Despre weekend, targuri vintage si colectii de designer

November 19, 2012

Ca orice fashionista care se respecta, mi-am aruncat un ochi la evenimentele de peste weekend – targul V for Vintage de la sala Dalles, cel al tinerilor designeri – Unveiled – si am dat o fuga si pana in Baneasa, sa vad ce a mai ramas din colectia Margiela for H&M.

Sincera sa fiu, am fost cam dezamaginta. La V for Vintage, intr-adevar mai totul era vintage, mai putin preturile. Inteleg prea bine ideea gasirii comorilor cu poveste, stiti deja ca sunt mare amatoare de iarmaroace, big dealuri si bijuterii vechi. Nu prea inteleg de ce trebuie sa platesc de 10 ori pretul din second hand sau din iarmaroc doar pentru ca scrie vintage pe usa. Fireste, locatia se plateste, si inteleg stambarea de nas a domnitelor pretioase care nu se coboara la a scormoni pe la second hand-uri sau targuri de vechituri. Eu insa, le prefer pe acestea. In plus, nu prea inteleg nici ce s-a intamplat cu foarte mediatizata tema a escapadei la Paris pe care nu am regasit-o mai deloc, iar aglomerarea de tarabe si standuri m-a facut sa vreau sa plec cat mai repede de acolo, in detrimentul celor cativa designeri care meritau intr-adevar o oprire la stand.

Una peste alta, a fost o calatorie intr-adevar revelatoare – daca nu la Paris, macar un drum neinitiatic de confirmare a faptului ca nu prea am ce cauta pe la astfel de evenimente.

La Unveiled, lucrurile au stat ceva mai bine. Locul, desi mic, nu te facea sa te simti ca in autobuz la o ora de varf, ci chiar mi-a lasat impresia de un spatiu de intalnire al unor artisti. Mi-au atras atentia si niste designeri – Loredana Nedelcu cu niste materiale si croieli minunate…

loredana nedelcu

Palariile de la Fandacsia pentru idee, prezentare si, mai ales, pentru minunata palarie-bentita cu voaleta detasabila.

fandacsia

Plus alti cativa designeri, cum ar fi Larisa Dragna cu ale sale voaluri ce te pot transforma rapid in ce personaj doresti sau Coolta pentru danteluri si formele fluide (mai putin pentru nume si logo).

unveiled

Cat despre drumul la Baneasa pentru a vedea ce (sau daca) a mai ramas ceva din colectia Maison Martin Margiela for H&M… hm, alta dezamagire. Intai de toate, ma dezobisnuisem de vizitele la mall, iar sambata la Baneasa Shopping City nu puteai parca nici macar o fotomodela marimea zero. Apoi, asa cum ma asteptam, din colectie nu mai ramasesera decat itemurile foarte scumpe sau pe care nu mi le doream (minunatii pantofi cu toc transparent, camasa circulara si geanta-bomboana disparusera demult) asa incat am plecat si de acolo cu mana goala.

So, un weekend care cumva mi-a confirmat ca imi place acolo unde am ajuns in drumurile mele fashioniste: in locuri cu haine de calitate la preturi decente (iubesc MiniPRIX pentru ca imi ofera COS si alte minunatii la pret de haine de supermarket, nu ies mai niciodata de la H&M – acest IKEA al fashionului – fara a cumpara ceva, iar targurile de vechituri, second handurile, buticurile fara pretentii decat in ceea ce priveste calitatea, calatoriile in strainatate si schimburile de haine dintre prietene raman in continuare locurile mele de pierzanie – in ale shoppingului).

Hai, va pup.

2 Comments

 • Reply Cosmina Nicolescu November 19, 2012 at 11:12 am

  Multumesc reverentios pentru vizita, aprecieri si pentru sarmul pus sub fandacsie! Cosmina

  • Reply Liana Popa November 19, 2012 at 11:39 am

   Cu mult drag, sunt intr-adevar minunate!

  Leave a Reply

  *