Cosmetice (destul de) scumpe, dar care-și merită banii

January 12, 2019

Nu cred nicidecum că doar cosmeticalele cu preț grăsan sunt demne de luat în seamă. Sunt și produse ieftine minunate, deși, trebuie să o recunoaștem, un preț un pic mai mare poate însemna mai mulți bani investiți în cercetare, în ingrediente, în magazine, în consultanța oferită în magazine, pe site-uri sau în saloane, în ambalaje – ce nu au doar un rol estetic, ci și unul funcțional, în plus au un impact mai mare sau mai mic asupra mediului. Și deși în imagini vei vedea anumite produse, doresc să îți prezint companiile respective, nu să-ți recomand o pomadă sau alta. Sper, astfel, că vei descoperi lucruri, magazine, companii sau idei potrivite ție sau care te vor purta spre alte drumuri sau descoperiri pe gustul tău.

Fotografiile sunt, în mare parte, ale mele, deoarece am dorit să vorbesc despre produsele pe care chiar le folosesc. 2 sunt din altă parte deoarece, deși sunt destul de organizată și îmi păstrez mereu fotografii, ba chiar și unele recipiente goale pentru articole, se întâmplă să nu am mereu ce-mi trebuie. Și cum nu doresc să (re)cumpăr ceva ce nu folosesc imediat, am apelat la 2 imagini de pe site-urile de unde se găsesc aceste produse. Voi semnala unde. În rest, sunt imagini făcute de către mine, cu telefonul, chiar produselor folosite.

 

1. LEBON

pasta de dinti lebon

Dragoste la prima vedere, doar am recunoscut că mă atrag ambalajele produselor. Și apoi s-a dovedit că și interiorul e pe gustul meu. O pastă de dinți minunată ce are 2 părinți: Stephanie – istoric de artă și fotograf și Richard – farmacist cu certificări în dermatologie și cosmetică. Soț și soție, pasionați de mare și natură, ce au creat un produs care să-i reprezinte. Iar ambalajul chiar mă duce cu gândul la Coasta de Azur (produsul este fabricat în Franța și inspirat de călătoriile lor), în plus, are o groază de lucruri bune: ingrediente vegane, certificate ca fiind organice, netestate pe animale, fără parabeni, sulfați, fluor, iar ambalajul este și el realizat cu grijă: cutia este din carton din fibre de lemn, iar ambalajul pastei de dinți din aluminiu reciclabil.

De unde?

Din tot felul de magazine cu cosmetice mai pricopisite sau cu hipstereli mai pentru burghezi din Franța, Germania, Italia, Belgia, Marea Britanie și nu numai (numesc acum doar Anthropologie, Le Printemps și Oh my cream!, din magazinul lor online, varianta UK, precum și pe tot felul de alte site-uri: victoriahealth.com, Amazon, naturelleshop.com. La noi poți găsi produsele LEBON în parfumeria Madison de pe Calea Dorobanți și la ei pe site.

 

2. HYLAMIDE

Parte din grupul Deciem, celebru pentru The Ordinary, Hylamide oferă produse cosmetice ce se bazează pe invovații și tehnologii de ultimă oră, ce chiar funcționează. Eu am încercat gelul de curățare (foto 1, via feelunique.com, nu știu cum, dar nu l-am fotografiat pe al meu) și minunăția roz – Finisher HA Blur – un produs ce estompează porii și liniile fine ce poate fi folosit și înainte și după machiaj și amestecat cu fondul de ten sau crema de zi.

Ambele sunt vegane, cruelty free, fără siliconi, alcool sau alte drăcii.

hylamide face cleaner hylamide blur

De unde?

De pe site-ul lor, deciem.com, de pe cultbeauty.co.uk, feelunique.com sau din magazinele Deciem ce au început să fie din ce în ce mai multe. În Europa sunt 4 magazine la Londra și urmează cel cu numărul 5 (4, inclusiv cel nou, sunt în estul Londrei, zona mea londoneză favorită, și unul la Amsterdam). Produsele s-au găsit și în farmaciile Tei, dar de ceva vreme nu le-am mai văzut acolo. Și nici online.

