10 idei de cadouri făurite, cu dragoste, în România

December 11, 2020

Nu cred că trebuie să cumpărăm local cu orice preț. Da, e o componentă de care e bine să ținem seamă, dar este important și să-i premiem, prin alegerile noastre, pe cei ce fac treabă bună. Au un produs bun, ies din mulțime, știu să se poarte cu clienții, sunt corecți, sinceri, pasionați de ce fac. Da, toți avem zile rele, dar dacă un brand, om sau magazin pare a avea aproape doar astfel de zile poate e bine să facem ceva pentru a le arăta că ar fi bine să se schimbe. Necumpărând de la ei e o variantă, atenționându-i, ferm, dar cu blândețe, e alta.

Mai jos, 10 idei de branduri ce au, cel mai adesea, zile bune. Le dau mai departe cu drag, poate te ajută să descoperi ceva pe gustul tău. Sau al prietenilor tăi, că doar pe gustul lor trebuie să fie darul.

1. Globuri pictate manual de către Ioana Petre

Pe Ioana am cunoscut-o întâmplător, acum ceva ani, la Muzeul Țăranului Român la un târg de Mărțișor. M-am îndrăgostit de ce face și de atunci ne tot ciocnim și lăudăm reciproc, din păcate de prea multe ori doar virtual.

globuri ciupercute fabricate in romania

glob pictat manual ioana petre

foto de pe ioanapetre.com, realizate de către deersphotography.com

2. Textile pentru casă de la Tipar

Un mic atelier creativ unde 2 prietene cos și imprimă textile făcute în casă pentru acasă. Le-am descoperit pe Instagram, nu le cunosc personal pe fete, dar am de gând să o fac și să povestesc mai multe despre ele în cadrul celuilalt proiect al meu, Alege Sustenabil.

stergare fabricate in romania de catre tipar

cadouri fabricate in romania

foto instagram.com/shoptipar

3. Dulce bun, bun de la Dulce Bun

Atelier de bucurii creat de Adina Sima. Deși o urmăresc de ceva vreme, am ajuns să gust doar turta dulce – care e fa-bu-loa-să. Dau mai departe și o colaborare faină dintre Dulce Bun și librăria Asteroidul B 612: de aici poți cumpăra diverși oameni de turtă dulce (femei, bărbați, copii) și un kit de decorare – pentru ca fiecare să-și poată face familia potrivită.

foto primită de la Adina :)

4. Vase emailate de la Email de Sighișoara

Nu doar că arată apetisant, dar sunt trainice și cu ajutorul lor prepari mâncarea într-un mod mai sănătos, fiind fabricate manual și acoperite cu 3 straturi protectoare de sticlă. În plus, pot fi folosite în cuptor, pe plita cu inducție, la cuptorul electric, ba chiar pot fi curățate în mașina de spălat vase.

email de sighisoara

vase de la email de sighisoara

foto emaildesighisoara.ro

5. Hanorace din colecția Acasă de Mădălina Andronic

Le dau pe ele mai departe deoarece mi-au plăcut tare, mai ales cel cu câine, dar Mădălina mai face tot felul de lucruri minunate, bune de dat în dar: ilustrații, bijuterii de porțelan, globuri, ceramică. Toate pictate manual, cu iubire, măiestrie și, uneori, cu fir de aur.

hanorac cu cerb de la madalina andronic

cadouri de craciun fabricate in romania

foto via madiandronic.com

6. Kit de primă îngrijire pentru noua mamă de la mamanoua

Două tinere mame s-au gândit să ofere grijă și iubire și mamelor, în timp ce acestea au grijă de cel ce le ocupă acum cam tot timpul și inima. Așa s-a născut acest kit cu daruri pentru mame. Ce conține? Poeme cu suflet, un tricou cu inimă, un curs cu o moașă… pe restul te las să le descoperi pe site, deoarece povestea e foarte sensibil spusă și scrisă și mi-ar plăcea să o vezi acolo unde a luat naștere. Mai spun doar că obiectele pot fi cumpărate și separat, poate le asortezi la un alt kit sau cadou.

kit ingrijire noua mama

poeme scufundate in iubire mamanoua

tricou inspira-respira

fotografii de Cătălin Georgescu pentru mamanoua.ro

7. Lumânări din ceară de albine lucrate manual de MO – Candles and more

Monica este o persoană tare înzestrată în ale frumosului: fabricarea lumânărilor din ceară este doar unul dintre talentele ei, mai amintesc de unul: ea este și jumătatea din spatele atelierului foto Deer’s Photography – uită-te pe site, vei sări din poveste în poveste.

