5 modalitati de a gasi un produs online

February 20, 2016

Va spun o chestie: acum ceva vreme nu obisnuiam sa fac aproape deloc cumparaturi online. Sunt genul ala care nu doar iubeste magazinele, ci si adora toata experienta pe care o ofera: planez ca un uliu asupra intregului perimetru, aleg ce-mi place, revin, pun la loc, aleg iar, imi place sa vad culorile, sa ating texturile, sa ma invart printre haine. Nu ma sperie nici cabinele de proba, nici grasele care se bat pe marimea S. Asa ca, multa vreme am evitat onlineul.

Doar ca, dorind sa am din ce in ce mai putin si mai bun (doar despre asta este filozofia #cate5) a trebuit sa imi largesc aria de cautare. Plus ca, daca te rezumi la #cate5, de multe ori stii cam ce cauti. Si cum in magazine rar gasesc exact ce am in minte si cum se intampla sa mai caut si colectii mai vechi, am ajuns, incet-incet, sa scormonesc in online mai des ca in magazine. Va povestesc si voua 5 metode prin care caut ceva. Poate mi le spuneti si voi pe ale voastre.

1. Google.

Da, asa, pe clasic, incep cu Google. Caut atat site-uri, cat si imagini, jongland cu termenii de cautare. Nu uit sa tastez si cuvinte ca: OLX, Okazii, reduceri, blog, online. In romana si engleza. Un blog ce prezinta produsul ma poate duce pe un site unde il pot gasi, un vanzator de pe OLX, chiar daca are anuntul dezactivat, poate avea alte produse care, brusc, imi trebuie.

marni for h&m google

2. ebay.

De nadejde, mai ales cand caut produse din colectii mai vechi, cum ar fi colaborarile cu designeri, avute de H&M. Inca suspin dupa geanta bomboana din colectia Margiela – pe care am gasit-o doar la preturi fabuloase – si dupa ceva accesorii Marni. Dar, culmea, mai exista obiecte din colaborari mai vechi, cum ar fi cea cu Karl Lagerfeld din 2004. Poate va intereseaza. Cu placere.

ebay marni for h&m

3. Polyvore.

Este o platforma ce face mai multe, nici eu nu am descoperit inca tot. Poti crea colaje cu obiectele de pe site, dar si afla in ce magazine le poti gasi. Tasteaza numele designerului sau al obiectului si site-ul ii ofera magazinele online unde il gasesti. Poti aplica filtre, de exemplu poti selecta doar obiectele aflate la reduceri.

polyvore raf simons

4. Vanatoare pe un site anume.

Sa zicem ca am vazut ceva pe ASOS. Daca nu sunt convinsa/ nu e inca nu e produsul la reducere sau nu e disponibila marimea care imi trebuie, il salvez. Apoi verific periodic obiectele salvate si mailul (daca m-am abonat la newsletter, ma anunta tot felul de chestii, promotii si alte grozavii). Mi s-a intamplat de multe ori ca un produs sau o marime care nu mai era disponibila sa reapara. Aici trebuie stat la panda si actionat cu rabdare, dar cand apare acea oferta sau marime trebuie sa fii pe faza, de multe ori este un singur produs.

asos sales

5. Vanatoare pe un site specializat in reduceri.

Si aici trebuie rabdare, harciogareala in identificat exact acele site-uri cu produse care te intereseaza. Decat sa primesti 100 de mailuri cu newslettere si oferte printre care se pierd cele cu adevarat importante, mai bine aboneaza-te la 3-4 si stai la panda. Recomand THE OUTNET, mai ales atunci cand ofera extra reduceri. Atentie, tin door cateva zile si ce e cu adevarat interesant se da imediat.

outnet extra reducere

Voi cum cautati un obiect dorit? Aveti astfel de metode? Cumparati online sau ba?

4 Comments

  • Reply corina February 21, 2016 at 7:40 pm

    la mine wishlist-ul / saved items este un feature sfânt pentru orice site.
    în rest, vânez momentul de reduceri pentru cele care nu am, unde oricum știu ce marfă vreau dinainte de reduceri.

    • Reply Aveti si pe roz February 23, 2016 at 8:16 pm

      Caaaar, si eu indes in cosul virtual tot felul, sa fie. Nu iau mai nimic, dar pandesc daca ajunge ceva ce chiar imi doresc la reducerile alea, ultimele.

  • Reply Mioat February 26, 2016 at 4:28 pm

    Chiar mi-ai dat de gandit, esti tare organizata, nu e de mirare ca iti gasesti toate acele comori! Eu cumpar cam de-a valma si la impuls si am dulapul plin de lucruri pe care nu le port. Si nimic de imbracat, fireste.

    • Reply Aveti si pe roz February 26, 2016 at 7:30 pm

      Am ajuns la intelepciunea asta dupa ani de “rataciri”, dar esti binevenita sa te inspiri de la mine, acesta e si scopul blogului.

    Leave a Reply

    *