Câteva reguli din copilărie care ne pot ajuta să schimbăm lumea… măcar puțin

April 27, 2017

Nu lăsa în farfurie!

Cum ar fi să nu mai îngrămădim toate formele de relief în farfurie doar pentru că e bufet suedez, am plătit un meniu all inclusive sau restaurantul e de tipul all you can eat. Mai bine mai facem un drum până la bufet sau mai cerem o porție. Iar ce rămâne în farfurie putem lua cu noi și oferi cuiva care nu are niciodată de ajuns.

Stop a mea!

Hai să fim spontani, hotărâți, bătăioși. Ca atunci când eram mici. Când ne place ceva, să zicem, ne va scuti de bătăi de cap și pe noi și pe cei din jur. Și o lume cu mai puține drame (chiar și conjugale) e, hotărât lucru, o lume mai bună.

Ai dublură, fă schimb!

Mai multe agende primite la petrecerea de Crăciun, prea multe creme anti nu știu de care ce zac prin baie, un pulover care nu e prea pe gustul nostru și oricum seamănă cu alte 3 ce nu ne plac? Hai să facem schimb! Am văzut tot felul de astfel de manifestări organizate de diferite magazine, am organizat și eu câteva schimburi cu prietenii – unde fiecare aduce astfel de lucruri. Iar ce rămâne fără stăpân poate fi donat unor ONG-uri ce sigur vor ști să le ofere cuiva care nu are dubluri.

Dormi după-amiaza!

Am văzut, la un moment dat, o prezentare TED unde o femeie de afaceri desemna ca responsabil al succesului său faptul că dormea suficient. Eu știu atât: dacă nu dorm cât trebuie îmi vine să mușc pe toată lumea. Chiar și pe Igor. Și dacă mai sunt câțiva ca mine, treaba se poate termina într-un scenariu apocaliptic.

Fii bun cu animalele!

Mie îmi plac teribil câinii, cred că se știe. Am adoptat unul și încerc să îi ajut, atunci când pot, și pe alții: le pun un bol cu apă sau mâncare, donez boabe, îmi înnebunesc prietenii cu discuții despre adopție.

Chiar dacă preferi pisicile, sunt sigură că poți face ceva și pentru ele. Sau pentru veverițe. Sau pentru orice viețuitoare dorești. Sau poate alegi să nu-ți duci copilul la circ sau la ZOO.

Uneori, e chiar atât de simplu.

No Comments

Leave a Reply

*