Cosmetice netestate pe animale, de la Douglas

December 10, 2017

Acum câteva zile, am scris un articol destul de lung despre testarea pe animale a cosmeticelor ce sper că a mai lămurit puțin treburile. Am încercat să răspund unor întrebări ce apar atunci când începi să te gândești la o astfel de problemă: dacă există alternative la testarea pe animale, dacă prețul produselor este înfluențat de faptul că sunt testate pe animale sau care ar fi diferențele dintre un produs vegan și unul cruelty free. Și multe altele. Găsești totul în articol.

Așa cum am promis, voi începe o serie de articole în care voi povesti despre descoperiri cosmetice netestate pe animale organizate în categorii. Astăzi, despre cele care pot fi găsite la Douglas.

cruelty free de la douglas

1. HEJ ORGANIC este un brand nou, fondat în 2016, de către o echipă ce își dorește să accelereze trecerea către folosirea responsabilă a resurselor și cosmeticelor. Iar ei chiar asta fac, oferind produse certifcate ca fiind vegane și bio. Și da, sunt și cruelty free, deoarece am arătat în articolul cu lămuriri despre cosmeticele netestate pe animale că nu întotdeauna cuvintele: bio, vegan și cruelty free sunt sinonime. Crezul lor este: More heart in cosmetics. La noi se găsesc exclusiv la Douglas și am observat că zilele acestea sunt la preț redus.

2. DAYTOX este tot un brand german, produsele fiind concepute astfel încât să ajute la restabilirea echilibrului natural al corpului folosindu-se de propiile puteri. Eu le-am descoperit prin vară, când scormoneam că o nebună prin magazine în căutare de produse netestate pe animale. M-au atras ambalajele simple și am constatat că așa sunt și produsele: nu folosesc siliconi, parabeni, coloranți artificiali sau parfum. Ba chiar ingredientele lor sunt certificate ca fiind vegane. Eu am cumpărat prima dată o mască pell-off pe bază de carbune care mi-a plăcut foarte tare. Între timp, am încercat și crema hidratantă de zi și niște săruri de baie. Nu-s deloc rele. Mai poți vedea pe site-ul Douglas ce produse sunt la noi.

3. BY TERRY. Aici a fost dragoste fulgerătoare și imediată. Produsele sunt fabuloase. Zău. Este un brand franțuzesc de lux care și-a dorit, încă de la început, din 1998, să ofere clienților produse personalizate, un fel de haute couture pentru cosmetice. Gamele lor au la bază produsele ce ar fi folosite de un studio de machiaj profesionist reinterpretate și adaptate pentru a fi practice, simple și eficiente. Au tot felul de produse inovative, combinații 2 în 1 sau mixuri ce chiar îți fac viața mai ușoară. Și-s fantastice… în ceea ce privește cam tot: textura, culorile, cum rezistă și se simt pe piele. Eu am încercat vreo 2 rujuri (acum am altele 2), o pudră, iar pe noptieră am un balsam de buze despre care am aflat, de pe site-ul mamă, byterry.com, că este printre produsele acum în vogă.

4. DOUGLAS ESSENTIAL. M-am bucurat să aflu că produsele exclusive Douglas sunt netestate pe animale. Și nu doar gama aceasta, ci și toate produsele Douglas. Eu am mai încercat câte ceva din gamele Douglas Home Spa sau Douglas Les Délices. Din gama Essential am încercat o cremă de corp sub duș și niște șevețele demachiante. Tot căutând informații, am aflat că Douglas este o companie cu o istorie de peste 200 de ani despre care am fost încântată să aflu că este preocupată de ecologie și de mediu.

5. TEAOLOGY. Am mai scris despre acest brand acum ceva vreme, când am povestit despre niște descoperiri cosmetice de atunci. Ziceam despre ei că au ales să folosească, în produsele lor, ceai în loc de apă. Ceai alb sau negru, albastru sau verde. Și spun nu ingredientelor mai puțin bune: parabeni, parafină, uleiuri minerale, coloranți artificiali. Eu am avut picăturile magice, un fel de ser pe bază de ceai alb, un complex de peptide și vitamina C stabilizată. Autosugestie sau ba, pielea chiar a arătat ceva mai luminoasă.

Vor urma și alte articole unde voi încerca să fac tot felul de liste și categorii. Poate îmi spuneți și voi ce v-ar interesa. Eu mă gândeam la niște articole cu rujuri și oje cruelty free, la un material despre cosmetice netestate pe animale care se găsesc la Sephora și DM, poate și niște idei cu fond de ten netestat pe animale. Aș mai scrie și despre branduri pe care nu le-am testat încă, dar despre care știu ca sunt cruelty free și pe care mi-aș dori să le încerc. Și mai aștept idei și sugestii.

