3 feluri de a folosi 1 penar de pânză

June 4, 2020

A trăi mai sustenabil înseamnă, cred eu, nu doar a cumpăra mai puțin, ci și a alege doar ce ai nevoie și a folosi și a refolosi acele lucruri, storcându-le de tot felul de moduri de a le utiliza, asorta, reinventa sau purta.

Azi, un exercițiu cu un penar – nici nu știu dacă e denumirea potrivită, mă încăpățânez să folosesc doar cuvinte în română și uneori ele nu mi se așază în ordinea dorită. Să-i spunem penar, organizator, minigeantă, borsetă fără brațe. E Burton, un brand despre care am mai povestit pe blog, îl poți găsi, alături de tot felul de alte genți, la magazinul Boarder’s – online sau în București.

Mai jos, 3 feluri de a-l folosi, în 3 planșe #AranjateDeLiana cărora le pot fi adăugate multe alte idei. Poate lași și tu câteva în comentarii.

1. Pentru a ține în ordine câteva dintre cele necesare unei mici excursii urbane

accesorii si genti de la boarders

Ce am pus înăuntru: hartă, aparat foto (Olympus PEN), un fruct, cremă de soare (eu am ales Sepai City Shield SPF50), balsam buze (Lanolips), căști (acestea sunt Skullcandy, le poți găsi și la Boarder’s, de unde am luat și penarul), carnețel (MUJI), pix (Stabilo).

2. Geanta mică din geanta mare, într-o zi de vacanță

switchback case burton

Ce am pus înăuntru: ochelari de soare (Karen Walker), cremă cu SPF pentru față și corp (NIOD Survival 30 și Hampton Sun), peștele e de decor, dar poți lua cu tine o jucărie gonflabilă, ochelari de înot, iar cârligul roz a fost așezat în glumă, de către Sorin, ține loc de un cârlig de înot, pentru nas.

3.Minikit la purtător pentru o viață cu mai puțină risipă

obiecte sustenabile de luat cu tine

Ce am pus înăuntru: paie de hârtie și de metal și periuță pentru curățarea lor (le găsești la IKEA, Biodeck, HORNBACH, ba chiar și în unele supermarketuri), tacâmuri de lemn, pliculețe cu sare și piper, cană refolosibilă (aici se potrivea de minune una pliabilă, e de la Stojo), săculeț din pânză pentru cumpărături, multiblam bun la toate (acesta este de la Ecooking).

Am realizat și un mic video pentru a vedea interiorul:

Hai că mai dau câteva sugestii de folosire: pentru cosmeticele din bagajul de mână sau din geanta de zi cu zi, pentru ustensilele ce stau în dezordine pe birou, poate îți e de folos în mașină, să păstrezi la îndemână câteva lucruri de ajutor (găsești sugestii în articolul despre obiecte de luat în mașină ce ne pot scoate din tot felul de necazuri), pentru farduri, șervețele, pungi refolosibile, pensule sau creioane. Mai spune și tu cum și la ce folosești astfel de piese bune la multe :)

Eu adaug iar recomandarea de a opta, cât mai des posibil, pentru articole de la branduri și magazine ce fac lucrurile cu cât mai multă iubire pentru design, funcționalitate, oameni și mediu. Să nu ne fie teamă de a alege mai rar, dar mai bun. Din păcate, ieftin și acum înseamnă, de mult prea multe ori, scump în viitor.

No Comments

Leave a Reply

*