Rețetă improvizată de paste pentru atunci când nu am mai nimic în frigider

January 29, 2018

Am inventat rețeta aceasta acum vreo săptămână când nu aveam mai nimic de mâncare în casă, dar nici chef de ieșit până la colț. După o inventariere rapidă a bunurilor, am făcut un mix & match din următoarele (ce au fost special recumpărate pentru o reluare și ceva poze, deoarece chiar mi-a plăcut ce a ieșit).

Am pus niște paste la fiert, în timp ce într-o tigaie se rumeneau, într-un strop de unt, niște căței de usturoi și o ceapă grăsană.

reteta simpla de paste usturoi si ceapa

Peste acestea au venit niște ghemotoace de spanac congelat (folosesc des legume congelate iarna, mai ales că există multe variante bune, fără nebuneli adăugate, sunt doar legume înghetate imediat după ce au fost culese). Le-am lăsat să se perpelească cam 1-2 minute pe fiecare parte, apoi am adăugat o cană cu apă. Sare, piper, ceva plante aromate rămase prin borcane, iar când spanacul s-a omogenizat am adăugat un bulgăre gras de mozzarella. Dacă ai și alte tipuri de brânză, le poți arunca și pe ele în tigaie, de ce nu?

spanac congelat mozzarella

Când am oprit focul, am mai adăugat mixului niște roșii uscate, și apoi am turnat pastele scurse peste amestecul rezultat.

rosii uscate paste cu spanac, mozzarella si rosii uscate

Am deschis un vin bun (nu știu cum se face, dar rareori rămân fără vin)… și gata!

paste cu spanac si mozzarella

Tu ai vreo rețetă de urgență, pentru situațiile când nu ai mai nimic prin frigider?

4 Comments

 • Reply Ioana January 29, 2018 at 6:43 pm

  Da, sosul de paste rapid preferat: unul/doi avocado aruncati in blender cu putin ulei de masline, cativa catei de usturoi zdrobiti si mult busuioc. Gata in 5 minute!

  • Reply Aveți și pe roz January 29, 2018 at 6:47 pm

   Da, corect: și avocado cu ceva aruncat peste este o soluție de urgență delicioasă. Eu, când am, mai pun și 2-3 roșii. Sau ceva ardei.

 • Reply Aura January 30, 2018 at 2:54 pm

  Imi plac mult genul acesta de articole: imi dau senzatia ca as putea sa gatesc si eu :)))

  • Reply Aveți și pe roz January 31, 2018 at 8:43 am

   Haha, păi încearcă pastele acestea, nu e nimic complicat. Eventual mai renunță la vreun ingredient sau înlocuiește-l cu ce poftești sau ai la îndemână.

  Leave a Reply

  *