Mai spun, la fel cum o fac mereu, că eu chiar cred că fiecare ar trebui să, mănânce, să poarte și să folosească ce îi e mai aproape de inimă, minte și buzunar. Eu doar povestesc despre descoperirile mele, deoarece cred că informația e una dintre cele mai puternice arme. Te apără, te face să lupti, să ataci, să te retragi, să speri sau să menții pacea. Și orice ai alege, mâine o vei putea face știind ceva mai multe decât azi.

PS fix înainte să public articolul am mai verificat 1 dată informațiile pe site-urile unde îmi verific eu informațiile – spuneam că aici lucrurile sunt în continuă mișcare deoarece legile se schimbă, firmele aleg să intre pe anumite piețe sau să facă tot felul de parteneriate. Din păcate, cei de la BY TERRY au ales să intre pe piața din China. Iar asta înseamnă că, deși ei nu fac teste pe animale, pentru a putea fi prezenți în China vor fi nevoiți să o facă, deoarece legislația chineză cere ca toate produsele de import să fie obligatoriu testate pe animale. Așadar, ei își pierd statutul de companie cruelty free. Am decis, totuși, să public articolul fără a schimba nimic deoarece, pe lângă faptul că poate așa vei afla despre un brand pe care nu îl știai, e un exemplu foarte bun care demonstrează exact ce spuneam: informația e cheia. Și orice ai alege să faci, cred că e bine să o faci știind exact ce alegi.

Iar pentru a fi mereu la curent cu schimbările sau a verifica dacă un produs este cruelty free, îți recomand aceste site-uri:

crueltyfreeinternational.org
crueltyfreekitty.com
peta.com
leapingbunny.org

Pe mâine, la un nou episod din proiectul zilnic de Sărbători, #InspirațiePentruDecembrie.

8 Comments

  • Reply Dana December 11, 2017 at 9:43 am

    Bune recomandari, o sa investighez sa vad ce-mi iau de la Douglas :D Mai ales ca au reduceri :D
    Ma bucur foarte mult ca scrii despre lucrurile mai putin cunoscute (si neplacute). Multi nu se gandesc prin ce a trecut produsul de la raft, au impresia ca s-a nascut acolo din praf de zane. Eu am trecut aproape in totalitate pe cosmetice netestate… inca mai caut un deodorant inofensiv si bun pentru mine.
    Iar pentru articolele viitoare votez cu oja si parfumuri! :D

    • Reply Aveti si pe roz December 11, 2017 at 1:11 pm

      Am scris și ceva despre deodorante, într-un articol mai vechi. Atunci nu trecusem la produse netestate, dar cele mai multe recomandari de acolo sunt oricum cruelty free. Cel puțin la deodorante și antiperspirante știu sigur că erau toate. Poate găsești ceva să te inspire, oricum voi mai scrie despre ele.

  • Reply Nico January 31, 2018 at 5:27 am

    Buna,
    Sunt ataaaaat de incantata de noua preocupare! Inainte sa apara articolele despre produse cruelty free pe acest blog….ma chinuiam sa gasesc informatii si produse….acum este simplu…intru si consult “avetisiperoz”;)Nu reusesc sa gasesc un fond de ten sau crema de fata- netestate pe animale, cu factor de protectie solara mai ridicat de 15….poate aveti ..o idee ratacita despre acest subiect:)
    in rest MINUNAT

    • Reply Aveți și pe roz January 31, 2018 at 8:38 am

      Ah, mulțumesc de mesaj, mă bucură tare mult ce spui. Am în plan tot felul de articole: despre fond de ten sau gel de duș, despre diverse site-uri sau magazine de unde îmi iau cosmetice (am scris deja despre cult BEAUTY și iHerb, vor urma și altele). Până reușesc să scriu despre toate, iată niște branduri cruelty free de unde ai putea să îți iei și fond de ten: Kat von D, Tarte, Cover FX, Pacifica, Urban Decay, e.l.f., The Body Shop, Pixi, NYX Cosmetics, Alverde DM, Marc Jacobs. Unele se găsesc și la noi, altele sunt online: Net-A-Porter, ASOS, cult BEAUTY, iherb.

  • Reply Freya March 6, 2018 at 1:58 pm

    Ce taree, acum cateva zile cautam informatii despre Douglas si nu am gasit pe nicaieri! Mersi mult de tot!

  • Reply Victoria March 8, 2018 at 8:02 pm

    Ha! Ce coincidenta! Am primit si eu azi Dr. Konopka’s. Abia astept sa le testez!
    La multi ani! ❤️

  • Leave a Reply

    *