Colaje și asorteuri cu pantofi și sandale

June 28, 2017

Îmi place teribil să fac tot felul colaje: de la cele clasice, ca atunci când eram mici și ne jucam cu lipici și hârtii colorate, la cele realizate pe calculator. Plus cele “pe viu” în care aranjez obiectele și le fotografiez.

Astfel de colaje am pregătit pentru azi, cu cele 5 perechi de pantofi alese pentru vară despre care am mai povestit pe blog. De data aceasta nu am făcut ținute clasice, ci “văzute de sus”. Iar cum militez pentru puțin și bun și cât mai aproape de #câte5, nu am dorit să cumpăr 5 perechi de pantofi deodată. Dar am dorit să vă ofer 5 tipuri diferite de încălțări (nu doar sport cum am eu). Așa că am împrumutat de la Sun Plaza cele 5 perechi de pantofi pe care le veți vedea mai jos. Voi scrie din ce magazin este fiecare, să fie mai ușor de găsit. Mai ales că, între timp, au apărut și reducerile.

1. Sandale de plastic

la ce asortez niste sandale de plastic

Cred că merg și la plajă și la plimbare, la piscină, la terasa sau la mers după înghețată.

Sunt de la Il Passo.

2. Pantofi sport

idee de purtat nike air

La rochie sau la pantaloni scurți, când merg în parc, la cumpărături, la sală sau chiar la un eveniment.

De la Otter.

3. Espadrile

la ce asortez niste espadrile

Le-aș purta la munte sau la mare, la o rochie lungă, de dantelă, dar și cu un tricou în dungi și o pereche de pantaloni albi.

De la Salamander.

4. Pantofi cu toc

tinuta cu stiletto il passo

Aici m-ați prins, deoarece nu prea port tocuri. În articolul precedent, cu 5 perechi de pantofi care pot părea 25, i-am combinat cu o rochie cu dungi, dar și cu o pereche de pantaloni scurți, de blugi. Ar mai merge cu o groază de chestii și în multe împrejurări: la birou, la botez, la o primă întâlnire. Cu un kimono înflorat, cu o fustă plisată și un tricou alb, dar și cu blugi și sacou.

De la Il Passo.

5. Balerini

tinuta cu balerini ecco

Nici cu ei nu prea sunt prietenă. Am doar o pereche de (un fel de) balerini și nu prea doresc să-mi iau alții. Dar sunt comozi, merg cu un munte de lucruri și ocazii. În vacanță, la birou, la cumpărături, în parc. Ba chiar și la piață, doctor sau până la colț.

De la Ecco.

Ce aș recomanda eu, atunci când îți alegi încălțări de purtat în mai multe ocazii:

Ține cont și de hainele de acasă. Ai multe chestii colorate? Atunci îți poți lua și o pereche de balerini sau de sandale în culori mai cuminți. Nu-ți plac culorile? Nu te convinge că, brusc, îți vor plăcea doar pentru că perechea asta de pantofi e fabuloasă.

Ce stil de viață ai? Alege ținând cont de cel de acum, nu de cum ai dori să arate viața ta. Mai bine îți mai iei încă o pereche de pantofi pentru birou decât să investești în încălțări sport “că știi tu că așa te vei apuca de sală”. Sau, dacă ești genul sportiv, alege bocanci, încălțări sau sandale sport, nu trebuie să bifezi o listă cu pantofi “de fetiță” numai că așa ar trebui sau așa ai văzut tu în mai toate revistele de modă.

Gândește-te cum se păstrează respectiva pereche de pantofi. Sunt genul care fac repede cute? Sunt greu de întreținut? Se pătează ușor? Ești genul atent sau ești dispusă să ai grijă de ei? Dacă nu, nu.

Cam atât pentru azi. Tu ce perechi de pantofi ai pune pe lista de #câte5 pentru vară?

4 Comments

 • Reply Mariana June 30, 2017 at 11:17 am

  Dar stiu ca ai ceva rabdare sa aranjezi treburile astea. Se vede ca-ti place ce faci, felicitari, esti un om fericit!

  • Reply Aveti si pe roz June 30, 2017 at 2:48 pm

   Mulțumesc frumos, da, îmi place ce fac. Și da, sunt :)

 • Reply Oana I June 30, 2017 at 12:09 pm

  Sa stii ca m-am facut sa-mi iau pantofii stiletto. Mie imi plac tocurile, stiu ca tie nu prea. Dar vezi, mi-ai dat o mega idee. Multumesc.

 • Leave a Reply

  *