Coșul. Alături de tine și la piață și la o întâlnire romantică

March 8, 2018

De răchită sau rafie, de bambus, iută, ratan, trestie sau chiar din alge marine – coșurile sunt în vogă și anul acesta, așa că am adunat și eu niște idei unele dintre ele. Pot fi luate și puse cam peste tot, iar ele provin tot dintr-o mulțime de locuri: coșuri șic franțuzești – de mers la piață, coșuri simple scandinave – de adunat, într-o ordine relaxată, nimicurile din casă, coșuri thailandeze de dus cele zilnice, coșuri pentru turiști, coșuri pentru localnici, coșuri de podium sau pentru marile magazine, coșuri făcute mai bine sau mai rău, de rămas moștenire de la bunica sau care se rup după primul sezon.

straw bag minimalist outfit
cosuri pentru pomi tinuta cu geanta cos
straw backpack street style
cos din rachita geanta din rachita
cos din rachita cos picnic din rachita
cos cu flori pe perete cosuri anthropologie
geanta mare din rachita tinute cu genti din rafie
geanta in forma de broasca tinuta simpla cu un cos mare
geanta din rafie cos rotund
tendinte la genti cos in loc de geanta
straw tote cos materiale naturale
cos si rochie de zi geanta crab
cosuri rachita tinute mix and match
cos interior scandinav
tendinte din vara asta geanta de paie
cos patrat stylish girl
idei si cosuri de rachita interior si cosuri
sacose si genti din rachita round bag

Deoarece nu cred că Etsy, Pinterst sau Tumblr sunt suficiente ca surse, am încercat să dau de urma tuturor fotografiilor folsite ca exemplu. Așadar, sursele foto sunt: garancedore.fr, nymag.com, thezoereport.com, the-atlantic-pacific.com, vk.com, 2bandco.me, livingly.com, justwomemfashion.com, monstyle.nl, andicsinger.com, glamhere.com, shoppesignora.com, madrigal.jp, sumally.com, noramurphycountryhouse.com, dreamywhitesonline.com, vizkultura.hr, linprobable.tumblr.com, fashion.hola.com, acuratedlife.tumblr.com, potterybarn.com, honestlywtf.com, thesundaychapter.com, wabisabi-style.blogspot.fr, instagram.com/wethepeoplestyle, maisondekristine.com, anthropologie.com, ilariafatone.com, trendland.com.

Dacă am omis ceva, este doar din cauză că, uneori, din cauza preluărilor în lanț este foarte greu de dat de urma unei fotografii. Așadar, dacă știi că vreuna dintre ele este din altă parte, îmi poți da un mesaj și voi face imediat completarea.

Și acum câteva idei de locuri cu astfel de genți

Eu le-am văzut cam peste tot, pe podiumuri sau în piețe, în magazine second hand sau buticuri cu pretenții, în toate lanțurile de magazine gigant, pe Coasta de Azur sau în Obor, pe Etsy, Amazon și AliExpress.

Fiecare știe ce îi e mai aproape de inimă, minte și buzunar, poți opta pentru modelele cu etichetă de la Dolce & Gabbana, Prada, KAYU, Vanessa Seward sau Kate Spade, poți alege în grabă ceva de la ZARA, Urban Outfitters sau Anthropologie, poți purta un coș ce nu era gândit a fi geantă-coș – de la IKEA sau MUJI, poți vâna un model vintage într-o piață, un magazin hipsteresc sau într-unul fără pretenții, cu lucruri second hand.

Eu doar recomand să fie evitate falsurile grosolane. Una e un aer, o zonă, o tendință, alta e să fie un model copiat 1 la 1. Asta apropo de Aliexpress… si nu numai. Atenție la ce cumperi, te poți trezi că ai dat, la nu știu ce butic ce se dorește exclusivist, câteva sute de lei pe geantă handmade, unicat, bla când ce cumperi e, de fapt, un model de 3 dolari luat din China, la kilogram. Asta nu înseamnă că trebuie să te ferești de astfel de magazine, dar ar fi bine să te informezi puțin înainte și să ai grijă de banii tăi. Doar sunt ai tăi, nu? Mai degrabă te sfătuiesc să scotocești în podul bunicii, prin talciocuri sau piețe. Am văzut o grămadă de fotografii cu niște modele fabuloase de coșuri din Japonia, Maroc sau Thailanda. Sunt sigură că mai sunt și în alte locuri. Așa ca poate îți găsești unul când pleci în vacanță. Nici sudul Franței nu cred că e o idee tocmai rea. Sau talciocurile de pe la noi. Sau piețele. Cred că mai pot fi găsite bijuterii și pe la târgurile cu meșteșugari. Ba chiar am auzit că există asociații umanitare care se ocupă cu așa ceva, astfel faci și un bine. S-au mai strâns idei și pe pagina de FB Avetisiperoz.ro, poate găsești acolo ceva ce ți se potrivește. Iar eu voi reveni cu un articol când voi găsi o geantă coș demnă de luat cu mine.

4 Comments

  • Reply Doina March 29, 2018 at 11:02 am

    Si mie imi plac tare mult, am vazut ca se poarta, dar nu cred ca as indrazni sa scot asa ceva la o plimbare pe strada. Desi pe tine te-as vedea clar :)

    • Reply Aveți și pe roz April 2, 2018 at 9:44 am

      Hehe, de ce să nu îndrăznești? Hai că mai prezint eu niște idei, poate prinzi curaj :)

  • Reply Ingrid June 12, 2018 at 10:24 am

    Ador coșurile si vreau unul mare si frumos care seamana cu o geanta de medic, ai prezentat un model fain mai sus. Se poate sa nu-l găsesc , dar vreau un Cos frumos, da’ frumooooos tare care sa ma tragă de mâna si sa-mi spună: ia-ma! Daca nu-mi spune coșul , inima-mi șoptește ca El este alesul .
    O zi frumoasa!✨

  • Leave a Reply

    *