Despre birourile Mindspace. Sau cum să lucrezi dintr-un hotel boutique.

December 19, 2018

Mindspace oferă spații de lucru în regim de închiere. Și fac asta din 2014, cu drag și pasiune, iar acest fapt se vede în spațiile lor. Compania are birouri în mai multe țări, e un fel de lanț hotelier pentru corporatiști, antreprenori și freelanceri și ce este interesant este că dacă ai contract cu ei pentru un spațiu, te poți bucura de birourile Mindspace din toată lumea. Asta prinde teribil de bine în călătoriile de afaceri sau chiar în vacanțe (au birouri și în 2 dintre orașele mele favorite: Londra și Berlin), când îți pot ieși în cale întâlniri, idei, oportunități, gânduri de afaceri ce te pot face miliardar.

Primul spațiul de acest fel de la noi este în București, în Pipera, în clădirea Globalworth Campus. Vor urma alte 2, unul dintre ele chiar la Piața Victoriei, deja visez la închirierea unui loc aici. Chiar am vorbit cu câțiva prieteni freelanceri să ne unim mințile într-un spațiu-atelier de lucru comun. Să vedem.

Eu am fost în vizită la Mindspace când am avut episodul 2 din seria de evenimente #DauMaiDeparte, cel cu schimbul de cărți. Cum locul mi-a plăcut teribil, am făcut atunci ceva fotografii cu gândul să le adun într-un articol și să le #DauMaiDeparte, poate te interesează un astfel de fel de a lucra.

Recepția

Încă de la început, locul te copleșește: recepția cu aer de reședință de vară, cabinele pentru convorbiri telefonice serioase sau pentru șoapte strecurate într-o pauză de lucru, pardoseala ordonată – ce te încălzesc pentru ce urmează.

mindspace receptie mindspace pipera

spatiu comun

Spațiile comune

Mi-au amintit de hotelurile din Stockholm sau Berlin au aceeași relaxare, ordine, căldură și funcționalitate.

office pipera birouri mindspace

spatii de lucru mindspace

shared space pipera mindspace bucuresti

Camerele

Și aici m-a lovit asemănarea cu un hotel boutique sau cu un hostel hipsteresc. Contractele se semnează lunar, iar tu poți opta pentru cel mai potrivit spațiu pentru tine: un birou întreg, un loc într-un birou comun sau poți apela la Mindspace punctual, pentru o întâlnire, un eveniment sau chiar un teambuilding.

Am înțeles și că prețurile sunt prietenoase. Nu am scris detalii, deoarece nu prea am avut cum, ele depind de ce și cum alegi: loc într-un birou, tot biroul etc. E fain și că aici intră tot, exact ca la hotel: lumină, apă, utilități, net, curățenie.

shared office mindspace birouri inchiriat

birouri mindspace

office sharing mindspace

office sharing < vedere pipera

Împrejurimi

Cum spuneam, Mindspace e în Pipera, zonă de care eu mă feresc cum pot, partea bună este că locul este chiar lângă stația de metrou Pipera, la parterul clădirii e o cafenea Starbucks, în apropiere sunt magazine, cafenele și restaurante ce parcă mai îndulcesc puțin treaba aceasta. În plus, Mindspace oferă celor ce au spații aici cafea, apă, ceai și fructe, ai și o bucătărie comună și o mulțime de locuri de relaxare unde poți lua o gustare sau citi ceva. Nici nu trebuie să vezi prea mult zona :)

shared space bucharest

vedere mindspace

spatiu de lucru mindspace

Detalii & Decor

Totul e de calitate și gândit astfel încât să îți bucure ochiul și sufletul, dar și să îți fie de ajutor. Chiar povesteam în articolul despre Viena cum văzusem o expoziție fenomenală la MAK, Beauty Sagmeister & Walsh, care arăta cât de importantă este frumusețea în viața noastră și cum un loc frumos ne influențează nu doar alegerile, ci și starea de sănătate.

detalii mindspace spatiu comun de lucru mindspace
dulap retro spatiu de lucru pipera
birouri in bucuresti decor mindspace
colt retro bicicleta pe perete

Și 2 imagini de la evenimentul cu cărți, am fost așa de bucuroasă și de emoționată atunci încât nici nu am făcut poze. Noroc că venisem un pic înainte și am reușit să fac fotografiile pentru articol, sigur aș fi uitat după.

oglinda rotunda dau mai departe

Sper că ți-a plăcut micul meu ghidaj prin Mindspace. Spațiul se poate vizita la cerere, poți programa un tur sau o întâlnire. Găsești detalii și date de contact pe pagina de FB Mindspace. Și cred că a fost un articol potrivit pentru #InspirațiePentruDecembrie doar e luna rezoluțiilor, a planurilor și a căutării inspirației. Iar locul de muncă e o parte grăsană din viața noastră, că ne place sau ba.

2 Comments

  • Reply Ioana December 30, 2018 at 6:03 pm

    Interesant, habar nu aveam de acest loc, arata magnific. Ma tenteaza mai ales cel ce se va deschide la Victoria. Multumesc pentur info.

  • Leave a Reply

    *