#DarÎnDar pentru voi

December 19, 2017

Cum e decembrie, ba chiar #InspirațiePentruDecembrie, doresc să ofer și pe blog câteva dintre cadourile primite în ultima vreme. Câteva au plecat către niște domnișoare care nu-și premit prea des să se răsfețe, altele către prietene, iar de restul mă voi ocupa eu: le voi testa cu sârg și voi povesti apoi cu bucurie despre asta.

Pentru voi am ales:

Minimăști de față Cattier

masti de fata cattier

Cattier este una dintre firmele redescoperite de când am decis să nu mai folosesc produse testate pe animale. Au produse bio, majoritatea pe bază de argilă, ce nu conțin parabeni, coloranți sintetici sau săruri de aluminiu. Le poți găsi în supermarketuri, farmacii sau online. Eu le iau, de obicei, de la Bebe Tei sau de pe biobeauty.ro
Cești de porțelan de la McCafé

cani mcdonalds

Eu nu prea mă omor după restaurantele tip fast food, dar mă mai opresc, uneori, la o înghețată și niște cartofi prăjiți. De obicei, în drum spre mare. Citisem pe undeva că M-ul din logo-ul McDonald’s este cel mai cunoscut semn din lume. Dar de ei îmi place mai ales datorită lui Ronald McDonald și a faptelor lui bune.
Mici reușite de Andra Badea

carduri andra badea

Andra Badea este artistul din spatele bradului CuteOshenii. Ea desenează personaje haioaso-sfătoase ce împodobesc cărți, carnețele sau chiar fuste. Uneori pictează manual piese de mobilier sau jucării. Aceste cartoline conțin ilustrarea unor mici reușite din viața de zi cu zi. Ce nu-s chiar mici, uneori. Poți găsi creațiile ei pe site-ul Andrei sau la Cărturești, unde există și ambalaje de cadouri cu desenele ei.
Mască cu argilă Daytox

masca cu namol daytox

Daytox tot un brand german, produsele lor – care sunt certificate ca fiind vegane, nu folosesc siliconi, parabeni, coloranți artificiali sau parfum – au fost concepute astfel încât să ajute la restabilirea echilibrului natural al corpului, folosindu-se de propiile puteri. Eu am încercat o mască pell-off pe bază de carbune, o crema hidratantă de zi și niște săruri de baie. Și mi-au plăcut tare. Poți vedea pe site-ul Douglas ce produse mai au.

Dacă ți-ai dori unul dintre cele 4 premii, te rog să îmi spui dacă știi locuri unde se pot dărui daruri. Poate fi un ONG, un eveniment sau o asociație. Mi-ar plăcea să mai împart, din când în când, din ce am. Și poate răspunsurile ajută și alti cititori să ofere un dar. Sau un #DarÎnDar.

Aștept răspunsurile până pe 24 decembrie, la finalul zilei. Voi anunța câștigătorii pe 25 decembrie, printr-un comentariu la acest articol.

Mâine, un episod nou din proiectul zilnic de Sărbători, #InspirațiePentruDecembrie.

26 Comments

 • Reply Aurelia Dumitru December 19, 2017 at 9:26 pm

  Incearca Shoebox, spre rusinea mea nu am reusit pana acum sa onorez aceasta cauza, dar mi se pare foarte usor si util sa pui intr-o cutie de pantofi obiecte necesare unui copil.
  Sarbatori fericite!

  • Reply Aveti si pe roz December 19, 2017 at 9:42 pm

   Donez de ani de zile cadouri într-o cutie de pantofi, am și scris despre ei, de ceva ori. Dar e bine că zis, poate mai erau persoane care nu știau despre proiect. Pot citi detalii, în articolul: Ce este Shoe Box?.

 • Reply anca December 19, 2017 at 9:32 pm

  Eu mai las cadouri la SamuSocial si la fetele de la Asociatia Ajungem Mari, pentru ca pustii din centrele de plasament primesc mai ales de sarbatori dulciuri, haine, jucarii insa adolescentele si-ar dori si niste cosmetice.

 • Reply Oana Despan December 19, 2017 at 9:33 pm

  Poate că sunt arhicunoscuți, dar mă gândesc mereu la Samusocial. Ar mai fi și “Ana și copiii”, un proiect absolut minunat, îl poți urmări pe Facebook.

  • Reply Aveti si pe roz December 19, 2017 at 9:40 pm

   Îi știu pe ambii, dar mulțumesc că ai zis, poate inspiră pe cineva.

 • Reply Diana December 19, 2017 at 9:44 pm

  Buna, foarte drăguță ideea, nu știu să îți recomand neapărat o asociație de binefacere, eu sunt de obicei receptivă la ideile ong ului Comunitate Noastră din Piatra Neamț, iar acum in preajma sărbătorilor au strâns lucuri pentru bătrânii comunității. Mi ar placea sa fim mai darnici și să ajutăm mai mult nu doar in apropierea Crăciunului, dar probabil tăvălugul vieții cotidiene ne mai înghite din timpul necesar. Sărbători cu bine!

