Ouă de Paște vopsite natural

April 14, 2017

De câțiva ani, am tot văzut fotografii care de care mai hipsterești cu oua de Paște vopsite cu ajutorul culorilor existente în bucătarie. Și am zis să încerc și eu. La țară stau, câine adoptat am, șef nu am… ce poate fi mai hipsteresc de atât? :)

Nu am căutat vreo rețetă, mi-am propus să improvizez cu ce aveam prin bucătărie. Am pus apă la fiert, în 4 vase, și am adăugat: turmeric, coji de la o ceapă galbenă, coji de la o ceapă roșie și boia de ardei. Fiecare într-un vas separat, firește.

Apoi am pus și ouăle (nefierte) și am lăsat totul pe foc cam 20 de minute. Așa s-au fiert și ouăle și vopseaua. Deoarece coaja ouălor nu a fost albă, culorile au ieșit puțin mai închise decât mă așteptam.

diy oua de paste

oua de paste in culori naturale

Iar cum unele culori cam semănau, am făcut combinații și am transferat ouăle dintr-o vopsea în alta.

cum poti vopsi oua de paste in culori eco

oua de paste vopsite cu turmeric

La anul o să caut din timp ouă albe (la supermarketuri nu mai există decât cu coajă galbenă) și o să încerc și alte combinații. Poate cu sfeclă, ceai verde și varză roșie. Cred că și cu coji de nucă sau cafea iese ceva interesant.

Voi ați făcut astfel de încercări? Ați citit despre? Poate adunăm niște chestii interesante aici. Încep eu cu un link trimis de frate-meu aseară, după ce terminasem toată grozăvia.

oua vopsite natural

4 Comments

 • Reply Laura Marin April 22, 2017 at 7:42 am

  Imi propun de anul trecut sa ma incumet, nu am fact-oo nici anul acesta. Poate la anul, mai ales ca ale tale arata spectaculos. Poate mai reiei articolul la anul, sa-mi aduci aminte.

  • Reply Aveti si pe roz April 26, 2017 at 7:34 pm

   La anul mi-am propus să încerc chiar alte culori și combinații. Poate găsesc și ouă albe. Așa că, îți voi aduce aminte :)

 • Reply Ramona May 8, 2017 at 9:53 am

  F cool idee. O tin minte.

 • Reply Elena March 16, 2018 at 11:16 am

  Cu varza rosie, iese un albastru prafuit denim, foarte mishto.

 • Leave a Reply

  *