7 #DescopeririAvețiȘiPeRoz din ultima vreme

January 9, 2017

Proiectul #DescopeririAvețiȘiPeRoz există de ceva timp pe blog și pe Facebook, dar anul acesta mi-am propus să adun, din când în când, într-un articol câte un mănunchi de astfel de descoperiri.

Asadar, iata câteva din ultima vreme:

1. Adăpostul de noapte Odesa

Asociația Carusel este un generator de fapte bune pentru persoanele mai puțin norocoase. Acum au deschis un adăpost temporar unde persoanele adulte pot găsi un loc cald pe perioada nopții. Puteți afla detalii pe carusel.org.

adapost-carusel

Foto via Facebook Carusel.

2. Beans & Dots

Cafenea și concept store ce o să vă transporte instant în vacanță, deoarece locul arată foarte occidental. Eu m-am bucurat să găsesc aici cafeaua de la The Barn din Berlin, creațiile Adelinei Ivan și branduri nu așa cunoscute pe la noi: Baxter of California, NALU, Royal RepubliQ, The Rogue + The Wolf. Este pe Ion Brezoianu 23-25.

beans-and-dots

Foto stânga eu, fotografii dreapta via Facebook Beans & Dots

3. Cizmele lunare

Create în anii ’70 chiar dupa încălțările astronauților, Moon Boots by Tecnica sunt nu doar încă foarte la modă (după modesta mea părere, firește), ci am înțeles că ar fi și tare călduoase. Totuși, nu le veți purta chiar mereu, deoarece nu se recomandă a fi folosite pe asfalt sau la condus, ci doar pe zăpadă.

moon-boots

Fotgrafii via stylefrizz.com și moon-boot.com

4. O faptă minunată pentru câinii fără stăpân

Un mall din Instanbul a primit pe holurile sale, într-una dintre nopțile trecute, când temperaturile au fost tare scăzute și la ei, câinii fără stăpân. Voluntarii le-au oferit pături și mâncare. O inițiativă care m-a impresionat tare și pe care, recunosc că mi-ar plăcea mult să o văd întâmplându-se și la noi.

caini-fara-stapan-adapostiti-in-mall

Fotografii via dailymail.co.uk

5. Romanele Elenei Ferrante

Am observat că au făcut mare vâlva pe net, poate și din datorită faptului că nu se știe exact cine este autoarea (sau autorul), numele fiind un pseudonim. Așa că le-am pus la descoperiri, desi recunosc că nu le-am citit. Poate vă inspiră. Și poate le faceți o minirecenzie. Sunt 3 volume publicate la noi, iar al patrulea – care a apărut deja în Italia – urmează a fi tradus.

trilogie elena ferrante

Le-am găsit la preț bun pe site-urile: librarie.net și elefant.ro

6. Puloverele grase de la Vingil

Am mai scris despre ele pe blog, când am prezentat și alte pulovere sau obiecte tricotate grase. Printre cele mai bine făcute (dar și mai scumpe) sunt cele realizate de rușii de la Vingil. Atenție, pe lângă prețul mare, plătiți TVA și vamă.

vingil-knit

Foto via vingil.com

7. Chestii grase croșetate de o cititoare

Inspirata de articolul meu cu puloverele gigant și impulsioanta (cred) de prețurile la fel de gigant, o cititoare fidelă (și talentată) a început meșterirea unor astfel de obiecte. Uitați ce minunații face, eu zic că merită încurajată, eu deja mă gândesc să comand vreo 3 chestii.

obiecte-crosetate

Fotografii via FB, album F I R E, cu acordul autoarei.

Voi reveni cu alte descoperiri, mi-ar plăcea să mi le spuneți și pe ale voastre și vă aștept pe pagina de Facebook Avetisiperoz.ro unde pun mereu chestii noi în abumul #DescopeririAvețiȘiPeRoz .

7 Comments

 • Reply Alice January 10, 2017 at 9:28 am

  Stilul, asta e ceea ce cucerește la Elena Ferrante. Faptul că oricine se poate regăsi, fie și parțial, în istoria personajelor. Și faptul că se citesc precum romanele polițiște sau SF, dintr-o răsuflare.

 • Reply Elena January 13, 2017 at 4:55 pm

  Cizmele astea lunare sunt f amuzante. Le-am probat de curiozitate. Fix ca un astronaut ma simteam, cred ca si mergeam ca unul :) . Din fericire exista si varianta un pic mai flexibila, dar care nu arata la fel de cool .

  • Reply Aveti si pe roz January 13, 2017 at 6:58 pm

   Care? Tot la ei? Unde le-ai probat?

   • Reply Elena January 14, 2017 at 4:02 pm

    Nu le-am probat in România ( daca te ajuta cu ceva le-am găsit in galeriile Lafayette, Paris). Au un model cu alb albastru si roșu in partea de sus, dintr-un fel de fâș ( nici nu stiu cum sa-i spun altfel). Sunt haioase, dar nu la fel de haioase ca cele din poza ta. In cazul in care te ajuta cu ceva pot sa le fac o poza ( daca le mai au).

    • Reply Aveti si pe roz January 14, 2017 at 6:54 pm

     Mulțumesc tare, dar nu mă ajută dacă-s în Paris :) Poate dau de ele pe undeva prin drumul meu.

 • Reply BiancaAndreea February 16, 2017 at 10:01 am

  Mi-am comandat cizmele astea “lunare” de pe sit-ul lor, sunt foarte multumita de ele ❤

  • Reply Aveti si pe roz February 16, 2017 at 10:16 am

   Îmi plac și mie tare, cred că mă voi încumeta, deși nu-s decât pentru zăpadă… eu le voiam pentru stradă.

  Leave a Reply

  *