  • Reply Aveti si pe roz December 19, 2017 at 9:54 pm

   Sărbători frumoase și mulțumesc de recomandare.

 • Reply Nico December 19, 2017 at 9:49 pm

  Poti darui prin intermediul campaniei “Fii Mos Craciun pentru o zi ” realizata de Asociatia Create Yourself, pana pe 23 decembrie (https://www.facebook.com/events/389037648199536/?ti=cl ) . Eu am mai trimis lucruri unei adolescente dintr-un centru de plasament din Vaslui. Ne-am mobilizat mai multe persoane si ne-am ales cate un copil din centru. Asa ne-am asigurat ca toti copiii vor primi cadouri de Craciun. Organizatoarea a fost Alina Gheorghiescu (Familia Hai-Hui) .

 • Reply Florentina Frezza December 19, 2017 at 10:39 pm

  Poti dona diverse lucruri copiilor care beneficiaza de sprijinul Centrului Valea Plopului, jud. Prahova. Am aflat de ei anul acesta , cand gradinita la care este inscrisa fiica mea a organizat o strangere de fonduri si obiecte pentru aceasta cauza.

  • Reply Aveti si pe roz December 20, 2017 at 4:31 pm

   Da, am mai auzit și eu despre, cred că am oferit daruri pentru ei când lucram în publicitate. Mulțumesc că ai scris și astfel mi-am reamintit de ei.

 • Reply Catalina Rusu December 20, 2017 at 7:20 am

  Asociatia Social Activ care deruleaza proiecte pentru copiii din comunitatile dezavantajate.

  Pagina facebook
  https://www.facebook.com/AsociatiaSocialActiv/

 • Reply Diana December 20, 2017 at 8:51 am

  Am uitat să menționez de Carrefour, are un loc special amenajat pentru ca oricine sa doneze alimente neperisabile (ulei, zahar, faina etc.). Este un mod simplu de a dona pe tot parcursul anului și mai la îndemână. :)

  • Reply Aveti si pe roz December 20, 2017 at 4:28 pm

   Să știi că m-am întrebat de multe ori dacă poți dona și chestii aduse din afară sau doar cumpărate atunci, pe loc, de la ei. Oricum ar fi, da, este o modalitate simplă de a dona. Cred că voi aduna într-un articol mai multe astfel de locuri.

 • Reply Dana December 20, 2017 at 10:06 am

  Eu am dat la Copacul cu haine :) Dar nu stiu daca poti sa donezi in afara evenimentelor organizate.

  • Reply Aveti si pe roz December 20, 2017 at 4:25 pm

   Și eu donez la evenimentele lor. O să ma interesez dacă se poate și în afara lor. E o idee bună.

 • Reply Lupu Petru December 20, 2017 at 12:41 pm

  Buna,aici la Vulcan nu este o asociatie care strange ,mai degraba la biserica mai ducem fiecare pachete cu haine,de mancare ,pana si primarul a colectat la primarie pentru nevoiasi.Este si o casa de copii la Uricani ,Betania unde se pot face donatii.Orice este bine venit.Sarbatori cu bucurie si multe zambete

 • Reply Droiman December 21, 2017 at 4:44 pm

  Luna trecută am donat pentru Magichome, îi urmăresc cu drag pe Vlad Voiculescu si pe Melania Medeleanu, îmi plac proiectele lor, Magic Câmp si tot ce întreprind! De curând am căutat o familie cu copii si i-am ajutat sau poti cauta bătrâni ( singuri si neajutorați, mi se pare cel mai trist), au nevoie de ajutorul nostru mereu, nu numai de sărbători! Sărbători frumoase, pline de lumina, liniște si magie!

 • Reply Simona December 22, 2017 at 10:36 am

  Noi suntem “abonati” la Asociatia Touched, ce sprijina ca mamele si copii sa ramana impreuna .
  http://touchedromania.org/

 • Reply Maria December 22, 2017 at 2:01 pm

  Si eu tot la Shoebox dau. Si la Copacul cu haine. Si mai donez la biserica. Sau ii mai fac un cadou femeii ce face curat.

 • Reply Monalisa December 22, 2017 at 3:45 pm

  Tare mult imi place ce faci. Se vede ca pui sufet si ai suflet frumos. Sarbatori cu liniste si bucurie!

  • Reply Aveti si pe roz December 27, 2017 at 10:50 am

   Ah, mulțumesc frumos, da, îmi place ce fac :) Sărbători minunate!

 • Reply Aveti si pe roz December 25, 2017 at 5:47 pm

  Mulțumesc tuturor pentru recomandări, le voi aduna pe toate într-o listă de făcut bine. Darurile de azi merg către:

  Oana Despan – minimăștile Cattier;
  Diana – cănile de porțelan;
  Dana – cartolinele cu Mici reușite;
  Maria – masca de argilă Daytox.

  Vă voi trimite câte un email pentru a vedea cum facem ca darurile să ajungă la voi. Vă mulțumesc iar tuturor și vă urez din inimă Sărbători cu liniște!

 • Leave a Reply

  *