Despre sortarea hainelor, invenții, timp și unicorni

March 26, 2018

Spuneam vineri, pe pagina de FB a blogului, că am aflat despre o mașină nouă de spălat și anunțam articolul de astăzi printr-un poster făcut de mine (împreună cu Sorin, firește) în mica noastră agenție de publicitate de acasă. Și asta deoarece îmi place ca atunci când dau peste subiecte interesate să le #DauMaiDeparte, dar și să le interpretez în cheie personală, uneori profitând de experiența mea de om de publicitate.

Așa că, am făcut un mic poster și pentru azi, ce mă ajută să intru mai repede (și mai haios, sper) în subiect. Iată-l:

masina de spalat lg cu 2 cuve

Noutatea de dat mai departe este, firește, mașina aceasta futuristică – LG TwinWash™ cu 2 cuve separate. Practic, 2 mașini în una. Sau chiar 3, ținând cont că are și uscător. Are o cuvă mare, fiind un fel de mașină de spălat cât de cât obișnuită, iar geamănul (ce nu e chiar unul identic) e o cuvă mică ce intră fix sub mașina mare. Deci nu ai nevoie de mai mult spațiu decât pentru o mașină obișnuită. Dintre multele funcții, mie mi-a atras atenția opțiunea Antialergic, dar e normal să mă cucerească, fiind un om cu destule alergii. E clar mașina viitorului, chiar o să mă duc să o văd când voi ajunge la Flanco sau la unul dintre magazinele de tipul acesta.

Mi s-a mai părut interesant și că unul dintre lucrurile urmărite prin crearea acestei mașini noi de spălat a fost câștigarea timpului. Acum ai putea spăla, în același timp, și tricouri roz cu ponei și bluze albastre cu înghetață. Deoarece, din păcate, din această combinație nu iese întotdeauna un unicorn. Și de cele mai multe ori trebuie să pui 2 ture de haine pentru a spăla 2 haine așa diferite. Dar chiar îmi place atenția din ultima vreme pe care companiile o acordă lucrurilor mai puțin cumpărabile.

Ce mi s-a mai părut minunat – și sper să fie o tendință care să fie văzută tot mai des în online (și nu numai) – este bucuria cu care oamenii dau mai departe ce știu și ce descoperă. De aceea îmi place așa tare proiectul #DauMaiDeparte, de aceea mă și implic atât și încerc ca atunci când aflu ceva despre un produs, când citesc un comunicat de presă interesant sau descopăr un loc sau un om să povestesc despre acel lucru.

Iar mulțimea de comentarii de pe FB la postarea despre sortarea hainelor (și la multe dintre alte postări) e un semn că lucrurile sunt în direcția bună și că am adunat aici o comunitate fantastică. Vă mulțumesc și mă înclin. Așa am aflat despre șervețelele ce izolează culoarea (le zărisem prin magazine, dar nu le-am dat atenție), de care multă lume era foarte încântată. Nu știu dacă să mă încumet, cu șervețel sau ba, să nesortez. Tot mi s-ar părea puțin ciudat să pun la spălat un tricou alb cu unul roșu. Dar e bine să afli lucruri noi. În plus, chiar dacă mașina de spălat fantastică cu 2 cuve separate e doar un vis, nu trebuie să te simți ciudat că îți vei sorta în continuare hainele, 91% dintre persoane o fac. Și eu sunt printre ele, deși nu sunt puristă și nu mixex doar verde cu verde, ci sortez pe culori (deschise, medii, închise), în funcție de tipul materialului (bumbac, sintetic; pe cele din materiale prețioase – cașmir sau mătase – le spăl manual) și de rolul hainelor (așternuturi, haine de sală, de curte, de bal (glumesc, pe cele de bal le duc la curățat).

Tu cum faci? Cum sortezi? Sortezi? Speli și de mână? Duci și la curățat? Folosești șervețele pentru captarea culorilor? Ai vreo mașină de spălat futuristică? Visezi la una? Ai vreo descoperire de #DatMaiDeparte? (vai, ce de întrebări)

Și m-aș bucura să îmi spui și cum ți-a plăcut posterul nostru cu unicorn.