lumanari din ceara de la mo - candles and more

lumanari din ceara de albine lucrate manual in romania

foto deersphotography.com

8. Piese atât cât trebuie de minimaliste de la Rad Playground

Despre Ioana Țăranu, cea care să în spatele brandului, am mai scris, cred că este designerul român de la care am cele ai multe piese. O să pun 2 foto cu mine purtând 2 articole de la ea, să se vadă mai bine măreția :) Întorcându-mă în serios, Ioana nu doar că face cu inima ce face, dar face totul singură: ea merge după materiale, ea face tipare, ea le dă viață.

fusta rad playground

9. Lucruri de lenevit în voie din colecția Lunaris de la Molcush

Gândită de Alexandra, Andreea și Tudorita care au ales, tăiat, vopsit, brodat materiale naturale așezându-le în formă de kimonouri, păturici, așternuturi sau cămăși de noapte.

cumpara cadouri fabricate local

foto via molcush.ro

10. Cuvinte aurite

Răsucite de Ramona Barbu în tot felul de povești, gânduri & urări.

cuvinte aurite

foto instagram.com/cuvinteaurite

Mai recomand: cosmeticele de la DEPLIN, lenjeria & costumele de baie de la NALU, creațiile vestimentare ale Ioanei Ciolacu, dulciurile fără zahăr de la Ambrozia, înghețata & șerbetul natural făurit manual de cei de la Delicii, căciulile de lână merinos Made in Rosia Montana, gemurile naturale Fructos, seturile de cusut de la Cosânzeana. Multe dintre aceste afaceri au și o componentă socială, deci faci un dublu cadou alegând ceva de la ei.

Te mai sfătuiesc să alegi să mergi, cât de des poți, într-o cafenea locală, să cumperi de la micile băcănii, să-ți repari încălțămintea la meșteri ce abia își mai țin în viață meșteșugul, să-ți încurajezi prietenii, să le cumperi sau să le susții munca, să împarți din ce știi și ce ai.

Mă mai poți urmări pe Instagram unde am mutat, în acest an, proiectul #InspirațiePentruDecembrie. În primii 4 ani am scris un articol zilnic pe blog, în decembrie, acum am zis să creez, între 1 și 24 decembrie, o planșă #AranjatăDeLiana pe Instagram. Dar mai vin în vizită și pe aici și m-aș bucura dacă mai treci și tu.

7 Comments

 • Reply Ioana December 14, 2020 at 8:51 pm

  Buna, Liana!

  Te urmaresc de multa vreme. Mi-a placut sa descopar de-a lungul timpului ca nimic din ce spui sau scrii nu este intamplator. Totul este cu substrat! Totul este documentat, pipait, simtit, iubit de tine, inainte de a ni-l impartasi si noua.
  Nu am gasit aici articole de umplutura, scrise doar de dragul de a le scrie.

  Iti multumesc (si) pentru acest articol scris cu sensibilitate si respect!
  Ioana

  • Reply Aveți și pe roz December 16, 2020 at 6:32 pm

   Mulțumesc și eu frumos pentru cuvintele tale. Contează tare.

 • Reply Ramona Tibrea Lazar December 16, 2020 at 5:23 pm

  Bună! Chiar m-ai inspirat tare mult în alegerea cadourilor!
  Aș mai adăuga doar fularele minunate de la niciodatasingur.ro
  Sărbători frumoase! :)

  • Reply Aveți și pe roz December 16, 2020 at 6:32 pm

   Mulțumesc din inimă pentru sugestie și mesaj <3 Sărbători frumoase!

 • Reply Oana December 16, 2020 at 7:18 pm

  Hello, Liana! Ai testat vasele de la Sighisoara? Sunt foarte dragute si rezonabile cu pretul. Ma interesau si pe mine si eram curioasa daca lipesc

  • Reply Aveți și pe roz December 18, 2020 at 5:00 pm

   Da, eu am unele din altă colecție și-s minunate, nici vorbă de neplăceri. Acestea noi cred că-s și mai și!

 • Reply 6 bloggeri care m-au ghidat să cumpăr branduri românești • CITADINA December 20, 2020 at 1:44 am

  […] în direcția sustenabilițății, și pentru minimalism, și cumpătare. Poți citi pe blogul ei 10 idei de cadouri făurite, cu dragoste, în România sau 6 branduri românești. Pentru cadouri și nu […]

 • Leave a Reply

  *