 

3. SUSANNE KAUFMANN

susanne kaufmann

Cosmeticele Susanne Kaufmann au fost inițial create pentru spa-ul și hotelul familiei din Alpii austrieci, o afecere de generații. Cum mulți oaspeți au fost așa de mulțumiți de produsele ce își trăgeau puterea din natură încât își doreau să le cumpere, pentru a le avea și acasă, hotelul a început să le ofere această posibilitate. Acum se găsesc în tot felul de magazine și buticuri din toată lumea: cultbeauty.co.uk – despre care am mai zis că e unul dintre magazinele mele favorite, naturisimo.com, libertylondon.com. La noi le poți găsi la magazinul MioBio din București sau pe miobio.ro.

 

4. KEVIN.MURPHY

KEVIN.MURPHY produse kevin murphy

Este un hair stylist din Australia ce a încercat să găsească o formulă minune pentru părul agresat, coafat, decolorat sau sensibil. Așa că, și-a creat propriile produse și are grijă nu doar ca ingredientele să fie cele mai cele: organice, eco, cruelty free, ce nu conțin sulfați sau parabeni, dar se gândește și la exterior. Ambalajele sunt reciclabile și biodegradabile, fiind realizate, în mare parte, din plastic recuperat din oceane și concepute astfel încât să fie cât mai simplu de transportat și să ocupe cât mai puțin loc. Cutiile sale se îmbină aproape perfect, anihilând risipa de spațiu. Iar acest lucru este util atât în saloane, cât și acasă, dar mai ales atunci când se transportă mii de produse, în containere uriașe.

De unde?

Site-ul mamă, kevinmurphy.com.au (de unde este și foto 2), este din Australia, așa că eu nu am încercat să comand de acolo, dar produsele se găsesc în unele saloane, pe cultbeauty.co.uk, barberstore.eu, strawberrynet.com sau toplineshop.ro.

 

5. SEPAI

glow recharge mask sepai sepai

Sepai oferă produse curate, vegane, fără chestiile acelea de am ajuns să le știm ca fiind rele, deși nu prea știm ce sunt (alergeni, parabeni, toxine, uleiuri pe bază de petrol sau parafină), dar care sunt și eficiente, compania investind în cercetări și inovații și creând produse ce rezolvă nu doar problemele de suprafață, ci care atacă probema din interior. Hiotehnologie, inginerie moleculară sau longevitate celulară sunt doar câțiva dintre termenii un pic stufoși și serioși folosiți pentru a le descrie munca, dar care ne care aduc produse ce chiar funcționează. Eu am încercat masca Glow Recharge despre care ei spun că poate fi folosită ca și mască, cremă de față sau mască ce se lasă peste noapte (eu am folosit-o doar ca mască, timp de 15 minute, și zău că apoi parcă era mai multă strălucire în jur) și cremaFlawless pentru gât . Dar cum ziceam, nu te îndemn să le ei exact pe ele, ci doream să îți povestesc despre această companie ce pentru mine chiar a fost o descoperire-surpriză plăcută.

Unde se găsesc?

La ei pe site, sepai.eu, sau la parfumeriile Madison.

Mi-ar plăcea să-mi spui dacă ai și tu astfel de companii cosmetice de dat mai departe, fie ele cu produse mai scumpe sau mai ieftine. Eu mai zic repede alte 5 nume, despre unele am mai amintit, despre altele sper că voi povesti într-un episod viitor: Kjær Weis, La Bouche Rouge, Tata Harper, Le Labo. Mai poți găsi alte idei în categoria Cosmeticale, de pe blog.

Am creat și o pagină de Instagram în care îmi pun descoperirile cosmetice netestate pe animale, o poți urmări aici. Se numește, cum altfel, Iepurii nu au nevoie de rimel.

1 Comment

  • Reply Claudia February 13, 2019 at 8:06 pm

    Eu folosesc tratamentul Young.Again de la Kevin Murphy pentru par imbatranit si deteriorat in combinatie cu samponul si balsamul Oribe Beautiful Color si mi se pare excelent, parul arata sanatos desi este suvitat si colorat o data la 4-5 saptamani.

  • Leave a Reply

    *