7 trucuri stilistice care transformă o ținută banală într-una o, la, la

October 7, 2020

Ce sper să îți dea idei de a folosi altfel piesele vestimentare pe care le ai pentru a crea mai repede ținute spectaculoase, care să te avantajeze. Pentru că orice truc stilistic pentru a fi unul reușit trebuie mai întâi de toate să fie îndeplinească această condiție: să ți se potrivească.

Am ales 7 dintre cele mai folosite & iubite de mine, am alcătuit un colaj pentru fiecare – ai sub ele locurile de unde au fost luate fotografiile – chiar țin foarte mult la asta, așa că am petrecut ceva ore pentru a găsi nava mamă. Sper că am reușit. Folosesc din ce în ce mai rar acest tip de articole, cu foto adunate din mai multe locuri, prefer să distribui direct o imagine care-mi place sau să o salvez pe Pinterest, unde se păstrează sursa. Dar cum nu pot face asta pe blog, plus nu toată lumea e interesată sau mă urmărește pe FB, Instagram sau Pinterest, iar acest tip de articole ajută la a da mai departe designeri, locuri, magazine, bloggeri, idei sau tendințe – le voi mai prezenta din când în când, alături de surse, firește. Ba chiar am ținut să le scriu în ordinea de așezare a fotografiilor (sus, jos, stânga, dreapta), pentru a fi și mai ușor de reperat autorul.

Și acum, să începem.

1. Eșarfa de pe tort

Este una dintre puținele piese la care depășesc #câte5, dar merită: mă scoate din impas în multe împrejurări. O port în loc de curea & cordon (la pardesiu, pulover, rochie, jeanși), ca accesoriu (la gât, la geantă, la mână sau în păr), pentru a așeza o pată de culoare peste o fustă, o rochie sau un pulover, pentru a crea mai mult volum sau pentru a pune un accent. Ba chiar poate deveni o piesă în sine: o poți transforma într-o bustieră, o fustă sau o mică geantă. Iată-o pusă în valoare de către alții.

moduri de a folosi o esarfa

Foto: uterque.com, fashionsnap.com, manrepeller.com, harpersbazaar.com, instagram.com/lisa.aiken, toteme-studio.com, harpersbazaar.com, atelierdore.com.

Mânecile ample răstoarnă ansamblul… mic

Un astfel de articol vestimentar iese deja în evidență, așa că ai rezolvat rapid problema, nu ai nevoie de prea multă accesorizare, ba chiar ți-aș sugera ca atunci când ai piese spectaculoase (cu volume XXL, în culori tari sau croieli îndrăznețe) să le lași să respire nesufocându-le cu alte piese sau accesorii complicate.

tinute cu maneci ample

Foto: vogue.com, vogue.co.uk howtospendit.ft.com, allure.com, shopmille.com, lulalogy.com, vogue.co.uk.

Nu rochia face ținuta. Ci cum o porți.

Un alt mod de a purta rochia: în straturi – peste pantaloni, peste fuste, malete, cămăși, pulovere sau chiar peste alte rochii. De încercat doar dacă simți că ți se potrivește.

trucuri de a crea tinute reusite

Foto: avetisiperoz.ro, whowhatwear.co.uk, vanessajackman.blogspot.com, the-atlantic-pacific.com – ultimele 2.

Câte curele, atâtea obiceie

Îmblânzește-le și poartă-le pentru a crea volume, a accentua o zonă, a pune o pată de culoare – poți alege o curea din piele sau ba, poți folosi o eșarfă, o cravată, o panglică, ba chiar și anumite coarde sau cabluri împrumutate din alte domenii: piese de munte sau de cățărat, accesorii sportive, elemente de croitorie sau din zona de amenajare a casei.

moduri de a accesoriza o tinuta

Foto: vogue.com, pixiemarket.com, claridgeandking.com, instagram.com/norabnora, anthropologie.com.

Unde-s mulți, puterea crește

Nu trebuie să chemi în ajutor prea multe piese sau culori, ba chiar ținutele simple sau cele uni sunt încă foarte în vogă, dar uneori le poți adăuga un element dintr-o altă zonă cromatică, poate fi și ceva dintr-un material diferit sau cu o textură ce aparent se opune ansamblului.

idei pentru tinute bune

Foto: itgirlaccessories.com, whowhatwear.co.uk, elle.com, the-atlantic-pacific.com, whowhatwear.co.uk.

Cine aleargă după mai mult buline le poate domestici pe toate

Deși spectaculoasă, nu e o combinație ușor de ținut în frâu. Iată niște mici trucuri de îmblânzit bulinele: folosește buline diferite ca mărime, articole vestimentare de culori diferite sau potrivite unor anotimpuri sau activități diferite.

feluri de a purta si mixa bulinele

Foto: the-atlantic-pacific.com, vogue.com, businessoffashion.com, thezoereport.com, uniqlo.com, vogue.com, the-atlantic-pacific.com, vogue.mx.

Dă-i pelerinei ce-i al ei

E ca o pereche de ochelari de vedere, schimbă imediat un ansamblu fără să faci mare lucru. Așa că, poate fi o investiție bună să ai una în garderobă, mai ales că este și utilă, nu doar apetisantă. Încearcă una transparentă, dacă tot am făcut paralela cu ochelarii de vedere :)

cum poti crea rapid tinute cu stil

Foto: popsugar.com, the-atlantic-pacific.com, stylebistro.com, glamour.com, weheartit.com, vogue.fr.

Sper că articolul de azi ți-a dat ceva idei de a folosi și refolosi ce ai în garderobă, de a reorganiza modul în care te uiți la piesele vestimentare, dar și de a pune pe listă de cumpărături piese puține ce fac lucruri multe. Și mi-ar plăcea teribil să-mi spui ce trucuri folosești tu pentru a resuscita o ținută.

Poate te ajută și aceste articole:

Câteva idei de a îmbunătăți combinația blugi cu pulover;
Feluri de a purta o broșă;
36 de moduri de a purta o fustă plisată.

Îmi mai așez descoperirile și pe Instagram:

1. Aveți și pe roz – pagina generală cu haine, cărți, produse de frumusețe, povești, călătorii despre mai puțin și mai bun așezate, de mute ori, în planșe de tipul #AranjateDeLiana;

2. Iepurii nu au nevoie de rimel – produse cosmetice mai curate și neapărat netestate pe animale;

3. Alege Sustenabil – diverse moduri de a vedea sustenabilitatea și alegerile verzi – despre a ajuta, a recicla, a dona, a adopta, a curatora, dar și despre voluntariat, prim-ajutor, implicare, bunătate, curaj și cumpătare.

No Comments

Leave a Reply

*