2 idei pentru masa de Paște doar cu chestii luate din piață. Fără strop de carne.

April 12, 2017

Eu nu mănânc carne de ceva ani, iar de anul acesta mi-am propus să nu mai mănânc nici pește. Așa că, de Sărbători (și nu numai) le provoc dureri de cap celor la care merg prin vizită acompaniate de colindul: “Vai de mine, dar eu ce-ți dau să mănânci?”

Dincolo de faptul că nu încerc să conving pe nimeni de nimic – viața e prea scurtă să adopți crezurile altuia – vă prezint 2 feluri de mâncare vegetariene ce vă pot scoate din impas în perioada postului, dacă știți că aveți invitați ce nu mânâncă carne, dacă poftiți să încercați ceva nou… sau dacă, pur și simplu, sunteți curioși ce gust ar avea un drob fără carne.

În plus, ambele rețete sunt realizate integral din ingrediente luate din piață, doar v-am promis că voi continua proiectul #BelșugLaPrețRedusDinPiață.

Borș de legume

mancaruri de paste fara carne

Am spălat, curățat, tăiat și pus la fiert: cartofi, morcovi, lobodă, leuștean, țelină, ceapă. Pe parcurs am presărat ceva sare și piper, am amestecat domol, iar la final am adăugat niște borș. Și gata!

ingrediente pentru bors de legume

bors de legume

Drob fără pic de carne

drob fara carne

Am stâns laolaltă: leurdă, ceapă și usturoi verde, lobodă, ciuperci și ceva ouă proaspete. Am tocat și amestacat totul, apoi am turnat minunea într-o formă.

reteta drob vegetal

După vreo 40 de minute, ta-naa!

ce mancam de paste fara carne

Mici sfaturi:

– spălați bine legumele, în ultima vreme am văzut tot felul de emisiuni cu cazuri medicale ciudate, unde diversi viermi se plimbau prin creierul oamenilor, provocându-le tot felul de nenorociri. Mulți erau luați de pe legume nespălate;

– rumeniți puțin în cuptor ciupercile, înainte de a fi încorporate în compozitia drobului, pentru a se evapora apa din ele. Altfel pot lăsa o groază de lichid ce până se încheagă arde și drobul.

– nu vă cramponați în gramaje sau rețete, improvizați.

Dacă aveți alte idei sau sugestii de astfel de bucate, le aștept cu nerăbdare într-un mesaj sau comentariu. Sau dacă voi faceți altfel felurile acestea 2… sau dacă deloc, tot îmi puteți scrie.

14 Comments

  • Reply Nico April 12, 2017 at 6:42 pm

    La fix!Asta o sa fac sambata!

    • Reply Aveti si pe roz April 12, 2017 at 6:44 pm

      Hehe, ce mă bucur. O să mai fac câteva rețete, nu neapărat în legătură cu Paștele.

  • Reply Denisa April 12, 2017 at 7:46 pm

    Arata excelent, mai ales drobul.

  • Reply Oana April 13, 2017 at 9:10 am

    Sa stii ca mi-ai dat o idee cu drobul asta. Mai usureaza masa de Paste, ca si asa s-au adunat cam multe grele pe lista: si oua umplute si miel si friptura… Deci, multumesc de ispiratie, foarte interesante articolele tale cu mancare, am trecut aseara prin toate.

    • Reply Aveti si pe roz April 13, 2017 at 3:15 pm

      Mulțumesc frumos, o să mai fac. Mi-am propus pentru mâine un articol cu ouă vopsite cu ajutorul culorilor naturale.

  • Reply Cristina April 13, 2017 at 12:49 pm

    Mmm, daca e o mancare pe care o tot poftesc dintre retetele mai traditionale romanesti, e o ciorba buna! De la borsul tau imi ploua in gura, si doar ce-am mancat pranzul

    • Reply Aveti si pe roz April 13, 2017 at 3:09 pm

      :) deja este gata, trebuie să fac altul pentru Paște.

  • Reply Elia April 14, 2017 at 3:48 am

    Cam cate ciupercute? 250g?

    • Reply Aveti si pe roz April 14, 2017 at 3:28 pm

      Hm, da, cam așa. Acum depinde și ce cantitate dorești. Eu am făcut doar un drob. Și cred că poți pune mai multe ciuperci și mai puțină verdeață. Sau invers.

  • Reply Maria April 24, 2017 at 8:28 am

    Si pot fi folosite cu succes si dupa Pasti.

  • Reply Oana June 27, 2017 at 10:45 am

    Minunat, felicitari. Asta da proiect misto.

  • Leave a Reply

    *