11 Comments

  • Reply Diana March 26, 2018 at 5:30 pm

    Chiar faina ideea cu doua cuve si daca mai si usuca e chiar faina masina. Asa e, in secolul 21 trebuie sa ne usuram viata cat putem si sa ne modernizam mult, oricum suntem destul de in urma fata de vest, sper sa recuperam. Cat despre intrebarile tale: sortez, spal si de mana, duc la curatatorie costume, rochii de seara, hainele de iarna; am o masina care si usuca si este minunata, iar ca descoperire folosesc cu succes solutia impotriva petelor de la Nufarul ( facuta de fabrica Farmec), solutie pe care o folosesc si in bucatarie (are soda si degreseaza extraodinar, singura solutie care mi-a curatat hota in 5 minute, dar fiind solutie chimica o folosesc rar si cu prudenta). Sper sa continui sa ne surprinzi cu noutati, am nevoie de ele ca de aer!

    • Reply Aveți și pe roz March 26, 2018 at 5:37 pm

      Ce soluție împotriva petelor de la Nufărul? Nu știu nimic despre ea, voi cerceta. Ah ce-mi place când aflu chestii noi de la voi, mulțumesc <3

      • Reply Diana March 27, 2018 at 2:32 pm

        De fapt e solutia Nufarul (m-am exprimat gresit anterior) facuta de farmec cluj, este eficienta, la fel ca vanish doar ca mai ieftina.

  • Reply Celina March 26, 2018 at 8:37 pm

    O alta Idee de sortare care mi-a venit de curand : 3 sau chiar 4 cosuri de rufe (mai mari sau mai mici) in care separam direct hainele, de exemplu unul doar pentru blugi/pantaloni inchisi si unele jachete, in altul tricouri/bluze esarfe colorate, altul lenjerii de pat sau prosoape, pentru a fi puse direct la spalat.
    De spalat la mana nu scapam, deoarece avem echipament tehnic (de umblat pe munte: gore-tex, softshell) care se degradeaza foarte usor din cauza taburului si care au un detergent special, cu care nu se spala hainele obisnuite.
    In general masinile mai noi de spalat (plus detergentii) nu prea mai distrug hainele, din ce am observat. Datile in care nu sortez haine: cand venim dintr o calatorie/drum lung cu tren/masina toate hainele aterizeaza in aceeasi cuva: pantaloni, sosete, tricouri, polare (eu plus el) iar culorile au stat cuminti la locul lor. Probabil cu copii e altceva. Multumim ca dai mai departe :)

    • Reply Aveți și pe roz March 27, 2018 at 5:57 pm

      Și eu am mai multe coșuri, dar doar 2. Și da, e adevărata treaba cu nesortatul după munte. Sau după sală, pădure, gradină. Interesant cum descoperim că facem cam același lucruri :)

  • Reply Margareta March 28, 2018 at 12:51 pm

    Cred ca este una dintre cele mai inteligente articole pe care le-am vazut la tine. F inventiv posterul. Si istet. Felicitari!

  • Reply Maria April 1, 2018 at 12:55 pm

    Minunat realizat, mereu aflu chestii noi de la tine si ce imi place este ca si le prezinti foarte creativ. Felicitari!

  • Reply Delia April 11, 2018 at 5:35 pm

    Ah, folosirea servetelelor tip Colourcatch e doar in urgenta si cand paguba(posibila) nu-i mare.Preferabil doua odata.In rest sortez pe culori (doar doua, inchise si deschise).Am mai auzit de masina de spalat minune dar probabil initial ar fi (prea) scumpa, ca orice noutate.Cel mai bun e uscatorul incorporat, te scapa de disperarea de a nu avea sarme de rufe destule dar si de aspectul nomadic al balconului…In rest, dupa vreo saptamana sau mai multe de concediu, imi dau pur si simplu timp si am grija sa nu fie ramase rufe nespalate dinainte….

  • Leave a Reply

    *