Iepurași, cadouri și alte recomandări… mai verzi din Sun Plaza care sper să te ghideze în pregătirea Sărbătorilor de Paști

April 8, 2022

Întâi de toate, am aranjat într-o planșă de tipul #AranjateDeLiana câteva obiecte reprezentative pentru ce doresc să transmit azi. Toate au fost alese de mine din Sun Plaza (unele cumpărate pentru mine, altele împrumutate pentru articol & planșă): pentru proiectele acestea am câte 2-3 sesiuni de cumpărături de câteva ore (și nici așa nu-s mereu 100% mulțumită, deoarece doresc să iau articole care să te inspire, să-mi reprezinte convingerile și să fie reprezentative și pentru magazinele din mall).

colaj cu sugestii pentru pasti din sun plaza

carte – Librarium, foarfecă pentru plante & bulbi – Leroy Merlin, sacoșă termoizolantă pentru picnic & set jucării de lemn – Librarium, iepure verde și miniset iepuri & găinușe – Pepco, iepuri lemn natur & ipsos – ProfiArt, farfurii festive – Miniso, cutie culori acrilice – ProfiArt, jucărie pentru câini – Librarium, tricou – H&M, iepure ceramică – Meli Melo deco, foarfecă arbuști – Leroy Merlin, bile efervescente pentru baie – Bebe Tei

Cine dorește mă poate urmări și pe Insta @avetisiperoz, e locul unde, cel puțin în această perioadă, pun mai des descoperiri. Deși blogul face luna viitoare 10 ani, ar trebui băgat în seamă și (mai) des. :)

Și acum să deschidem lista de Paști, pe care am împărțit-o în 10 minicapitole:

pregatiri pentru cumparaturi

Nu știu alții cu sunt, dar eu fără un recipient refolosibil pentru cafea sau apă, strugurel, cremă de mâini și 2-3 sacoșe din pânză nu plec de acasă. Ei, exagerez un pic, mi se întâmplă să uit ba una, ba alta (acum am uitat să pun crema de mâini în foto), dar și cu micile scăpări & uitări un astfel de kit la purtător îmi e de mare ajutor.  Poate-mi spui și ce nu-ți lipsește ție din geantă când mergi la cumpărături.

sacoșă din bumbac bio – C&A
sacoșă cu ochiuri mari – H&M Conscious
cană de cafea realizată din fibre de bambus – de la Librarium (luată acum ceva vreme, dar găsești la ei modele asemănătoare (plus, am mai văzut căni sau recipiente refolosibile în multe alte magazine din Sun Plaza: Starbucks, Miniso, cora, Pepco)
biscuiți Govinda – găsiți la cafeneaua Gloria Jeans (sunt fabricați în România, vegani, fără zahăr, din făină integrală – de ajutor când faci o mică pauză)
fard de obraz Hourglass (cruelty free, firește) de la Sephora  – pe care-l recomand cu toată inima!
clamă – Bijou Brigitte 
balsam de buze – dm
căști JVC – Altex

iepurasi din sun plaza

Și chiar e diversitate, eu m-am oprit doar asupra câtorva, dar îi găsești pe tricouri, pe șervețele, pe cărți, pe căni sau pe ghivece. Sfatul meu e să alegi acele obiecte de care ai nevoie sau care chiar crezi că ar fi un cadou la fix pentru cineva drag.

iepurii de ceramică – Meli Melo deco
iepurele verde și cel mic (decorațiune care vine la set de 4: 2 iepuri și 2 găinușe) – Pepco
iepurii lemn natur & cel de ipsos – ProfiArt
cartea și iepurele de lemn vopsit (care este de la Tender Leaf Toys, un brand ce face jucării fantastice din lemn) – Librarium

iepuri si culori de la profiart

O sugestie este să mergi la ProfiArt (dar și la Leroy Merlin, cora sau Bebe Tei) și să iei ce te inspiră: culori, hârtie, lipici, materiale textile, obiecte de lemn sau de ipsos ce pot fi vopsite, coli, creioane colorate… Poți picta, orna, decupa, coase, construi singur sau cu cei din familie mici decorațiuni sau cadouri.

