Ce culori se potrivesc impreuna?

October 26, 2015

Primesc deseori intrebarea aceasta. As putea sa raspund facand scheme complicate in care sa arat cum poti combina culorile complementare sau, dimpotriva, cum sa nu tii cont de nicio regula si sa alaturi culori tari, la intamplare. Cum poti ramane la tonuri pamantii pe care le sa “spargi” (sau nu) cu o culoare contrastanta sau cum sa porti doar alb. Sau doar negru. Dar, asa cum mai spuneam si in alte dati, nu cred ca (mai) exista reguli. Da, exista culoarea anului si culori in tendinte, dar cred ca cel mai in tendinte e sa porti ce iti vine bine. Si anul acesta si celalalt.

Si pentru zilele cand ai nevoie de putina rigoare si ai vrea sa ai niste tabele si scheme care sa iti spuna ce culori se potrivesc impreuna, iata un sfat: uita-te pe geam. Pentru ca natura face cele mai reusite combinatii. Care, culmea, nu se demodeaza niciodata.

Iata mai jos cateva exemple:

nature vs fashion moodboard

ce culori combinam in tinute

ce culori merg impreuna tinute

polka dots inspiration

purple and yellow mood

tinute cu fuste tutu roz

Din aceeasi serie, poti citi te blog articolul in care sugeram sa te inspiri in alegerea hainelor uitandu-te in farfurie.

PS nu cred că Pinterest este demn de dat ca si sursa a fotografiilor, asa incat caut mereu sa dau de urma celor pe care le folosesc ca și exemple in colajele mele. Nu este mereu posibil deoarece, din cauza preluarilor succesive, se pierde locul unde acestea au fost puse inițial. Am identificat ca si surse: vogue.com, elle.com, cosmopolitan.com.uk, the-atlantic-pacific.com. Daca stii vreo fotografie care este din alta parte, lasa-mi un mesaj si voi completa, cat de repede, lista.

7 Comments

  • Reply Viorica Paul October 26, 2015 at 6:26 pm

    Foarte tare abordarea. Chiar m-ai inspirat.

  • Reply Magda October 30, 2015 at 10:30 am

    Wow, chiar nu ma gandisem la asta. F tare. Multumesc de idee!

  • Reply Gloria October 31, 2015 at 4:01 pm

    Imi plac foarte mult genul acesta de articole.

  • Reply Diane November 13, 2015 at 6:35 pm

    “Culoarea mea preferata este octombrie .” , de vorba asta mi-a amintit articolul tau . Ma bucur ca am descoperit site-ul tau si imi place de mor numele . :x

  • Reply mioara November 29, 2015 at 2:50 pm

    Ce idee interesanta!

  • Leave a Reply

    *