10 branduri, magazine și site-uri dragi în planșele #AranjateDeLiana

May 25, 2021

Îmi place teribil să aranjez planșe și să-mi dau astfel mai departe iubirile și descoperirile. Mi se pare că lucrez în fiecare zi la propiul muzeu unde cei dragi pot veni oricând în vizită. Sper să-ți placă expoziția de azi :)

1. Aesop

A fost primul brand din zona celor minimaliste, vegane, netestate pe animale de care m-am îndrăgostit, cu ani în urmă, și care a rămas de atunci în inima mea. Compania australiană are deja o istorie de peste 30 de ani, a fost înființată în 1987, în a face lucrurile cu atenție la detalii – fie că e vorba despre formule, ambalaje, fotografii de prezentare sau magazine. Chiar îți recomand să le faci o vizită, le găsești în mai toate marile orașe ale lumii.

În planșă sunt câteva dintre favoritele mele de la ei, găsești mai multe detalii pe Instagram.

aesop

De unde poți cumpăra produsele lor? Direct din magazinele Aesop, de pe site (deși compania e din Australia, produsele pentru România sunt expediate din depozitele aflate în Germania sau Austria), de pe site-urile cu produse cosmetice multibrand sau de pe alte site-uri premium (de exemplu Net-a-Porter sau Cult Beauty). La noi le găsești la Madison Perfumery, online sau în magazinul din București.

2. adidas

Cred că se știe deja că port mai ales încălțări sport, iar adidas e unul dintre brandurile dragi. Aplaud și eforturile lor constante pentru a fi mai verzi, printre ultimele inițiative se numără și realizarea unei variante vegane pentru clasicul model Stan Smith, la împlinirea a 50 de ani de când a fost creat.

Am făcut 4 planșe în onoarea variantei verzi, mai jos una dintre ele, dacă dorești, le poți vedea pe celelalte în caruselul adidas de pe Instagram.

adidas stan smith recycled materials

Unde găsești produse adidas? La ei pe site, în magazinele adidas aflate în multe centre comerciale, pe site-urile sau în magazinele multibrand, de la noi sau ba, începând cu cele mai accesibile până la cele cu produse de nișă.

3. Biodeck

O companie românească ce ne ajută să reducem plasticul de unică folosință. Ei fac farfurii, caserole, paie, pahare, pungi din plante, produsele fiind biodegradabile & compostabile.

În planșă sunt 2 seturi pentru un picnic pritenos cu natura. Adaug cu mare mândrie faptul că agenția noastră de creație a realizat ilustrațiile cutiilor. Și deși proiectul e din vara trecută, le-am mai zărit prin magazine. Oricum, îți poți alcătui și tu un set pentru un picnic cu mai puțină risipă cu produsele Biodeck de pe site cărora le poți adăuga și alte obiecte pe care le ai deja acasa.

biodeck pachete picnic eco

Unde găsești produsele Biodeck? La ei pe site sau în anumite supermarketuri (eu le-am văzut la Mega Image, Kaufland și Carrefour).

4. The Edit

Un site românesc cu produse nordice pentru casă. Veselă, papetărie, lumânări, scaune, lămpi, prosoape – minunat alese și prezentate. În planșa de mai jos câteva dintre favoritele mele pentru birou, găsești detalii despre fiecare pe Instagramul meu, unde am mai multe fotografii, în carusel.

obiecte frumoase de la the edit

Produsele se găsesc pe site-ul theedit.ro.

5. Victorinox

Sorin e mare fan al brandului, are multe modele pentru tot felul de îndeletniciri – și recunosc că de multe ori ne-au ajutat să rezovăm tot felul de urgențe sau de neplăceri. Împreună am început o serie de articole despre cum putem avea grijă de noi, pregătindu-ne pentru diverse situații, le găsești în categoria Ai grijă de tine.

Și ca să #DauMaiDeparte și despre mine: primul cadou pe care mi l-a făcut a fost un briceag Victorinox (e cel mic, de sus), încă îl mai am și folosesc.

victorinox xmas flatlay

Unde găsești produse Victorinox? Pe site-ul sau în magazine lor, dar și în multe alte locuri, eu amintesc acum de Himalaya.

