Idei de ambalat cadouri cu obiecte din casă și bomboane

December 14, 2018

Dacă în anii trecuți, la #InspirațiePentruDecembrie, s-a întâmplat să folosesc pentru ilustrarea articolelor și fotografii de pe Pinterest, Tumblr sau din reviste online, mi-am propus ca acum să evit, pe cât se poate, aceste lucruri deoarece, deși, cel puțin în ultima vreme, căutam să dau de toate sursele, uneori, din cauza preluărilor în lanț acest fapt nu era posibil. Poate sunt mai apetisante pozele de pe Instagram, Tumblr sau Pinterest, dar ele pot fi admirate oricând acolo, așa că mă voi strădui ca aici să bricolez eu tot ce se poate. Vor mai fi fotografii de produs, atunci când voi dori să prezint obiecte pe care nu le am, cum a fost în articolul despre șosete simpatice. Atunci link-urile vor conduce către magazinele online, ce, de cele mai multe ori, reprezintă și sursele fotografiilor.

Astăzi, idei de ambalat cadouri cu obiecte din casă și bomboane. Deși eu încerc să mănânc cât mai puțin zahăr, cred că de Sărbători putem să ne dăm liber la o felie de cozonac și o îmbucătură de ciocolată. Iar acum nici nu e vorba despre a le mânca sau ba, sunt recuzită pentru îmbrăcat cadourile.

Am integrat în ideile de azi lucruri pe care le aveam, plus bomboane și ceva șabloane primite de la Ferrero Rocher, zilele trecute. Ei au lansat sezonul acesta o nouă colecție cu peste 50 de ornamente festive inspirate din cele mai frumoase colinde de Craciun, le poți vedea pe platforma lor cu idei pentru Sărbători de unde te poți inspira dacă dorești să îți personalizezi ambalajele cadourilor. Ba chiar poți descărca șabloanele care-ți plac pentru a le combina cu obiectele pe care le ai deja pentru decorat și ambalat.

Așadar, am adunat pe masa de lucru hârtie de ambalat de toate felurile, globuri, ceva plante și crenguțe de brad, jucării, plus bomboanele și șabloanele primite în dar. Și am început să le combin.

bomboane ferrero rocher. jpg

hartie de impachetat

ambalaje de cadouri diy

decoratiuni de craciun

Au ieșit ceva idei:

1.

În loc de hârtie de ambalaj poți printa o imagine cu un imprimeu care-ți place, poate cu un desen făcut de tine sau de un membrul al familiei, poți folosi partituri vechi, coli de ziare vechi sau de reviste muzicale care nu-ți mai trebuie. Dacă îți place ideea cu portativul, îl poți realiza și din beteală, panglici, ațe colorate, sârmă sau chiar dintr-un un șir de beculețe.

ambalaj creativ pentru cadouri

ambalaj cu bomboane

2.

Poți orna cadoul cu o felicitare sau o fotografie. Poate chiar cu o vedere din copilărie, o poezie sau un bilețel lăsat cândva pe frigider. Depinde și de cui îi faci cadoul, bineînțeles. Eu aici am folosit o felicitare pe care o am de când eram mică.

ambalaj de cadouri

3.

O jucărie se poate transforma într-o o piesă de recuzită ce alcătuiește o mică poveste pe pachet.

idei de ambalat cadourile

4.

Ai mai putea folosi o bijuterie sau un glob… ce adaugă un plus de bucurie cadourilor deja pregăite, în pachet. Iar în loc de hârtie poți înveli cadoul în bucăți de material rămase de la vreo rochie sau o perdea, eșarfe sau panglici late. Așa poți atașa și mai ușor bijuteriile, ba chiar ai putea coase niște elemente ce te-ar ajuta nararea în poveștii.

cadouri decorate cu bijuterii

5.

Ce zici de o hârtie de copt pentru ambalaj? Poate pentru cineva pasionat de gătit? Îi poți face chiar un mic dar comestibil pentru ca măcar atunci să se simtă răsfățat și să gătească mai puțin.

cadou invelit in hartie de copt

ferrero rocher. jpg

6.

Dar foile unei reviste? Iar în funcție de cel ce primește cadoul, poți alege o revista de modă, una de călătorii, o pagină cu dinozauri, cu rachete sau cu roboți. Doar e atât de frumos să primești surprize ce nu s-ar mai potrivi altcuiva!

cadou invelit in foi de revista

7.

Chiar dacă învelești toate cadourile de sub brad în aceeași hârtie, le poți diferenția și personaliza printr-un mic accesoriu. Poate chiar nici nu scrii vreun nume pe pachet, ci îi lași pe cei dragi să ghicească care le este destinat. Este și un mic joc din care pot pleca altele, cu mici mărturisiri sau povești ce îi ajută pe cei prezenți să se cunoască mai bine. Doar Crăciunul este și pentru a ne apropia și reapropia, nu-i așa?

diy wrapping ideas

invelis de cadou cu raffaello

Eu sper că aceste idei te-au inspirat și ți-au arătat că și fără a investi mult poți face niște ambalaje fantastice, folosind și refolosind tot felul de obiecte pe care le ai deja în casă. Astfel, adaugi un stop din tine în ce oferi, ajuți și planeta și învelești darul într-o mantie pe măsura sa.

ambaleaza-ti singur cadourile

Mâine, un alt episod din #InspirațiePentruDecembrie.

3 Comments

  • Reply Miruna December 18, 2018 at 2:27 pm

    ❤️

  • Reply Cele mai frumoase idei de ambalat cadouri - Inoza December 23, 2018 at 10:02 pm

    […] văzut niște idei foarte simpatice și creative de decorat cadouri cu bomboane la Liana de la Aveți și pe Roz. Recomand și blogul și sugestiile […]

  • Leave a Reply

    *