Câteva vorbe despre cele 5 cărți pe care le citesc acum

January 5, 2022

Multă vreme am citit doar câte o carte. O terminam sau, rar, abandonam, luam alta. Apoi am început să jonglez cu ele, ca și cu gelurile de duș :) Acum am 5 începute. Cărți, la geluri de duș mi-am pus limită: cel mult 2 în același timp. Revenind la cărți, ele-s acum pe noptieră:

1.

Din cer au căzut 3 mere de Narine Abgarian – un basm pentru oameni mari: duios, înțelept, atemporal, magic, dar care nu uită să te tragă, din când în când, jos de pe nor.

2.

Arta subtilă a nepăsării de Mark Manson – ne vorbește despre importanța concentrării pe lucrurile care contează pentru noi. Nimic nemaiauzit, dar parcă nu strică să ne mai bată cineva la cap cu asta. Un fel de #câte5 ale vieții, dacă vrei :)

3.

Interpretul de maladii de Jhumpa Lahiri – un volum cu 9 povestiri distins cu premiul Pulitzer pentru ficțiune în anul 2000 – până acum am citit 3 dintre ele și încă de la început gândul m-a dus către serialul Zona Crepusculară care este serialul meu favorit din toate timpurile și serialele. Pare o asociere arbitrară, dar nu e chiar așa. Ambele ne spun povestiri scurte, cu tâlc și cu o piruetă pe i reușită perfect în fraza finală despre inimi. Și nu prea contează că vin de pe altă planetă sau ba. Uneori cei de lângă noi pot fi mai diferiți și mai de neînțeles ca un extraterestru fără trup sau gură.

4.

Între 2 lumi de Suleika Jaouad – ce faci dacă la 22 de ani, proaspăt mutată la Paris, îndrăgostită, gata să muști din viață și să țeși planuri de care să te ții sau nu, afli că soarta îți aruncă în brațe altceva: o boală cu 35% șanse de supraviețuire. Și cum cartea e autobiografică, scrierea taie și mai adânc. Și vindecă pe măsura rănii.

5.

Originea speciilor de Charles Darwin – este, de foarte mult timp, pe lista mea de lectură, sper să ajung să o termin și să înțeleg cât mai mult (și multe) din ea.

Și tot contrar obiceiului meu, toate cărțile de mai sus au fost comandate online. De data aceasta de la Editura Nemira, Elefant și Libraria Pitic.

Tu ce citești acum?

1 Comment

  • Reply Gabi January 5, 2022 at 7:59 pm

    Acum citesc Cunoștință mortală de Peter Swanson, se pare că autorul e o nouă stea a genului policier, thriller.
    M-ai făcut curioasă cu 3 și 4, mulțumesc.

  • Leave a Reply

    *