De unde cumpăr o rochie pentru o nuntă între prieteni?

January 4, 2017

Am mai scris despre nunți. Dar acum am primit întrebarea aceasta: “Ce sa port dacă sunt invitată la o nuntă între prieteni, într-un restaurant total nepretențios? Și de unde cumpăr treburile acestea?

Și cum îmi place să fac articole care răspund unor întrebări primite de la voi, acesta este dedicat lui A. Dar sper să vă inspire și pe voi.

Am adunat câteva exemple de la 3 magazine accesibile tuturor (mai ales acum, că-s reduceri peste tot). De fapt, unul este doar pentru cei din București, există doar un magazin fizic iar deocamdată la noi nu se pot comanda produsele lor online.

1. ASOS

Doar magazin online, livrează oriunde în lume, iar transportul este gratis dacă îți alegi produse de o anumită sumă (e destul de mică, în jur de 30 euro). Au o mulțime de branduri, plus cele proprii, de unde vă recomand ASOS WHITE – au produse mai bune calitativ și cu un design mai simplu.

Dar dacă vă plac, puteți opta și pentru rochii brodate, cu paiete sau cu tot felul de imprimeuri.

A, și dacă aveți noroc și răbdare, rochiile ASOS pot fi găsite prin tot felul de outleturi (și nu doar în București). La miniPRIX e plin de ele, le-am văzut și la I like outlet sau la alte magazine mai mici. Dacă le-ați mai descoperit pe undeva, m-aș bucura să-mi lăsați un comentariu, să facem schimb de locuri #BelșugLaPrețRedus.

rochii-asos-nunta-casual

Și un colaj doar cu chestii ASOS WHITE:

asos-white

Fotografii via ASOS.

2. COS

La el mă refeream când spuneam că e doar magazin fizic, în București. Totuși (deși din ce în ce mai rar), mai pot fi găsite produse COS la outleturi sau le puteți cumpăra când mergeți în vacanță, magazinele lor sunt prin mai toate orașele mari europene.

rochii-cos

Fotografii via cosstores.com

3. ZARA

Accesibil cam oricui (deși vă recomand reducerile), au și magazin online și sunt prezenți în toate orașele mari.

Deși recunosc că se mișcă fantastic de repede și scot mereu colecții în ton cu ce apare pe podiumuri, recomand consumul ZARA cu moderație. Pe lângă faptul că e cam uniformă și riscați ca cineva din încăpere să mai poarte o astfel de rochie, nu mereu calitatea se ridică la nivelul prețului.

rochii-de-eveniment-zara

Fotografii via ZARA.

Cât despre pantofi și accesorii – acestea pot vira ținuta în direcția dorită: bocancii sau încălțările sport fac ca o rochie cu paiete să pară mai puțin cu nasul pe sus, pe când o pereche de botine delicate îndulcesc chiar și o rochie sac. La fel cu bijuteriile: minimaliste, prețioase, retro sau doar cu valoare sentimentală – pot oferi suport sau contrast unui ansamblu.

Vă sugerez o chestie: ce ar fi să nu vă concentrați bugetul pe rochie (după cum v-am arătat, ea poate fi găsită și cu 150 lei într-unul dintre locurile de mai sus), ci pe un alt element al ținutei, despre de care stiți că va deveni o piesă cheie în garderoba voastră? Eu vă recomand să investiți atunci când alegeți o pereche de bocanci sau o geantă. Alegeți materiale de bună calitate și cât mai naturale: mătase, bumbac, catifea, cașmir. Și croieli simple. Vă garantez că merită investiția și vor da un acel nu stiu ce oricărei ocazii, festive sau ba.

Eu vă las mai jos câteva exemple de pe unul dintre site-urile mele preferate de încălțări: Feit. Sunt prețuri mari, nu leșinați, dar cred că la reduceri merită luat în calcul. Eu nu am încă nimic de la ei, dar sunt pe listă de vreo 2 ani. În plus, decât 10 rochii din poliester care se vor deșira dupa 2 spălări, mai bine o pereche de încalțări de calitate care poate ține chiar până când nu veți mai fi chemați pe la nunți.

pantofi-feit

Recapitulare:

magazine cu rochii de la noi: COS, ZARA, H&M, puteți apela și la designerii români, am scris chiar un articol cu alternative la produsele COS;

magazine (doar) online sau care nu-s încă la noi: ASOS, Uniqlo (niște japonezi, un fel de H&M nipon, dar mai minimalist și cu haine mai de calitate), Other Stories (tot din grupul COS și H&M);

pantofi sau accesorii din România: Musette, Ana Pârvan, Oval.

site-uri cu rochii sau cu accesorii de designer (vă recomand să vă abonați la newslettere și să urmariți ofertele): Net-a-Porter, THE OUTNET, Feit, Farfetch, mytheresa.com, Stylebop, Revolve.

Dacă mai aveți și alte idei sau sugestii, le aștept cu drag.

Puteți să vă mai inspirați din articolele:

Ce as purta și ce nu la o nuntă;
De unde cumpărăm rochii, pantofi și accesorii de nuntă;
Ce am purtat la un botez;
Idei de ținute pentru o serată/ bal/ eveniment mai serios.

5 Comments

  • Reply Ioana Brad January 5, 2017 at 2:48 pm

    Mi-a placut tare cum ai abordat problema. Asa este, de multe ori ne preocupam prea mult de ce sa purtam la astfel de evenimente si aruncam cu banii aiurea, cand ar trebui sa ne gandim in primul rand sa cumparam piese pe care sa le mai purtam si dupa. A venit la fix articolul tau, au reinceput nuntile si reducerile. Multumesc.

    • Reply Aveti si pe roz January 5, 2017 at 5:47 pm

      Cu plăcere, exact aceasta era și intenția mea: să fie util și să recomand ca banii să fie investiți în piese care țin mai mult decât o nuntă :)

  • Reply Alexa January 18, 2017 at 11:51 am

    Foarte util articolul, a picat la fix! Dar avand in vedere temperaturile de afara, ce ai sugera sa luam peste rochie(un cardigan pare prea casual, un sacou prea formal)? Spre exemplu, eu am o rochie neagra simpluta genul celei de la cos si nu prea stiu ce as putea sa asortez la ea.. Mulțumesc!

    • Reply Aveti si pe roz January 18, 2017 at 2:20 pm

      Ar merge un boloero simplu, dintr-un material potrivit rochiei: cașmir, catifea, mătase. O să caut niște exemple.

    Leave a Reply

    *