6. Maison du Savon București

Un magazin nu doar cu săpunuri. Aici găsești produse de curățare sau pentru casă blânde cu pielea, casa și natura: detergenți pentru rufe sau vase, parfurmuri de cameră, soluții sau săpunuri pentru îndepărtarea petelor, perii, bureți, ba chiar și săpun vrac. În planșă câteva dintre favoritele mele, poți citi detalii despre fiecare pe planșa de pe pagina de Instagram Avetisiperoz, nu doresc să încarc foarte mult articolul acesta, pentru a-l face mai ușor de parcurs & urmărit.

ce mi-am luat de la maison du savon

Unde e magazinul? Cel din București, unde am fost eu, este pe strada Doctor Dumitru Râureanu 4, mai sunt 2 magazine în Cluj (Strada Baba Novac 17) și în Târgu-Mureș (Piața Victoriei 14).

7. Boarder’s

Nu doar echipament sau accesorii pentru snowboard, surf, skateboard sau alte chestii, mai mult sau mai puțin extreme. Bine, acesta e specificul magazinului, așadar aici poți găsi branduri consacrate din această zonă (Burton, Nikita, Ion, Globe, O’Neill), dar unele piese pot fi împrumutate și pentru oraș sau excursii de amatori – mai ales că te poți baza pe ele, fiind testate pentru condiții mai puțin prietoase.

aranjate de liana de la boarders

Unde găsim magazinul? Cel de pe strada Domnița Anastasia 9 este specializat pe skate & surf, iar cel pe Ion Câmpineanu 24 pe snowboard. Sau online, pe boarders.ro.

8. LEGO

Eram deja destul de mare când a apărut la noi, așa că m-am jucat cu LEGO mulți ani mai târziu, ca om mare.

Îmi place să reprezint cu ajutorul cuburilor diverse iubiri: câinii mei, o carte, o plajă, un oraș… sau să investesc cu noi roluri unele obiecte de la ei (am transformat o cutie pentru prânz într-o minigeantă șic pe care am purtat-o, cu succes, la multe evenimente).

LEGO

Unde găsim LEGO? În magazinele lor din centrele comerciale, online pe magazinul certificat LEGO, brickdepot.ro, în librării sau magazine cu jucării, în supermarketuri sau poți achiziționa piese sau jocuri LEGO de pe eBAY, Amazon, OLX.

9. Inside Home

O casă cu lucruri pentru casă, dar și pentru tine. Tapet, prosoape, cești de porțelan, veselă, lumânări sau uleiuri parfumate, produse cosmetice sau de curățare – toate făcute și alese cu grijă și aranjate într-un magazin specaculos, aflat într-o casă veche din zona străzilor cu nume de capitale din București.

Câteva dintre brandurile mele preferate de aici sunt în planșa de mai jos – poți afla detalii despre produse la ei pe site sau în planșa mea de pe Insta.

inside home bucuresti

Unde îi găseși? În București pe strada Rabat nr. 11 sau online, pe insidehome.ro.

10. Anticariat Unu

Un loc plin de madlene care te aruncă în timp. Poți scotoci după cărți, vederi, reviste, tablouri, instrumente muzicale, diverse cutii sau mici piese de decor. Eu am țopăit de bucurie când am dat peste aceste albume, identice cu cele pe care le răsfoisem, de mii de ori, în casa copilăriei.

anticariat unu bucuresti

Unde? Pe strada Academiei 4-6 sau online.

Sper ca prin planșele de azi să te fi ajutat să descoperi locuri, magazine și obiecte noi. Mai am astfel de compoziții pe Instagram, iată câteva subiecte: Pădurea Băneasa, serialul Emily in Paris, produsele sustenabile pentru curățarea casei de la Kinfill, o mică selecție de la Cărturești, cartea lui Philip K. Dirk: Visează androizii oi electrice?, Parcul Cișmigiu, câteva produse cosmetice fără plastic de la MioBio, favoritele mele de la The Ordinary, insigne ce fac bine de la Societatea Ornitologică Română, preferatele mele de la parfumeria Madison, vesela pe care o am eu de la OYOY LIVING DESIGN. Și mai fac, am deja câteva locuri în minte pe care doresc să le #DauMaiDeparte.

Poate îmi spui dacă ți-ar plăcea să vezi selecția mea de pe un anume site sau magazin sau un loc drag transpus într-o planșă de tipul #AranjateDeLiana.

2 Comments

  • Reply Cerovinari June 16, 2021 at 5:39 pm

    Acuma am descoperit acest blog si vroiam sa iti spun ca este minunat!! Imi place la nebunie
    Continua cea ce faci ca o faci bine

  • Leave a Reply

    *