3 doamne ce făuresc minuni în porțelan

December 15, 2018

MURA

Ana Fornoga e cunoscută și sub numele de Mura, numele brandului său, dar și al uneia dintre pisici. Ana e arhitect convertit în ilustrator, creează niște desene delicate, ce te fac să zâmbești imediat și în care citești rapid că-i place terbil munca sa. Eu mă bucur să le întâlnesc din ce mai des prin reviste, târguri sau proiecte.

ilustratie mura desen mura

bijuterii de portelan mura

cercei mura cercei de portelan

Fotografii luate cu acordul Anei de pe pagina FB Mura. Pe ea o găsești azi și mâine la Christmas Maker Fair, iar în weekendul următor, 22-23 decembrie 2018, la Mezanin Market de la Palatul Universul.

Cristina Ciobanu

Este prietenă cu Mura și unul dintre oamenii ce au inspirat-o pe Ana în lucrul cu porțelanul, cele două au împărțit, la un moment dar și un atelier. Poate și de aceea poveștile lor par din aceeași familie, deși, la o privire mai atentă, se văd diferențele de stil și tehnică. Dar recunosc că a fost o vreme când eu le vedeam ca pe niste surori gemene ale căror lucrări îmi era greu să le deosebesc. Dar cunoscându-le un pic mai bine, mi se pare evident acum că Ana e un ilustator ce își transpune uneori desenele în porțelan, în timp ce Cristina e făuritor de obiecte cramice.

Mai spun doar că recent, la târgul Made in Ro, m-am bucurat teribil să găsesc, la standul Origo, câteva căni realizate de ea.

ceramica cristina ciobanu

brosa cristina ciobanu cristina ciobanu
rata de portelan cristina ciobanu lucrari portelan

Fotografiile mi-au fost împrumutate de Cristina, sunt de pe FB Cristina Ciobanu. Și ea este zilele acestea la MATER, la Christmas Maker Fair.

Mădălina Andronic

Este o vrăjitoare. Așterne pe hârtie, pânză sau porțelan dansuri ce împletesc culori, foc și aur zămislind povești minunate, despre care nu poți spune, cu siguranță, din ce lume sau an provin.

calatoreste-ma-madalina andronic desene madalina andronic

portelan madalina andronic

colier portelan porcelain bell ballerina

Fotografiile sunt din magazinul online Mădălina Andronic unde poți găsi și niște sacoșe și plicuri din bumbac eco, unele fiind realizate în colaborare cu mine.

Iar aici ce am eu de la doamnele acestea minunate:

portelan romanesc

Sper că aceste 3 exemple de doamne ce făuresc (și) lucrări în porțelan ți-au dat ceva idei pentru cadourile de Sărbători. Iar dacă ai terminat deja cumpărăturile, le poți reține pentru alte ocazii. Sau pentru nicio ocazie, doar bucuriile, surprizele și descoperirile nu se prea întâmplă programat.

Mâine, un alt episod din #InspirațiePentruDecembrie.

No Comments

Leave a Reply

*