O zi de pauză la munte în 3 acte

July 19, 2021

Săptămâna trecută ne-am luat o zi liberă și am fugit la munte. Deși a fost o pauză scurtă, am reușit să ne încărcăm ochii și inimile cu ceva combustibil verde ce sper să ne dea energie cât mai multă vreme.

Nu doresc să dau sfaturi demne de un ghid, nici să îți sugerez că alegerile mele sunt cele mai cele și că ar trebui să le urmezi întocmai. Mi-ar plăcea doar să te inspir să te inspiri de la natură.

Noi am fost ceva mai sus de Sinaia, spre Padina – ce poate fi o destinație de ieșit o zi-două din București. Am oprit un strop la lacul Bolboci, apoi am făcut un popas la Padina și am luat-o spre pădure. Poți vizita și Peștera Ialomicioara, te poți opri mai mult într-o poieniță sau plimba prin pădure. Sunt și trasee ce pleacă de aici, ai și variante de cazare… depinde de tine cum dorești să-ți faci programul. Poți urca până la cabana Padina cu mașina sau ajunge aici pe jos, din diverse puncte.

Eu am împărțit cele câteva ore de frumos în 3 acte – pe care le așez mai jos sub forma unor vederi.

1. Florile din Parcul Natural Bucegi

muntii bucegi

o zi la munte

flori parcul natural bucegi

parcul natural bucegi

o zi in parcul natural bucegi

2. O plimbare prin pădure

calator prin romania

muschi in padure

vacanta in tara mea

trifoi in padure

prin padure

plimbare prin padure

prin bucegi

muschi de copac

iubeste padurea

semn nu face focul in padure

calator in romania

verde in padure

iesire de o zi la munte

3. Un popas la Lacul Bolboci

lacul bolboci

ai grija de natura

lacul bolboci bucegi

Ajunsă acasă am realizat un prolog – o planșă de tipul #AranjateDeLiana cu cele câteva conuri și ramuri de pin adunate din pădure – prin aceste compoziții îmi doresc să te inspir să privești cât mai atent natura: să zăboveși asupra solzilor unui con, să descoperi o paletă întreagă de feluri de verde, să te încarci cu bucurie de la un strop de rouă.

Nicio bucățică de pădure nu a fost rănită în procesul creativ, am adunat doar ramuri și conuri căzute pe sol. Poți vedea planșa pe Instagram avetisiperoz.

No Comments

Leave a Reply

*