Pregătește acasă o pizza în formă de brad

December 3, 2016

Proiectul zilnic #InspirațiePentruDecembrie, episodul 2. Astăzi, un articol cu mâncare pentru care am ales ceva diferit față de treburile tradiționale cu uleiuri și cărnuri din belșug.

Așadar, pizza în formă de brad.

1. Aluatul.

Noi am pus: făină neagră, 1 ou, puțin unt, turmeric, sare și piper. Dar puteți face un aluat cum vă place sau chiar cumpăra unul. Am povestit eu mai demult cum am tunat o pizza congelată.

aluat-pentru-pizza

2. Cum facem verdele?

Simplu, cu niște ierburi: ceapă verde, pătrunjel, mărar, jumătate de avocado. Dar poate fi și pesto din magazin.

ce-gatim-de-sarbatori verdeturi

Înainte de a ne apuca de ornat, am tăiat aluatul în formă de brad.

pizza-facuta-in-casa pizza-in-forma-de-brad

3. Dar globurile și zăpada?

Din roșii și brânză. Dar pot fi făcute și din ardei, rondele de ceapă, dovlecei sau bile mici de mozzarella.

cum-fac-pizza-acasa idei-pentru-masa-de-craciu

4. Și gata!

Am ținut bradul vreo 20 de minute la cuptor, l-am pozat și l-am mâncat.

inspiratie-pentru-decembrie

Mâine vă aștept cu un nou episod din proiectul zilnic #InspirațiePentruDecembrie.

4 Comments

  • Reply diana December 3, 2016 at 9:03 pm

    Am făcut ceva similar anul trecut. Dar e varianta pentru leneși. Mi-am cumpărat de la lidl o formă de silicon în formă de brad (cred că era pentru checuri, prajituri), în ea am pus felii de pâine (merge super dacă ți-a mai rămas niște pâine și nu te induri s-o arunci), două ouă bătute, cașcaval ras și am dat la cuptor pentru max. 10 minute. După, am presărat pătrunjel proaspăt și două trei-picături de ketuchup (globurile gen :D). Și aia a fost. Mic dejun mega festiv. Merge și cu bacon pentru pasionații de carne. Sau na, cu orice-ți place și ai la îndemână.

  • Reply Doina December 7, 2016 at 11:58 am

    Foarte tare, o sa incerc si eu, nu pare asa complicat. Mersi de idee, te pup.

    • Reply Aveti si pe roz December 7, 2016 at 7:05 pm

      Cu multă placere :) Și nu, nu este deloc complicat de făcut.

    Leave a Reply

    *