obiectele din imagine sunt de la ProfiArt

carti si alte cadouri cu animale

De fiecare dată când am ocazia (și destinatarul e potrivit, deoarece este un lucru important) ofer ceva ce ar putea spori iubirea față de animale: cărți, albume, DVD-uri cu filme documentare, jocuri sau jucării. Poate te inspiră și ce am ales de data aceasta.

jucării din lemn, jucărie ou pentru câini și carte – Librarium
body & bluză C&A – unde au niște lucruri fantastice pentru copii, mai ales cele de bebeluși (bumbac bio, modelele frumoase, imprimeuri minunate: dinozauri, vulpi, urși, crabi și multe, multe altele pe care mi le-aș dori și pe articolele pentru adulți)

am grija de casa si de planteta

Am ajuns la capitolul… curățenie :) Câteva mici sugestii eco-verzi-sustenabile: mie îmi plac periile din bambus pe care le găsești la Leroy Merlin, lavetele și bureții fără plastic din dm sau cora care fac echipă bună cu soluțiile de curățenie eco (Bebe Tei, cora, dm, Leroy Merlin, Noriel), dar și cu gadgeturile de ultimă generație (Altex, Flanco).

perii – Leroy Merlin
mătură – cora 
soluție curățenie – dm

sarbatori de pasti cu mai putina risipa

Uită-te după decorațiuni, înnoiește-ți casa, dar nu uita de ce ai deja. Sticlele de suc, vin sau bulion pot deveni vaze improvizate sau suporturi de lumânări. Poți pune limonadă sau ceai rece în foste borcane de compot sau de iaurt. Șervețelele sau tacâmurile pot sta în căni metalice, iar pe tocătoarele de lemn poți așeza diverse aperitive.

tocător & sticlă – The English Home
paie de hârtie – Pepco
apa tonică & leurdă – cora

idei pentru masa de pasti

Aproape niciodată nu am destule sacoșe, așa că se întâmplă să improvizez: îmi pun cumpărturile în cutii de carton luate din supermarket, le înghesui prin poșetă sau le car în brațe. Asta pe lângă cele 2-3 sacoșe de pânză pe care le am, de obicei, cu mine. Vorbesc de sesiunile în care aleg materiale pentru articole sau planșe, în rest știi că-s cumpătată :) 

De data aceasta, coșul din imagine m-a ajutat să duc până la mașină câteva obiecte, așa mi-a și venit ideea fotografiei. Și tu îi poți da tot felul de roluri: îl poți lua la cumpărături, poate sta în pe masă, cu diverse legume sau fructe, mai ales dacă e o întâlnire relaxată, între prieteni, poate fi suport pentru chifle sau baghete. Iar după Sărbători poate găzdui flori uscate sau ghivece. 

coș – The English Home (sunt 3 dimensiuni, aceasta e cea mică)
ingrediente – cora, Zimbria, dm, Bebe Tei

hai la film la sun plaza

După o zi ca-n filme, chiar dacă, pe alocuri, ziua a amintit de filmul Terminator, relaxează-te la o cină și un film la Cinema City, uitând de pregătiri măcar pentru câteva ore.

o seara de spa la tine acasa

Unde te poți extrarelaxa cu o baie lungă & gândi la noi liste de cumpărături :)

șampon – dm
bile de baie – Bebe Tei (am văzut unele interesante și la The Body Shop, în formă de animale)
exfoliant The Ordinary – de la Douglas (găsești brandul și în alte magazine din Sun Plaza: Sephora, Bebe Tei) sau poți alege alte produse cosmetice de la Gerovital (au magazinul lor în Sun Plaza), The Body Shop, Profihairshop, Sensiblu sau Sabon

Sper că te-au ajutat și inspirat sugestiile mele pentru Paști din Sun Plaza, adunate în 10 minicapitole. M-aș bucura să-mi spui și câteva dintre ideile sau planurile tale: ce ai pe lista de cumpărături? Ce cadouri ai de gând să faci? Ai câteva trucuri, simple și de efect, pentru decorarea mesei?

Acest articol este susținut, firește, de Sun Plaza.

2 Comments

  • Reply Ana April 26, 2022 at 9:50 am

    ❤️

  • Leave a Reply

    *