Câteva cizme de cauciuc care-mi plac

July 3, 2017

Zilele acestea ploioase m-au inspirat să vă povestesc despre câteva branduri de cizme de cauciuc preferate. Plus, începe și perioada festivalurilor unde ar prinde bine o pereche zdravănă (dar și cu care te poți mândri).

Alegerile mele se încadrează (cum altfel?) în puțin și bun, modelele sunt mai scumpe decât cele pe care le-ați putea găsi în piețe sau supermarketuri, dar acea diferență de bani se vede în calitate. Iar povestea brandului nu oferă doar validarea unei alegeri sau apartenența la un grup, ci ascunde, de cele mai multe ori, ani de muncă, încercări, frământări și inovații.

Hunter

Brandul are o istorie lungă și interesantă. Începe în 1856, când 2 americani au venit în Scoția pentru a face niste încălțări de cauciuc după un patent al lui Charles Goodyear. Au găsit o fabrică în Edinburgh și a început totul.

Mai târziu, în timpul celor două Războaie Mondiale, datorită faptului că cizmele Hunter trainice, armata a cerut firmei să facă cizme pentru soldați.

history of hunter

Foto via murdocklondon.com

De-a lungul anilor au suferit și câteva îmbunătățiri: vârful a fost rotunjit, a apărut șoseta care îi oferă un plus de căldură și confort, au fost realizate mai multe modele, în diverse culori. Și au început să fie purtate de către toată lumea.

hunter icon

Foto via fenwick.co.uk

Astazi, nu doar că brandul este unul cunoscut în întreaga lume, dar are și extinderi de gamă (există pelerine, genți, umbrele, echipament pentru festivaluri), a avut o mulțime de colaborări și, ce e și mai frumos, se implică și în cauze caritabile.

cizme de cauciuc hunter cizme hunter

Unde se găsesc? Pe site-ul Hunter, pe ASOS, Farfetch, OUTNET, chiar și pe ZOOT și Answer.

Joules

Un brand creat acum 25 de ani de Tom Joule care a început să vândă haine la evenimente ce aveau loc în aer liber, oamenilor preocupați de astfel de activități. Așa a observat că deși clienții săi erau unii veseli și plini de energie hainele oferite erau în culori terne. Așa că a început să facă el haine pentru ei.

joules

Astăzi are 97 de magazine și face haine trainice, dar vesele pentru cei pasionați de natură. De aici sunt cizmele mele cu câini. Iată și 2 exemple care mi-au plăcut, din colecția de acum:

cizme joules cizme de cauciuc joules

De unde le luăm? De pe site-ul Joules, livrează în România și eu aici am găsit la ei cele mai multe modele. Mai sunt pe ebay, Amazon sau la magazine Jules din UK :)

Cizme de la KTM

KTM face motociclete enduro, a avut și Sorin una ce torcea ca o drujbă. Și așa m-am familiarizat cu bradul și am dat și peste aceste cizme, care mi-au plăcut tare.

ktm dirt-o-meter-rubber boots

De unde? Eu le-am văzut pe mai multe site-uri și în câteva magazine, un exemplu ar fi moto24.ro

Alte locuri unde puteți găsi o pereche ok de cizme de cauciuc:

– la Decathlon – am văzut un model ce imită cizmele de călărie care mi-a plăcut mult;
– la Boarder’s Shop (magazinul este lângă Energiea) – unde puteți găsi cizme Animal;
– dacă ați câștigat la Loto sau spart vreo bancă găsiți câteva modele clasice și la Chanel sau Burberry.

7 Comments

  • Reply raluca July 3, 2017 at 6:21 pm

    mie-mi plac și astea de la Butterfly twists. Au și pe roz și sunt pliabile. Și o să-mi iau la toamnă.
    https://butterflytwists.com/en/wellies/windsor-grey-pink

    am avut unele de la DKNY cu un cauciuc foarte moale, care se pliau până ajungeau ca o pereche de pantofi și le puneai intr-o husă de nici nu știai ce poate ieși de-acolo. Le-am purtat până s-au rupt de tot. genul de cizme de care-ți par erău că n-ai luat două perechi.

  • Reply Irina July 3, 2017 at 6:35 pm

    Întotdeauna mi-am dorit unele “bune”, deși am unele no name în carouri albastru cu alb -gri, dar mă confrunt cu două dubii:
    1) toate sunt incomode și nu chiar pentru făcut km cu ele?
    2) la cât de puțin ploua în Madrid și la cât de puțin spațiu am dacă nu le mărit pe cele vechi, oare merită?

    • Reply Aveti si pe roz July 3, 2017 at 7:12 pm

      Eu nu am făcut km cu ele, dar nici nu am mers 3 pași. Și-s cât am mers, pot declara că-s foarte comode. Mă refer la cele cu câini, de la Joules. Am avut și câteva perechi din supermarket cu care dacă stateam 2 ore (fără a merge, da?) simțeam că o iau razna. Dar dat fiind că stai undeva unde nu prea plouă, nu știu cât merită investiția. Poate la ultimele reduceri.

  • Reply Gennie July 12, 2017 at 11:39 am

    Imi plac astea de la Joules, imi voi lua si eu. Stau in Germania si ploua foarte mult aici. De la Decathlon am incercat si eu, le-am luat pe cele de calarie. Mi-a intrat apa in ele si am si murit de cald.

  • Reply Stefania July 15, 2017 at 12:05 pm

    Eu am avut Viking ( marca daneza), Hunter și acum am Crocs. Toate le purtam și adoram pe timp ploios ( mai ploua din când în când puternic și în Madrid )…. însă toate ușor de pus și omposib8l de scos din picior…aveam nevoie mereu de altcineva sa ma ajute …mi s-a întâmplat doar mie asta ???

    • Reply Aveti si pe roz July 17, 2017 at 7:42 am

      Serios? Eu am doar Joules și sunt foarte simplu de scos. Într-adevăr, dacă mă gândesc la modelele mai vechi, parcă aveam nevoie de ajutor. Și au mai zis fete pe aici (și pe Facebook) că cele de călărie, de la Decathlon, sunt cam incomode.

    Leave a Reply

    *