca prima dată să cumperi și carcasa de piele. Este un produs minunat (nu pătează paharul de vin, e mat fix atât cât trebuie, ține perfect la o gustare de vreo 5-7 biscuiți vegani și o cafea), cu o filozofie revoluționară ce cred că trebuie susținut cu toată inima. Și apoi, tu câte rujuri ai acum? Cât ai dat pe ele? Câte folosești, de fapt? Câte stau în dulap de mai mult de 6 luni? Chiar cred că puțin, bun și făcut cât mai responsabil se potrivește de minune și aici, iar #câte5 la rujuri poate fi chiar un pic cam mult. Cel puțin pentru mine.
PS la puțină vreme după ce am scris acest articol le-am dat un mesaj spunându-le că tare-mi place ce fac, minus ambalajul de piele. Au răspuns rapid, ca o companie care se respectă, spunând că au în plan și realizarea altor tocuri, din materiale prietenoase cu planeta. Așadar, va urma.
6 Comments
Foarte misto idee lor cu donarea de apa, dar mi se pare o ironie ca produsele sunt ambalate in piele. Da bine sa donam apa, dar da si mai bine sa avem un ambalaj fancy. Un fel de avem principii doar cand ne convine :D
Deși eu nu am ales ambalajul de piele, nu văd lucrurile neapărat așa de tranșante. Există filozofia conform căreia animalul este slavit dacă se folosește totul de la el, inclusiv pielea. Apoi, ei au ales un tip de ambalaj nu doar atrăgător, ci și care rezistă în timp. Mai mult, atelierul este atent ales, la fel și sursa de provenineță a pielii. Că ceva nu ne este pe plac, nu înseamnă neapărat că e ceva de blamat. Iar eu chiar văd aici foarte multe lucruri de laudă.
Da, clar sunt de laudat pentru initiativa lor, mai ales pentru ca sunt branduri care nici macar nu se gandesc la asta. Doar ca m-as fi asteptat sa fie de treaba cu mediul pe mai multe planuri :D
Ți-am zis, poate că e, poate așa cinstesc ei animalul, folosind și refolosind tot de la el.
Ce frumos! Multumiri pentru pont!
Cu multă plăcere, chiar cred în #DauMaiDeparte.