5 conturi românești de Instagram de milioane, deși nu au (încă) milioane de fani

June 19, 2018

Cum FB tot restricționează postările paginilor (și nu doar din acest motiv), multă lume s-a mutat pe Instagram ce, cel puțin deocamdată, e un loc mai tihnit pentru urmărit oameni interesanți.

Așa că, astăzi, în cadrul proiectului meu de suflet, #DauMaiDeparte, îți prezint 5 conturi de Instagram pe care le urmăresc cu mare bucurie. Sunt incredibil de bine structurate, fiecare cadru e un capitol ce face parte din aceeași carte, se vede că în spatele lor stau oameni ce povestesc chiar despre ei. Îmi place că într-o lume unde mulți sunt prea grăbiți a face ce aparent aduce succes, fără a mai sta o clipă pe gânduri pentru a vedea dacă acele lucruri chiar spun ceva despre ei, mai sunt oameni care își iau răgazul să descopere și să se descopere. Iar cititorii lor nu-s deloc mai prejos, recunosc că am chicotit un pic observând că aceste pagini ce au, pentru moment, sub 10.000 de urmăritori, au activitate & interacțiune ce ar face invidioasă orice divă cu fani de 10 ori mai numeroși. Mă înclin. Și sper din inimă că aceste conturi să te inspire, să te pună pe gânduri, să te ducă spre alte descoperiri și pagini interesante.

1. Diana Solomon – pe Instagram: dianasolomon.blog

Nu mai știu cum am ajuns să o urmăresc pe Diana, cred că mi-a lăsat un comentariu pe blog și așa am sfârșit să ne urmărim prin toate locurile sociale. Diana e creativ freelancer, vegetariană, mamă de pui de om și de câine, încearcă să trăiască cât mai resposabil, iar pe pagina ei îi regăsești preocupările, tăirile și principiile. Îmi place că are un cont curat, plin de bucurii simple, decorat cu lucruri dragi ei: familia, câinele Iancu, jucării, cărți, flori.

diana solomon

2. Irina Rusu – pe Instagram: coffentropy

Pe Irina am descoperit-o recent, Diana (și alte câteva cititoare de-ale mele – cărora le mulțumesc iar) mi-au recomandat-o la #DauMaiDeparte. Și mă bucur tare că au făcut-o, Irina are o pagină furătoare de priviri: minimalistă, colorată atât cât trebuie, cu descrieri istețe și sincere.

irina rusu coffentropy

3. Cătalina Penciu – pe Instagram: catalinapenciu

Pe Cătalina am început să o urmăresc întâi pe FB, m-au atras pozele cu mâncare realizate delicios de simplu. Și deși eu nu sunt omul care citește rețete, îmi place să răsfoiesc pagini cu mâncare, iar a ei este una dintre preferatele mele.

catalina penciu instagram

4. Adina Chițu – pe Instagram: pancake_planet

Că tot povesteam despre faptul că îmi place să mă pierd printre fotografii cu mâncare, Adina Chițu are unele printre care chiar te poți rătăci cu orele. Se vede că este specialist în treaba aceasta – este fotograf & stilist & blogger. Și deși, spre deosebire de cele 3 pagini de mai sus, a ei nu este chiar minimalistă, ci cu fotografii minuțios aranjate și mai toate realizate pe un fundal închis, atmosfera aceasta caravaggisto-apetisantă e tare ușor (și delicios) de privit.

adina chitu innstagram

5. Alexandru Drăgan – pe Instagram: alexandrudrg

Chiar nu îmi amintesc cum am ajuns să-l urmăresc pe Alexandru, cred că am sărit din pagină în pagină după hastag-uri despre #călătorii #peisaje și #România pe gustul meu. Preferatele mele sunt drumurile sale fotografiate din dronă, sunt spectaculoase, dar fascinant de simple, lăsând unduirile de astfalt să te poarte unde doresc ele.

alexandru dragan instagram

Fotografiile au fost luate de pe conturile de Instagram cu pricina, cu acordul proprietarilor. Te sfătuiesc să faci același lucru când dorești să folosești fotografii care nu-ți aparțin. Eu încerc să o fac de fiecare dată, ba chiar am renunțat la colajele bazate pe fotografii de pe Pinterest sau Tumblr deoarece, oricât încercam, nu reușeam să dau mereu de urma tuturor fotografiilor.

Iar dacă știi conturi interesante de Instagram, cu fani grămadă sau ba, m-aș bucura tare să le dai mai departe.

PS și pentru că și eu sunt mereu în proces de perfecționare și descoperire a unor feluri cât mai aproape de mine de a face fotografie, am început recent, pe contul meu de Instagram, postările pe culori. Nu doar pentru un cont mai curat, mai simplu, mai ușor de urmărit, ci și pentru a căuta conștient, în fiecare zi, conținut special pentru Instagram și a oferi, într-un cadru creativo-organizat, lucruri, locuri, idei sau produse care mă inspiră.

4 Comments

 • Reply Diana Ota June 19, 2018 at 3:33 pm

  Hah, pe Catalina Penciu am descoperit-o acum cateva luni pe Instagram si o ador! :)

 • Reply silvia cosma July 17, 2018 at 6:21 am

  Ce postare faina, arata absolut fabulos conturile astea!

  • Reply Aveți și pe roz July 17, 2018 at 8:34 am

   Da, o să mai fac astfel de articole, mi se pare important să circule descoperirile.

  Leave a Reply

  *